Saç toneri nedir ve nasıl kullanılır? Evde mor şampuan nasıl yapılır?

Saçlarınızı yakmadan sağlıklı bir şekilde sarı renge kavuşturmak istiyorsanız, hatta yanma plastik gibi yapay durmasını önlemek için mutlaka saç toneri kullanmalısınız. Peki bu saç toneri nedir ve evde nasıl hazırlanır? Saç tonerine dair tüm merak ettiğiniz soruların cevabı haberimizde...

Saçınızdaki turunculanmalar çok sık karşılaşabileceğiniz bir durumdur. Tam bu noktada saç tonerleri ortaya çıkar. Platin rengine kadar açılmış olan saçlarda ortaya çıkan istenmeyen renk pigmentlerinin yok edilmesinde kulanılan tonerler daha iyi görünüme sahip saçlara erişebilmenizi sağlar. Beyaz ve platin renkli bir saç elde edebilmeniz ve herhangi bir leke görünmemesi için saç tonerleri kullanmanız gerekmektedir. Günümüzde pek çok farklı marka tarafından üretilen saç toneri bulunmaktadır. Bu tonerlerin fiyatları da sizin seçeceğiniz markaya ve modele göre değişkenlik gösterebilmektedir. Bu tür tonerleri saça uyguladığınız zaman saçlarınızdaki lekelenmeler engellenmiş olur. Toneri saçınıza uygulamadan önce mutlaka talimatlara da göz atmalısınız. Saçınızda ne kadar süre kalırsa tonerler o kadar etkili olurlar. Saç toneri markaları tarafından satılan ürünleri kullanmak istemiyorsanız kendi tonerinizi de yapabilirsiniz.

 

EVDE SAÇ TONERİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

1 bardak su ile karıştırılmış 2 yemek kaşığı elma sirkesi
2 yemek kaşığı saç kremi
2 damla kırmızı gıda boyası
4 damla mavi gıda boyası

YAPILIŞI

Saçınıza 1 bardak suya atılmış 2 yemek kaşığı elma sirkesini dökün. Daha sonra havlu ile saçlarınızdaki fazla ıslaklığı alın.

Ardından saç kremini gıda boyalarıyla karıştırarak, saç renginizin açılmasını istediğiniz yerleri belirleyerek güzelce sürün.

En az yarım saat kadar beklettikten sonra bol su ile yıkayın. Tamamen saçınızdan çıkarmak için ise şampuan ile yıkayabilirsiniz.

Sinoz kaş ve kirpik serumu işe yarıyor mu? Sinoz Kaş ve Kirpik Serumu nasıl kullanılır?

İLİŞKİLİ HABER

Sinoz kaş ve kirpik serumu işe yarıyor mu? Sinoz Kaş ve Kirpik Serumu nasıl kullanılır?
En güzel pileli etek modelleri! Kış mevsiminde giyilecek en şık pileli etek modelleri

İLİŞKİLİ HABER

En güzel pileli etek modelleri! Kış mevsiminde giyilecek en şık pileli etek modelleri
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0