Limonun saça faydaları nelerdir? Limonlu saç maskesi tarifi! Limonun saça zararı var mıdır?

C vitamini bakımından oldukça zengin ve tansiyonu düşürmede birebir olan limon eski yıllarda saça parlaklık aynı zamanda şekil vermek için kullanılırdı.Uzmanların yaptığı açıklamalara göre limon eski zamanlarda doğru bir şekilde kullanıldığında hem saça hem de saç köklerine birçok fayda sağlıyor. Peki limonun saça faydaları neler? Limon saça nasıl uygulanır? Detaylar haberimizde yer alıyor.

Son yıllarda alternatif tıpta sıkça kullanılan limon bol miktarda potasyum, kalsiyum, bakır, magnezyum, folik asit ve lif içeriyor. Günde bir adet tüketildiğinde vücudumuzun bir günde ihtiyacı olan C vitamininin %50'sini karşılayan limon saç bakımında da kullanıldığını biliyor muydunuz? Geçmiş zamanlarda saç spreylerinin ve jöleleri olmadığı için saça şekil vermek amacıyla kullanılan limonun aslında sandığınızdan daha fazla saça faydası bulunuyor. Saçın kalıp gibi bozulmadan durmasını sağlamak için kullanılan limonun bilinmeyen faydaları sizler için derledik. 

Limonun saça faydaları

Limonun saça faydaları

  • - Limon içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde saçları güçlendirerek, saç tellerinin kalınlaşmasını sağlar.
  • - Limon, bol miktarda C vitamini, kalsiyum, magnezyum, potasyum, bakır, folik asit ve lif içeriyor. Bu özellikleri ile saç bakımında da önemli rol oynuyor.
  • - Limon saça en büyük faydası kepeği yok etmesidir. Yalnızca kepekleri yok etmekle kalmaz saç derisini temizleyerek saç köklerindeki tıkanmaları ortadan kaldırır.

Limon saça nasıl uygulanır

Limon saça nasıl uygulanır

  • - Saçlarınızın parlak görünmesini istiyorsanız saç kreminizin içerisine limon suyu ilave edebilirsiniz. 
  • - Limon saçları besleyerek yağlanmasını geciktirir. Saçınıza düzenli olarak limon suyu uyguladığınızda herhangi bir kaşıntı sorununun da önüne geçer.
  • - Limonun içerisinde bulunan sitrik asit sayesinde saç rengi doğal yollarla açtığını biliyor muydunuz? Saçlarınıza limon sürüp güneşte bir süre beklettiğinizde saç renginizin açıldığını görebilirsiniz.

limonun saça faydaları nelerdir

limonun saça faydaları nelerdir

PEKİ LİMONUN SAÇA ZARARI VAR MIDIR?

Saça sürülen limon, yüksek asidik olması nedeniyle çok sık kullanıldığında saç diplerine zarar verebilir, saçlarınızın kurumasını sağlayabilir aynı zamanda saç diplerinde tahrişe neden olabilir. Bu sebeple mutlaka kararınca ve doğru bir şekilde kullanılması uzmanlar tarafından öneriliyor.

LİMONLU SAÇ MASKESİ

MALZEMELER

2 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı limon suyu
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
4 damla biberiye özü

YAPILIŞI

Tüm malzemeleri kıvam alana kadar bir kasenin içerisinde karıştırın. Daha sonra saç diplerinize masaj yaparak saç diplerinize uygulayın.

20 dakika beklettikten sonra sülfatsız şampuan ile saçlarınızı yıkayın.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 7

halide 3 yıl önce

bu kadar teferruatla uğraşmaya gerek yok zigavus saç bakım maskesini öneririm hem etkili hem uygulaması basit

Toplam 2 beğeni

Okan 3 yıl önce

Benim sacim da dokuluyor seyrek oldu kepek var ne yapmam gerekir

Toplam 6 beğeni

Zümrüt 4 yıl önce

Limon saçı kurutur ve keçe gibi yapar diye biliyorum bu yüzden kafam şimdi çok karıştı

Toplam 2 beğeni

Derin 3 yıl önce

Limon saçı parlatır fakat az kullanmaliyiz

Toplam 6 Beğeni

Mehmet Çetinkaya 4 yıl önce

Limonu anladık ta o kadar kimyasal içeren saç kremi kullanırsan ne anlamı kalır doğal bir şeyi kullanmanın.

Toplam 9 beğeni

Selda 5 yıl önce

Limonda çok faydalı ama benim yıpranan saçlarımı onaran tek şey saf keratin oldu intense keratin eczanesinden almıştım kesinlikle tavsiye ederim

Toplam 8 beğeni

heyhatt 4 yıl önce

selam

Toplam 3 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun