Cilt neden kurur? Kuru cilde ne yapılır? Kuru cilt için en etkili bakım önerileri

Kuru bir cilde makyaj yapmak sandığınız kadar olay olmayabilir. Aynı zamanda cildinizde makyajın pul pul, parça parça durmasına neden olabilir. Bu durumu ortadan kaldırmak için kuru cildinize bazı bakımları yapmanız şart. Peki kuru cilde nasıl bakım yapmalıdır? Öğrenmek için yazımızı inceleyebilirsiniz.

Kışın rüzgarlı havanın etkisi, az su içme veya genetik olarak kuru cilde sahip olan kadınlar özellikle soğuk havalarda dikkat etmesi gerekir. Cildi yıpratmadan, kırışıkların artmasına hatta cildi yaşlandıran en büyük etkenlerden biri olan kuruluğun mutlaka önlemini almalı, cildinizin yapısına uygun hem kozmetik hem de bakım ürünleri tercih etmelisiniz. İyi nemlendirilmiş cilt her zaman daha sağlık, daha genç ve daha parlak görünür. Bu sebepten de yola çıkarak bugünkü hazırladığımız yazıda kuru cilde sahip olanların yapması gereken 4 temel kuralı mercek altına aldık. Her daim genç ve güzel görünmek isteyen kadınların ilgisini çekecek olan bu yazıda kuru cilde dair tüm detayları görebilirsiniz.

Medipol Mega Üniversitesi Hastanesi Dermatoloji bölümünden Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir'e kuru cilt bakımına dair merak edilenleri sorduk. İşte Demir'in Yasemin.com muhabiri Müge Çakmak'a verdiği o yanıtlar...

CİLT TEMİZLİĞİNİ ÖZENLİ BİR ŞEKİLDE YAPIN

Sağlıklı ve parlak görünen bir cildin sırrı iyi temizlenmiş hem de doğru bakımı uygulamış olmaktan geçer. Cildinizdeki makyajı iyi bir şekilde temizleyemediğinizde kalıntılar cildin hava ile temasını keserek kurumasına yol açacaktır. Bu yüzden adım adım makyajınızı temizlemeli, sonrasında yüz yıkama jeli ile yüzünüzü yıkayarak derinlemesine temizliği sağlamalısınız. Bu temizliği cilt bakım rutininize eklerseniz makyaj yapmadığınız zamanlarda da kolaylık uygulayabilirsiniz.

KURU CİLTLER İÇİN EN İYİ VÜCUT NEMLENDİRİCİ ÖNERİLERİ NELERDİR? öğrenmek için tıklayın...

YOĞUN NEM SAĞLAYAN BAKIM ÜRÜNLERİNİ DENEYİMLEYİN

Cildinizdeki kuruluğu gidermek için iyi bir nemlendirici kullanmak gerekir. Kullandığınız nemlendirici ürün bir süre sonrasında cildinizden uçup gidiyorsa mutlaka ürünü değiştirmeli, uzun süre kalıcı ve yoğun nem veren bir ürün tercih etmelisiniz. Soğuk havalarda cildin nem seviyesi de azaltığı için  cildiniz normal günlük bir nemlendiriciden çok daha fazlasına ihtiyaç duyar. Kalın yapıda nemlendirici ürünler bu işi çok güzel bir şekilde başarır.

Kuru cilt bakım önerileri

Kuru cilt bakım önerileri

CİLDİNİZİN DOKUSUNU YENİLEYİN

Cildinizin üst tabakasında biriken ölü deriler, makyajınızın 'pütürlü' olmasını neden olur. Bu durumu ortadan kaldırmak için ölü derileri arındırmak gerekir. Cildiniz ekstra kuru ve hassas ise cildinizi tahriş etmeden arındırmak için mikro tanecikli yumuşak bir peeling kullanmanız.  

SIK SIK NEM MASKELERİ UYGULAYIN

Cildinize bakım uygulayacak vaktiniz olmadığında  kısa sürede nemlendiren ve kaybettiği enerjiyi geri kazandıran nem maskelerini deneyebilirsiniz. Şimdilerde birçok kozmetik mağazasında bulunan nem maskeleri güçlü içerikleri sayesinde dakikalar içerisinde nem seviyesini artırabilir. Kısa sürede cilt bakımı yapmak isteyenlerin her daim tercih etmeleri gereken ürünlerin mutlaka içerisinde bulunan maddeleri de incelemeli, kuru ciltler hassas olduğundan dolayı kızarık veya egzama gibi sorunları önlemiş olabilirsiniz.

CİLT KURULUĞU NASIL ENGELLENİR?

- Cildin kurumasını engellemek için yapılabilecek en önemli nokta bol su tüketimidir. Cilt kuruluğunu engellemenin bir diğer yolu ise sürekli olarak bulunduğunuz ortamları nemli olmasına dikkat etmektir. Bunun için tek yapmanız gereken etrafa su dolu kaseler koymak ya da bitki almaktır.

- Gece yatmadan önce makyajınızı temizleyin, ardından mutlaka güçlü bir nemlendirici krem uygulayın.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0