Parfümün kalıcılığını arttırmanın yolları

Kullandığınız parfümün gün boyu kalıcı olması için yapmanız gereken bazı hususlar var. İşte parfümün kalıcılığını arttırmanın yolları...

Güzel kokmayı seven kadınlar gün içerisinde sık sık parfümünü tazeler ve kalıcı olmadığı için bu konudan sürekli şikayet ederler. "Yasemin.com" Güzellik ekibi olarak özellikle kış aylarında kıyafetler kolay kurumadığı için parfümün kalıcılığını arttırmanın yollarını sizler için araştırdık.

İŞTE PARFÜMÜN KALICILIĞINI ARTTIRMANIN YOLLARI

VÜCUDUNUZU NEMLENDİRİN

Kuru ve pul pul dökülen ciltlerde parfümün kalıcılığı azalır. Bu yüzden Duşunuzu aldıktan sonra vücudunuzu kokusuz bir nemlendiriciyle şımartın ve ardından parfümünüzü uygulayın. Bunun için Neutrogena Deep Moisture Parfümsüz Vücut Losyonu'nu kullanabilirsiniz.

DOĞRU FORMÜLLERİ SEÇTİĞİNİZDEN EMİN OLUN

Her ciltte ve tende parfümün değişiklik gösterdiğini daha önce duymuşsunuz. Ancak kullandığınız parfümün Eau de Parfum formüllü ürünler Eau de Toilette olanlara göre her zaman daha yoğun ve daha kalıcı. Siz de gün boyu kalıcı parfüm arıyorsanız mutlaka EDP ürünlerden tercih edin.

VAZELİNLE SABİTLEYİN

Parfümünüzün daha kalıcı olması için vazelin sürebilirsiniz. Vazelinin içerisindeki petrolyum, parfümün tutunacağı bir doku hazırlar ve parfümün hemen buharlaşmasını engelleyerek daha kalıcı bir koku sağlar.

PARFÜMLERİ DOĞRU YERDE SAKLAYIN

Parfümlerin aynanızın önünde ya da makyaj masasında hoş durduğu için orada salıyor olabilirsiniz. Ancak parfüm formüllerinin içeriğindeki güneş ışığına karşı hassas olan yağlar ve esanslar zamanla bozulmaya yüz tutar ve bu da parfümün kokusunu ve kalıcılığını etkiler. Parfümleri güneş ışığından uzakta, hatta orijinal kutularında saklamak bunun için en etkili çözüm. 

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0