Nemli havalarda cilt bakımı nasıl yapılır? Terledikten sonra yapılacak cilt bakımı

Yaz aylarında sık sık terleyen cildinizi ferahlatmak ve gözenekleri derinlemesine temizlemek için doğru bakımı yaptığınıza emin olmalısınız. Sizler için nemli havalarda nasıl cilt bakımı yapılır araştırdık.

Yaz aylarının sıcak geçen günlerinde terleyen cildinizde zamanla siyah nokta görülebilir. Aşırı nemli sıcak havalar kuru ciltleri daha da kurutuyor, yağlı ciltlerin salgılarını artırıyor, bu arada terleme nedeniyle de cilt yüzeyi kuruyup açılan gözenekleri tıkayarak sorunlara yol açıyor. Uzmanlar, cilt bakımının da hava durumuna göre yapılmasını öneriyor. Cildinizin nemden dolayı ferahlamasını ve yorgun görünümünü ortadan kaldırmak için doğru bir cilt bakımı uygulamalısınız. 'Yasemin.com Güzellik' ekibi olarak nemli havalarda nasıl cilt bakımı yapılır araştırdık. İşte detaylar...

terlemiş sağlıksız yüz

terlemiş sağlıksız yüz

Mayo ve bikini izi nasıl geçer? Yanık tende mayo izinin geçmesi için ne yapılır?İLİŞKİLİ HABERMayo ve bikini izi nasıl geçer? Yanık tende mayo izinin geçmesi için ne yapılır?

Uzmanlar, yaz mevsimini sağlıklı geçirmek için basit ancak etkili şu önlemlerin alınabileceğini belirtiyor: "Güneşli günlerde giysilerinizde açık renkleri ve özellikle de ışığı yansıtarak sizi aşırı sıcaklıktan koruyan beyaz rengi tercih edin. Yaz sıcaklarında terleten ve nemli ortamlara yol açarak mantarlara ideal zemin hazırlayan sentetik giysilerden kaçının; pamuklu çamaşırlar kullanın ve çamaşırlarınızı her gün değiştirin. Klimalar ve vantilatörleri sıcaklarda çok severiz. Ancak klima ile soğutulmuş kapalı mekanlardan dışarıya, aniden sıcağa çıkmak da organizmada şok etkisine neden olur. Ayrıca klima ve vantilatöre maruz kalmak göz alerjisi, adale tutulması ve baş ağrısına da yol açabilir. Göz alerjisinin bir başka nedeni de keskin güneş ışıklarıdır. Bu nedenle güneş altında iken şapka ve güneş gözlüğü kullanılmalıdır. Yüzme havuzları yerine denizi tercih edin. Eğer kenttte yazın keyfi çıkarılmak isteniyorsa, kalabalık havuzlarda mantar ve mikrop kapma riski yüksek olacağından özellikle kadınların kalabalık havuzlardan kaçınmalarında yarar var. Mümkün olduğunca öğle saatlerinde dışarda olmayın, özellikle kentlerde asfalt yollarda, binaların arasında hava sıcaklığı daha da artar."

Cilt lekesi nasıl gider? Cilt lekelerini gideren en doğal 4 yöntemİLİŞKİLİ HABERCilt lekesi nasıl gider? Cilt lekelerini gideren en doğal 4 yöntem

terlemiş yüz

terlemiş yüz

  • YÜZÜNÜZÜ SOĞUK SU İLE YIKAYIN

Sıcak havalarda cildinizin yumuşak ve dinç görünmesi için günde 3 defa mutlaka soğuk su yıkamalısınız. Bu yöntemi uygularken kesinlikle herhangi bir temizlik ürünü kullanmalısınız. 

  • DEODORANT KULLANABİLİRSİNİZ

Nemli havalarda terlemekten kaçınmak ve cildinizi ferah tutmak için yüz deodoantlarını kullanabilirsiniz. Bu yöntem terlemeden dolayı oluşan kötü kokunun da önüne geçmiş olacaktır. 

çok terlemiş cilt

çok terlemiş cilt

  • HAFTALIK CİLT BAKIMINI ATLAMAYIN

Cildiniz yaz aylarında fazla güneşe maruz kaldığı için yorgun görünebilir. Bu durum cildinizde fazla yağ, kir ve pislik topladığına işarettir. Cildinize uygun oluşturduğunuz cilt bakım rutininizi atlamadan her hafta mutlaka uygulamalısınız.

2023 Yaz mevsimi çanta trendleri nelerdir? En şık çanta modelleri ve tasarımları

İLİŞKİLİ HABER

2023 Yaz mevsimi çanta trendleri nelerdir? En şık çanta modelleri ve tasarımları
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0