Süt kaymağının cilde faydaları nelerdir? Evde süt kaymağından cilt maskesi tarifi

Kahvaltılarda severek tükettiğimiz ve aynı zamanda vücut sağlığına oldukça faydalı olan süt kaymağının cilde de iyi geldiğini biliyor muydunuz? Sıradan bakım ürünlerini unutturacak süt kaymağının cilde inanılmaz faydaları bulunuyor. İşte süt kaymağının cilde faydaları ve yapılan maske tarifleri...

Süt kaymağı; günün her saatinde tüketebileceğiniz, hem kahvaltıda hem de şerbetli tatlılarının yanında enfes bir ikili oluşturabileceğiniz sağlıklı bir vitamin deposudur. Süt kaymağı sağlımıza faydalı olduğu gibi cildimize faydası bulunmaktadır. Cildi yumuşatan ve nemlendirici etkili ile bilinen süt kaymağı ile yapılan cilt bakım maskeleri etkili sonuçlar vermektedir. Her cilt tipine sahip kişilere uygun olan süt kaymağı özellikle hassas ve kuru cilt tiplerine ekstra bakım sağlar. Her kozmetik üründe olduğu gibi süt kaymağı düzenli kullanması daha faza olumlu etki göstermesini sağlar. Özellikle kuru cilt tipine sahip kişilerde görülen cildin erken kırışması sorunu ile etkili bir biçimde savaşan süt kaymağı yaşlanma karşıtı etkisinden faydalanabilirsiniz. Nasıl mı? Gelin birlikte severek tükettiğimiz süt kaymağının cilde faydalarını inceleyelim...

 SÜT KAYMAĞININ CİLDE FAYDALARI

süt kaymağı

süt kaymağı

- Süt kaymağı, özellikle kuru ciltler için adeta bir mucizedir. Cildi içten besleyerek kalıcı bir şekilde nemlenmesini sağlar.

- Süt kaymağı düzenli bir şekilde kullandığında gözle görülür şekilde olumlu sonuçlar gösteriyor.

- Peeling etkisi veren süt kaymağı, cildin üst tabakasındaki ölü derileri atar.

- Cildi yumuşatarak, pürüzsüz görünmesine yardımcı olur.

- Solgun ciltlerin kısa sürede parlak gösteren süt kaymağı, sivilce izlerininde azalmasında büyük rol oynar.

- Süt kaymağı cildi onaran ve ciltteki yaraların hızlı bir şekilde iyileştirir.

- İnce kırışıkların görünümü azaltan kaymak maskesi, aynı zamanda cildin sıkılaşmasını sağlar.

süt kaymağının cilde faydaları

süt kaymağının cilde faydaları

PEKİ, SÜT KAYMAĞI MASKESİ NASIL YAPILIR?

1- CİLDİ CANLI GÖSTEREN SÜT KAYMAĞI MASKESİ

1 tatlı kaşığı taze süt kaymağını 1 tatlı kaşığı süzme bal ile güzelce karıştırın. Daha sonra temiz cildinize uygulayarak 20 dakika bekletin. Ilık su ile cildinizden temizleyebilirsiniz.

2- KURU CİLTLER İÇİN SÜT KAYMAĞI MASKESİ

1 çorba kaşığı taze süt kaymağı ile zeytinyağını karıştırın. 20 dakika kadar bekletin. Ilık su ile cildinizden temizleyebilirsiniz.

3- CİLDİ YUMUŞATAN SÜT KAYMAĞI MASKESİ

2 çorba kaşığı yulaf ununu 2 su bardağı su ile pişirin. Ardından süzün ve 3 çorba kaşığı süt kaymağı ile güzelce karıştırın. 20 dakika kadar cildinizde bekletin. Kısa sürede değişimi siz de fark edeceksiniz.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 3

Lutfiye 3 yıl önce

Sut kaymağı maskesi hergun surulurmu

Toplam 3 beğeni

Esma 4 yıl önce

Düzenli kullanım.derken haftada kaç gün yapılacak tesekkurler

Toplam 1 beğeni

köroğlu 5 yıl önce

kaymağı bulsam bi güzel ekmeğin üzerine çalar üstünede kaymağı oh ne hora geçerdi

Toplam 5 beğeni