Japon kadınların pürüzsüz ciltlerinin sırrı ortaya çıktı! Japonların binlerce yıllık sırrı

Pürüzsüz, canlı ve parlak görünen ciltleriyle dikkat çeken Japonyalı kadınlar, son günlerde Türk kadınların radarına girdi. Güzellik sektöründe artan ürünleri nedeniyle merak konusu olan Japon kadınlar, özellikle de kusursuz görünen cilt yüzeyleriyle adeta kendilerine hayran bırakıyor. Peki bunu nasıl sağlıyorlar? Japon kadınların güzellik sırları neler? Gelin birlikte öğrenelim...

Son yıllarda özellikle sosyal medyada yaptıkları profesyonel makyaj ve kullandıkları birbirinden ilginç güzellik ürünleri tüm kadınların dikkatini çekiyor. Aslında duru, parlak, pürüzsüz ciltlere sahip olmak için uyguladıkları bazı yöntemler, sakladıkları bazı güzellik sırları da yok değil ve yaptıkları şey hiç de o kadar özel şeyler değil. Pirinç suyu da Japon kadınların uyguladığı yöntemlerden biridir. Kozmetik ve güzellik sektörüne hızlı bir giriş yapan Japon ürünleri ve uyguladıkları bakım yöntemleri sayesinde sizler de istediğiniz görünüme kolayca kavuşabilirsiniz. Peki bu yöntemler neler? Japon kadınlar neyle bakım yapıyor?

  • Japon kadınlar; yeşil çay tüketimini günde 2 kez uygulayarak ciltlerini koruduklarını ve genç kaldıklarını göstermektedirler. Yeşil çayın içerisinde bulunan antioksidan maddeler ile cilt korunarak yaşlanma etkileri azalıyor.
  • Japon kadınları; yüz masajlarını sürekli uygulayarak; ciltlerinin esnekliğini korumaya alırlar.
  • Parlama yapan ciltleri için yağ emici mendillerle düzenli temizleyerek bu sorundan kurtuluyorlar.
  • Nemlendirici kullanırken cilde hafif sertlikte vurarak tatbik ediyorlar ve bu sayede kan dolaşımının da artmasını sağlıyorlar. Böylece kan dolaşımı hızlanarak kolajen üretimi artıyor.

japon kadınların güzellik sırları

japon kadınların güzellik sırları

PİRİNÇ SUYU MASKESİ

Dünyada en çok pirincin tüketildiği yer Japonya'da güzellik alanında da tonik olarak pirinç suyunu kullanıyorlar. Pamuk gibi, bembeyaz ve renk tonu eşit bir cilt isteyenler için pirinç suyu yöntemini deneyebilir.

Yapılışı ise; 1 su bardağı suyun içine bir avuç pirinç atın ve bu şekilde en az 20 dakika bekletin. Ardından suyu süzüp şişenin içerisinde bekleterek cildinizi temizlemek için kullanabilirsiniz. Bu uygulamayı haftada 1-2 defa yapabilirsiniz.

Pirinç suyu saç uzatır mı? Saçlarınızı pirinç suyu ile yıkarsanız...İLİŞKİLİ HABERPirinç suyu saç uzatır mı? Saçlarınızı pirinç suyu ile yıkarsanız...

YOSUN MASKESİ

yosun maskesi nasıl yapılır

yosun maskesi nasıl yapılır

Genellikle bacak ve kalça kısmında oluşan selülit, kışın o kadar sorun edilmese de yaz aylarının yaklaşmasıyla en büyük problemlerden biri haline gelir.Japonyalı kadınlar bunun için yosun maskesini kullanıyor. Peki yosun maskesi nasıl yapılıyor?

Tarife ulaşmak için linke tıklayabilirsiniz: Selülitleri gideren yosun maskesi

Selülitleri gideren yosun maskesiİLİŞKİLİ HABERSelülitleri gideren yosun maskesi

SABUN BEZİ

sabun bezi

sabun bezi

Japon kadınlarının pürüzsüz cildinin en önemli etkenlerden biri banyoda kullandıkları sabun bezi. Bizim kullandığımız life benziyor. Ancak tamamen pamuktan yapılan ve işlem görmeyen kumaşı sayesinde cilde zarar vermeden ölü derilerin temizlenmesine yardımcı oluyor. Japon kadınları mutlaka her banyoda sabun bezini kullanıyorlar.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0