Teknolojinin ortaya çıkardığı cilt problemleri

Günlük hayatımızda teknolojik ürünlerin ve aletlerin yeri çok büyük. Neredeyse hayatımızın tamamını kaplayan ve birçok alanda hayatımızı kolaylaştıran teknolojik ürünler sadece vücudumuza değil cildimize de büyük oranda zarar veriyor. Cep telefonları ve özellikle klima gibi büyük etkenler ciltte farklı farklı problemlere neden olabilir. Peki bu problemler neler? Teknoloji hangi cilt problemlerini ortaya çıkarıyor ve bu problemler nasıl gider? Detayları bugünkü yazımızda bulabilirsiniz...

Mutfakta blender, doğrayıcı, mikser iş yerinde bilgisayarlar, tabletler, klimalar ve daha fazlası en fazla kullandığımız ise cep telefonları. Hayatımızın neredeyse tamamını oluşturan teknolojik ürünlerin zararlı olduğunu uzmanlar sık sık dile getirse de detaylarını, nelere sebep olduğunu kimse bilmez. Çocukluktan beri yakından televizyona bakmanın gözleri bozduğu bile bilinir. Ancak teknolojik ürünler yalnızca göze ya da vücut sağlığına değil, cildi de derinden etkileyerek farklı problemlere neden olabilir. Örneğin cildinizin erken yaşlanması ya da kırışıkların hızla artması çalıştığınız yerdeki klimaların derecesinin yüksek olmasından kaynaklanabilir. Bunun gibi daha birçok cilt problemi teknolojik ürünlerden dolayı oluşabiliyor. Gelin birlikte teknolojik ürünlerin sebep olduğu cilt problemlerini inceleyelim...

Teknolojinin yol açtığı cilt sorunları

Teknolojinin yol açtığı cilt sorunları

DOKU BOZUKLUĞU

El veya vücut temizliğinize ne kadar çok dikkat etseniz de telefonlarınız ve klavyeleriniz hatta mouse bile sandığınız kadar masum olmayabilir. Gün boyu parmaklarınızı gezdirdiğiniz bu teknolojik ürünler, ellerinizde bakteri oluşumuna sebep olarak elinizi yüzünüze sürdüğünüzde ciltte aknelenme görülme ihtimali çok yüksektir. Telefon ekranınızda biriken kirlerin bir konuşmayla cildinize de direkt olarak geçebileceğini unutmayın. Bunun için teknolojik aletlerinizin temizliğine özen gösterebileceğiniz gibi gün sonunda yüzünüzü makyaj ve kalıntılardan arındıran güçlü bir ürün size yardımcı olacaktır.

Boyun kırışıklığı

Boyun kırışıklığı

BOYUN KIRIŞIKLIĞI

Sosyal medya hesaplarınızı sık sık kontrol etmek ya da ne var ne yok diye yoklamak zararsız aktiviteler gibi görünse de telefonunuzda geçirdiğiniz dakikalar yaşlanma belirtilerine yol açabilir, nasıl mı? Telefonunuza baktığınız anda duruşunuzu bir gözden geçirin. Boynun genelde eğik durduğu bu zamanlar boyunda katlanma izleri ve kırışıklıkların yerleşmesine yol açabilir. Bu izleri en aza indirgemek için boyuna odaklanan bakım kremleri ve maskelerden faydalanabilirsiniz.

Akne nedenleri

Akne nedenleri

VÜCUT AKNELERİ

Cildinize gerekli özeni gösterip, yediklerinize dikkat ettiğiniz düşünüyor ancak yine de sivilcelerinizin hızla yayıldığını görüyorsanız bunun nedeni sürekli hareketsiz durmaktan olabilir. Hareketsiz yaşam kilo aldırdığı gibi aynı zamanda vücuttaki yağların çoğalmasına sivilce ve akne olasılığının hızla artmasına neden olur. Hatta film karşısında oturduğunuz sırada koltuk ve kıyafet arasına hapsolan, nemlenen ve nefes almayan sırt ve kalça bölgelerinde akne oluşumu kaçınılmaz olacaktır. unun için kimyasal peelingle gözenekleri açıp cildi temizleyen ürünlerden faydalanabilirsiniz.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0