Kerevizin cilde faydaları nelerdir? Kereviz sapı suyu ne işe yarar? Sivilceler için maske

Birçok kişinin kokusunun keskinliğinden dolayı sevmediği ancak doğru pişirildiğinde tadı harika olan kereviz, insanların hem vücut hem de cilt sağlığında oldukça önemli rol oynuyor. Uzmanların yaptığı araştırmalar sonucunda kereviz ciltte anti-aging etki oluşturarak sivilcelerin uzaklaşmasını sağlıyor. Peki kerevizin cilde faydalarından yararlanmak için nasıl tüketilmelidir? Kerevizin cilde diğer faydaları neler?

Kereviz, maydanozgiller familyasına ait oldukça faydalı bir sebzedir. Kendine has tadıyla düşük kalorili sebzeler arasında olan kereviz,  kış aylarında pazar tezgahlarına geliyor. Ilık iklim seven kerevizin yaprakları sebze olarak tüketilir. Kereviz bünyesinde fazlasıyla mineral ve vitamin barındırır. Tam bir karaciğer dostu olan bu besin karaciğer problemi olanların tüketmesi gereken bir sebzedir. Uzman doktorların kolesterol hastalarının tüketmesini önerdiği kereviz aynı zamanda yüksek tansiyona da iyi gelir. Tüm bu faydalarının yanında kerevizin cilt sağlığına da iyi geldiğini biliyor muydunuz? 

kerevizin faydaları

kerevizin faydaları

Bunca faydasının yanında kereviz cilt bakımında da oldukça etkili bir sebze. İçerisinde bulunan mineraller ve vitaminler sayesinde cildinizin yenilenmesini ve nemlenmesine katkıda bulunuyor. kereviz maskesinin ciltteki sivilce problemlerine de iyi geldiği söylenmekte. Kereviz içerisinde C vitamini, D vitamini, A vitamini, B6 ve B12 vitaminleri barındırır. Antioksidan özelliği sayesinde kereviz vücudu temizler. Varsa vücutta oluşan iltihabı iyileştirir.

  • ANTİ-AGE ETKİSİ SAĞLIYOR

Kereviz, potansiyel antioksidan olarak vitamin A, E ve C vitaminlerini barındırır. A vitamini yaşlanma belirtilerini en aza indirirken, E vitamini ise cildin nemini korur.

  • CİLDİN ELASTİK ÖZELLİĞİNİ ARTTIRIR

Kerevizde bulunan Omega-6 yağ asidi, cilde parlaklık ve esneklik kazandırır. Ayrıca, kalsiyum, selenyum, fosfor, potasyum ve magnezyum gibi mineraller ile cildinizin sağlığını korur.

KEREVİZ CİLDE NASIL UYGULANIR

KEREVİZ CİLDE NASIL UYGULANIR

  • YAĞLI CİLTLERE ETKİLİ

Yağlı ciltten şikayet eden insanlar günlük olarak kereviz suyu içebilir. Bir diğer yöntem de kerevizi dilimleyip suyun içinde kaynatın. Buzdolabına koyun. Gece yatmadan önce cildinizi tonik olarak kullanın. Bu yöntem ile cildiniz PH dengesini yeniden sağlayacaktır.

SİVİLCE VE AKNELERE İYİ GELEN KEREVİZ MASKESİ TARİFİ

MALZEMELER

Kereviz
Çay ağacı
Nane yağı

KEREVİZİN CİLDE FAYDALARI

KEREVİZİN CİLDE FAYDALARI

YAPILIŞI

Bu malzemelerden birer miktar kereviz suyunun içine katın ve cildinize uygulayın, bir süre sonra durulayın. Haftada üç gün uygulamanız gerekiyor. Bu sayede sivilce izleri, akne izleri gibi geçmesi zor izlerde kesinlikle faydasını görebilirsiniz.

Tansiyon neden düşer? Düşük tansiyona en hızlı ne iyi gelir?

İLİŞKİLİ HABER

Tansiyon neden düşer? Düşük tansiyona en hızlı ne iyi gelir?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0