Sivilce oluşumu nasıl engellenir?

Sivilce oluşumunu engellemek için neler yapılmalı sizler için araştırdık. İşte sivilce oluşumunu engellemek için bilmeniz gerekenler...

Akne yada bilinen adı ile sivilce her insanda, özellikle ergenlik döneminde kendini gösteren bir cilt rahatsızlığıdır. Yağ bezi kanallarının tıkanarak yağ bezlerinin salgıladığı yağın cilt dışarısına atılamaması sonucu oluşur. Peki, sivilce oluşumu nasıl önlenir?

İşte sivilce oluşumunu önlemek için bilmeniz gerekenler:

Sivilceleri önlemenin en basit yolu, cildi temiz tutmaktan geçer. Her gece yatmadan önce cildinizi makyajdan arındırdıktan sonra ılık su ile ovalayarak masaj yapın. Açılan gözeneklerinize sıkılaştırıcı tonik uygulayarak hem temiz hem de canlı bir görünüm kazanabilirsiniz.

HER GÜN MAKYAJ YAPMAKDAN KAÇININ

Cildinizi temiz tutarak sivilce oluşumunun %50 oranda azaltabilirsiniz. Günlük olarak ağır makyaj yapmaktan kaçınabilir, makyaj yapmadan önce nemlendirici etkili güneş kremi sürerek cildinizde sivilce oluşmasının önüne geçebilirsiniz.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Aysu 5 yıl önce

Cok guzel

Toplam 1 beğeni