Kışın evde saç bakımı nasıl yapılır? En kolay saç bakımı yöntemi

Soğuk ve rüzgarlı geçen kış günlerinde saçlarınıza doğru bakım yapmanız son derece önemlidir. Kış aylarında saçlar daha fazla etkilenerek, aşırı derecede yıpranmış bir görünüme dönüşebilir. Olumsuz etkilere karşı saçları korumanın yollarını mercek altına aldık. Peki kışın saç bakımı nasıl olmalı? Detaylar haberimizde...

Olumsuz hava şartlarından yalnızca cilt değil, saçlar ve saç kökleri de etkilenir. Cildinize gün içerisinde bakım yaparken saçlarını da ihmal etmemeli, alması gereken vitaminleri kesinlikle uygulamalısınız. Uzmanlar kış aylarında hava fazla kuru olduğu için saçlara daha fazla özen göstermek gerekmektedir. Saçı fazla yıkamak saçı kurutur, kırılarak yıpranmasına neden olur. 3 günde bir yıkamak büyük şehir yaşamanın kirli havasında zorunludur. Saç dipleri ve saç üzerinde yer alan asit ve koruyucu lipit tabakayı erittiği için saçınızı çok sıcak suyla yıkamamalısınız. Kış aylarında saç bakımı adlı yazımızı inceleyerek nasıl bakım yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Kışın için en iyi güneş kremleriİLİŞKİLİ HABERKışın için en iyi güneş kremleri

  • YOĞUN NEM

Alterna Haircare Caviar Anti-Aging Replenishing Moisture Masque

Alterna Haircare Caviar Anti-Aging Replenishing Moisture Masque

Saç kökleri soğuk havalarda kuruyarak, yıpranmış bir görünüme dönüşebilir. Bu yüzden derece iyice aşağı düşmeden saçlarınıza nem maskesi yapmayı alışkanlık haline getirin. Bu adım saç tellerinizi şımartırken kabarmayı da engelleyecektir. Bunun için "Alterna Haircare Caviar Anti-Aging Replenishing Moisture Masque" ürününü kullanabilirsiniz.

  • SAĞLIKLI UÇLAR

Sachajuan Hair Repair

Sachajuan Hair Repair

Sık sık saç kurutma ve saçlara ısı uygulama nedeniyle kırılan saç uçlarını güçlendirmek için Sachajuan Hair Repair ürününü kullanabilirsiniz. Mevsimin getirdiği çevresel etkenlere karşı da koruyan bu ürün aynı zamanda saçları güçlendirecektir.

  • SAÇA BUHAR BANYOSU

Q-Redew Hand Held Steame

Q-Redew Hand Held Steame

Saç köklerinde oluşan kuruluk ile gelen kepekleri gidermenin en kolay yolu buhar banyosu yapmaktır. Saç derisini temizleyip dolaşımı hızlandıran buhar banyosu aynı zamanda saç tellerine nem kazandırıyor, yeni saç oluşumunu destekliyor. Bunun için "Q-Redew Hand Held Steame" ürününü kullanabilirsiniz.  

  • YAĞ İLE BAKIM YAPIN

"Moroccanoil Treatment"

Son olarak saçlarınızı beslemenin ve parlak sonucu elde etmenin en kolay yolu yağ bakımı yapmaktan geçer. Saçtaki nemi içeri hapsederken aynı zamanda soğuk havaların sert etkilerine karşı saç tellerine kalkan oluyor. Bunun için ise "Moroccanoil Treatment" kullanabilirsiniz.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 5

gaye 3 yıl önce

saç bakımı için zigavus'un saç bakım ürünlerini tavsiye ederim.

name 3 yıl önce

sağlıklı saçlar için mutlaka Zigavus'u öneririm. Ben düzenli olarak kullanıyorum.

halil 3 yıl önce

saç bakımı için Zigavus'un sarımsaklı şampuanını öneririm. Ayrıca bitkisel özlü saç kremini de tavsiye ederim. Saçlarım güçlü ve çok daha parlak duruyor.

zehra 3 yıl önce

ben zigavus argan yağlı şampuan kullanıyorum ve soğuk havanın olumsuz yönlerinden saçlarım etkilenmiyor herzaman bakımlı ve parlak saçlarım

sevil 3 yıl önce

soğuk havaların kuruttuğu saçlar için Zigavus argan yağı spreyini öneririm mükemmel besliyor ve kurutmuyor