Kuru saçlara ne yapılır? Kuru saçları nemlendiren en doğal yöntemler

Kuru, yıpranmış ve cansız görünen saçlarınızı eski haline dönüştürmek için ihtiyacı olan nemi düzenli şekilde karşılamalısınız. Peki bu nasıl olacak? Kozmetik ürünler yerine evde yapabileceğiniz bilinçli kürler sayesinde saçlarınız eskisinden daha bakımlı ve canlı görünebilir. Kuru saçları nemlendiren mucize bitkisel yöntemleri haberimizin detaylarından öğrenebilirsiniz.

HABERE AİT GALERİ İÇİN TIKLAYIN GÖR

Uzun süre ısılı işlemler, klorlu su, saç boyamak, yanlış saç bakım ürünleri veya çok sık yıkamaktan dolayı oluşan saç kuruluğu zamanla saçlarınızın dökülmesine aynı zamanda canlı ve parlak görünmesini de engelleyebilir. Oluşan bu kuruluğu bitkisel yöntemlerle yok edebilirsiniz. Uzmanların yaptığı açıklamalara ve araştırmalara göre saç kuruluğu kişinin yaptığı yanlış uygulamalar hatta kullanılan şampuanların içerisinde bulunan maddeler nedeniyle de ortaya çıkabiliyor. Hazırladığımız bu yazıda saç kuruluğundan şikayetçi olanlar için kesin çözüm olabilecek yöntemleri mercek altına aldık.

Kuru saçların en büyük nedenlerinden birisi bakımsızlıktır. Hava kirliliği, kullandığımız şekillendiriciler(fön,maşa,düzleştirici),saçlarımıza yaptırdığımız işlemler(boya,röfle,vs)saçlarımızın daha da fazla kurumasına sebep olacaktır.

Saçlarımızın kuruma sebeplerinden birisi de kullandığımız şampuanlardan dolayıdır.

Marketlerde satılan şampuanların içerisinde çok fazla kimyasal olmasından dolayı bu saçlarımıza aşırı derece zarar veriyor ve kuruluğa sebep oluyor.

Nedenlerden birisi ise çok fazla şampuan kullanmak. Saçlarımıza aşırı şampuan yapmak kafa derisine zarar vermekte olup derinin kurumasına yol açacaktır.

Çok fazla şampuan kullanılmaması ve çok fazla saçınızı yıkamamanızı tavsiye ederiz.

Kuru saçlar için 3 doğal bakım maskesiİLİŞKİLİ HABERKuru saçlar için 3 doğal bakım maskesi

KURU SAÇLARI NEMLENDİREN DOĞAL YÖNTEMLER

  • ZEYTİNYAĞI

Doğal zeytinyağı kuru saçlar için uygulanabilecek en pratik çözümler arasında yer alır. Zeytinyağının içerdiği E vitamini ve antioksidan sayesinde saçı nemlendirerek, yıpranmış görünümü ortadan kaldırır. Saçlarınızın uzunluğuna göre zeytinyağını bir cezvede ısıtın. Ardından ılık hale geldikten sonra saç köklerinizden ucuna kadar masaj yaparak uygulayın. En az yarım saat beklettikten sonra yıkayabilirsiniz. Haftada bir kez tekrarlamak yeterli olacaktır.

  • MAYONEZ

Son yıllarda saç bakımında oldukça popüler olan mayonez, kuru ve cansız görünen saçların kurtarıcısı haline geldi. Bol bol protein içeren mayonez aynı zamanda parlak görünmesine de yardımcı oluyor. Saçlarınızın üst kısımlarına hafifçe su sürüp, mayonezi saç köklerinizden uçlarına kadar güzelce yayın. 1 dakika boyunca masaj yaparak saçlarınıza streç filmle sarın. 1 saat beklettikten sonra saçınızdan yıkayabilirsiniz. Haftada bir kez uygulayabilirsiniz.

  • YUMURTA

Saçların yumuşamasına olanak sağlayan Lesitin ve proteinin yumurtanın içerisinde bol miktarda bulunması nedeniyle, saçları kuru ve yıpranmış görünümünden hızla kurtarır. 2 yemek kaşığı ılık su ile yumurtanın akını karıştırın. Ardından  saç diplerinize yumurtalı karışımla masaj yapın. 15 dakika beklettikten sonra soğuk su ile durulayın. Saçlarınızın kuruluk derecesine göre haftada 1 veya 2 kez yapabilirsiniz.

  • AVAKADO

avokadonun cilde faydaları

avokadonun cilde faydaları

Cilt bakımı açısından oldukça etkili olan avakado, saçların da parlak ve canlı görünmesi için adeta bir mucize. Kuruyan saçlara eski nemini kazandıran avakadoyu blenderdan geçirin. İçerisine buğday tohumu yağı ve jojoba yağı ekleyerek iyice karıştırın. Saç köklerinizden uçlarına kadar güzelce sürüp saçlarınıza bone takın. Yarım saat bekledikten sonra ılık su ile durulayabilirsiniz.

Bu uygulamayı hafta da 2 kez uygulayabilirsiniz.

Kaymaklı bulgur pilavı nasıl yapılır? En kolay kaymaklı bulgur pilavı tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Kaymaklı bulgur pilavı nasıl yapılır? En kolay kaymaklı bulgur pilavı tarifi
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 12

ayşe 1 yıl önce

saçlarım benim de çok kuru ne yaptıysam nemlendiremedim liquid keratin kullanmaya başladım saçlarıma çok iyi geldi açıkcası o kuruluğu aldı

ayla 1 yıl önce

ben de kuru saçlarım için liquid keratininin malibı şampuannı kullanıyorum çok memnunum

ceylin 1 yıl önce

kuruluk için malibu şampuanından başka tanımam

Sanem 1 yıl önce

benim saçlarımda boyattırdıktan sonra inanılmaz kurulaşmıştı bir tavsiye üzerine liqiuid malibu şampuan kullandım saçlarıma parlaklık verdi resmen çok memnun kaldım

bahar 3 yıl önce

kuru ve yıpranmış saçlar için zigavus kolajen-keratinli şampuanını öneririm ilk kullandığınız anda yumuşatıyor elektriklenmeyi yok ediyor saçlarınıza bakım yapan bir şampuan

Toplam 2 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun