Kaz ayağı kırışıkları için etkili yöntemler

Genellikle göz çevresinde görülen kaz ayakları neden oluşur? Kaz ayağı kırışıklıkları oluşmaması için, kaz ayağı kırışıklıklarının azaltılması ve giderilmesi için ne yapılabilir? İşte tüm bu soruların yanıtı...

Kaz ayakları; gözlerin dış köşelerinde veya dudak çevresinde oluşabilir. Güldüğünüzde ya da kaşlarınızı çattığınızda gözle görülür hale gelen kaz ayakları yaş ilerledikçe belirginleşir. Oluşan bu kaz ayaklarını azaltmanın hatta yok etmenin yöntemleri bulunuyor. Uzmanların yaptığı açıklamalara göre kaz ayakları genetik etkiler, güneşin zararlı etkileri gibi çevresel birçok faktörler de oluşmasına neden olabiliyor. 

İŞTE KAZ AYAKLARINI GİDERMENİN DOĞAL YOLLARI

SÜT

Sütün içerisinde bulunan bol miktarda protein, amino asit ve lipidler kırışıkların oluşmasına neden olan faktörleri en aza indirerek kaz ayakları yok eder.

Pamuk ya da beze biraz süt alın ve göz kenarlarına 10-15 dakika kadar sürün. Ilık su ile durulayabilirsiniz. Sütten daha fazla etki almak istiyorsanız içerisine 1 tatlı kaşığı bal veya badem yapı ekleyebilirsiniz.

YEŞİL ÇAY

İçtiğiniz poşet yeşil çayları kesinlikle çöpe atmayın. Demlenmiş yeşil çayın poşet kısmını buz dolabında biraz beklettikten sonra gözlerinizin üzerine koyun. Gözlerin rahatlamasını sağlayan yeşil çay kaz ayaklarının azalmasına yardımcı olacaktır.

PATATES DİLİMLERİ

Patates dilimleri son yıllarda ciltte oluşan leke tedavilerinde kullanılıyor. Ancak göz çevresinde oluşan kırışıklıkların giderilmesinde de kullanılabilen patatesi dilimleyerek gözlerinizin üzerinde 10 dakika bekletin.

Fransız kadınlarının güzellik sırları

İLİŞKİLİ HABER

Fransız kadınlarının güzellik sırları
Saç beyazlamasına evde doğal çözüm!

İLİŞKİLİ HABER

Saç beyazlamasına evde doğal çözüm!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0