Patatesin cilde faydaları nelerdir? Patates yüze sürülür mü? Cilt bakımında patatesin kullanımı

Patatesleri mutfakta kullanmanın bir çok yolu var. 7'den 70'e herkesin severek tükettiği patatesin farklı alanlarda da kullanıldığını biliyor muydunuz? Uzmanların yaptığı araştırmalar sonucu çiğ patates cilt lekelerinden sivilcelere kadar birçok cilt problemini ortadan kaldırıyor. Peki patates cilde nasıl uygulanır? Patatesin cilde diğer faydaları nelerdir? Merak edenler için bugünkü yazımızda yer verdik.

Patates yer altında yumru kısmı yenilebilen bir besin maddesidir. Ayrıca patates bitkisinin yapraklarından da farklı yiyecekler sağlanmaktadır. Patates bütün yıl boyunca bulunabilen ve her ay hasat edilir. Patates; içerdiği vitamin ve mineraller bakımında zengin, hem cilde hem de vücut sağlığına oldukça faydalı bir besindir. A,C, K , B6 ve E vitaminleri içeren patates aynı zamanda kalsiyum , demir, magnezyum, demir, bakır içermektedir. Hal böyle olunca güzellik uzmanlarının da dikkatini çekti. Özellikle son yıllarda kozmetik dünyasında adını sıkça duyduğumuz ve üzerinde araştırmalar yapılan çiğ patatesin cilde birçok faydası da bulunuyor.

Patatesin faydaları nelerdir? Sabah aç karna patates suyu içmek!İLİŞKİLİ HABERPatatesin faydaları nelerdir? Sabah aç karna patates suyu içmek!

patates maskesi

patates maskesi

  • Yapılan araştırmalar sonucu çiğ patates; ciltteki kırışıkları, göz altındaki koyu halkaları, cilt lekelerini aynı zamanda yorgun görünen cildi adeta canlandırıldığı ortaya koyulmuştur. Bunların yanı sıra kadınların en büyük düşmanı olan  selülitlerle baş etmekte de oldukça iyi bir besin olduğu gözlemlenmiştir.
  • Patates suyu ise tamamen antibakteriyel bir besin olduğundan sivilceleri ve aknelerin kısa sürede geçmesini sağlar. Doğal bir beyazlatıcı olarak kullanılan çiğ patates, kararmış halkaların özellikle de doğum sonrasında oluşan lekelenmelerin giderilmesi için kullanılabilir.

PEKİ PATATES CİLDE NASIL UYGULANIR?

  • GÖZ ALTI MORLUKLARINI GİDEREN PATATES MASKESİ

Patatesin suyunu çıkararak pamuğa dökün. Daha sonra gözlerinizin etrafındaki koyu halkalara her gece güzelce sürün ve yatın. Kısa sürede değişimi göreceksiniz.

Patates

Patates

  • YORGUNLUKLARI GİDEREN PATATES MASKESİ

Büyük patatesi halka halka doğrayın. Daha sonra 10 dakika kadar buzdolabının içerisinde bekletin. Ardından yüzlerinizin solgun görünen yerlerine yerleştirin, 15 dakika beklettikten sonra masaj yapın.

CİLT LEKELERİ İÇİN PATATES SUYU MASKESİ

2 adet orta boy patatesi soyun ve rendeleyin. Rendelenen patatesleri soğuyana kadar buzdolabında bekletin. Sonrasında cildinizde leke olan bölgelere yerleştirin. Yaptığınız bu maske siyah noktaları da giderecektir.

Papatya nasıl kurutulur? Evde papatya kurutmanın püf noktaları! Papatya çayının faydaları

İLİŞKİLİ HABER

Papatya nasıl kurutulur? Evde papatya kurutmanın püf noktaları! Papatya çayının faydaları
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 28

Fatma 3 yıl önce

Ya yuzumde aşırı leke var care bulamadım yardımcı olurmusunuz

Toplam 2 beğeni

Fatma 3 yıl önce

Eski yara izlerinide geciriyormu acaba

Snane 2 yıl önce

Ben dnedim ise yaramiyo ama sana yara için yoğurt suemeni tavsiye ederim

Nefes 3 yıl önce

Nasıl kullanılır

Toplam 1 beğeni

Nefes 3 yıl önce

Daha önce yapmadım nasıl kullanılır

Aylin 2 yıl önce

Biraz fayda sagliyor

Kader 3 yıl önce

Ayrıca patatesin yuzu beyazlatma özelliği de var

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun