Lazer epilasyon nedir? Lazer epilasyon hakkında bilinmesi gerekenler

Son zamanlarda kadınların Google'da en çok aratılan ve merak edilen konusunda lazer epilasyon yöntemleri var. Ancak hem vücudun hastalık kapmaması hem de başkalarından mikrop kapmamak için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar yer alıyor. Bugünkü yazımızda lazer epilasyon yaptırmadan önce bilinmesi gerekenleri mercek altına aldık.

Lazer epilasyon, vücuttaki istenmeyen tüylerin köklerinin lazer ışınları ile yok edilmesi işlemidir. Tüyleri yok etmek için kalıcı bir yol sağlayan lazer epilasyon, bildiğimiz ışıktan farklı olarak ışığın tek dalga boyunda düz bir demet halinde yayılmasıdır. Milisaniyelik atışlarla cilde uygulama lazer ışını, kıla rengini veren melonin pigmenti tarafından emilir ve çevre dokuya zarar vermeden seçici olarak kıl köküne yoğunlaşır. Kıl kökünde ısı oluşturur ve kıl kökünü tahrip eder. Lazer epilasyon kadınlara büyük kolaylık sağlarken bazı sağlık problemlerine de yol açabilir. İşi bilmeyen ellerde ciddi cilt yanıklarına kadar kötü sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Lazer epilasyonun tehlikeleri neler ve yaptırmadan önce nelere dikkat etmeli? merak ediyorsanız haberimizin detaylarını inceleyebilirsiniz.

Alexandrite Lazer epilasyon yöntemi nasıl uygulanır? Alexandrite Lazer epilasyon yapanlarİLİŞKİLİ HABERAlexandrite Lazer epilasyon yöntemi nasıl uygulanır? Alexandrite Lazer epilasyon yapanlar

yüze lazer epilasyonun zararları

yüze lazer epilasyonun zararları

  • - Lazer epilasyon uygulandıktan sonra deniz, havuz ya da aşırı güneş ışınlarına maruz kalmak ciltte farklı reaksiyonların oluşmasına sebep olabilir. Mutlaka yaptırdıktan sonra en az 30 koruma faktörü içeren bir güneş kremi kullanmalısınız.
  • - Ateş ya da iltihap gibi enfeksiyon bulgusu varsa mutlaka işlem yapan kişiyi arayın.
  • - Lazer epilasyonun uygulandığı yerin mutlaka temiz olmasına özen gösterin. Çünkü başkalarının bakterileri size bulaşarak mantar, sivilce hatta cilt kanserine bile neden olabilir.

Yüzdeki tüyler neden çıkar? Yüzdeki tüyler nasıl gider? Yüzdeki tüyleri gideren etkili yöntemİLİŞKİLİ HABERYüzdeki tüyler neden çıkar? Yüzdeki tüyler nasıl gider? Yüzdeki tüyleri gideren etkili yöntem

- Yüzünüze epilasyon yaptırmak istiyorsanız öncesinde mutlaka bir cildiye doktoruna gözükmeli sonrasında fondöten, kapatıcı gibi ürünler kullanmamalısınız.

- Güvenli ve etkin şekilde olması için kıl ve cilt tipine göre değerlerin doğru belirlenmesi; cilt rengi, kıl yoğunluğu, kıl rengi ve kalınlığına bakılarak, doğru cihaz ve enerji tespit edilmesi gerekiyor.

- 1-2 aylık aralıklarla ortalama 6-8 seans arasında, yüzde ise 10-12 seans arasında sonuç veren lazer epilasyon, alanın genişliğine bağlı olarak tedavi birkaç dakikadan birkaç saate kadar çıkabiliyor.

Kayınvalideyle tanışma kombini nasıl yapılır? Kayınvalideyle ilk kez buluşurken ne giyilir?

İLİŞKİLİ HABER

Kayınvalideyle tanışma kombini nasıl yapılır? Kayınvalideyle ilk kez buluşurken ne giyilir?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0