En kolay cilt bakımı nasıl yapılır? 3 adımda pratik cilt detoksu

Mevsim değişikliklerinde ya da kullanılan makyaj malzemeleri nedeniyle cildin bazen detoksa ihtiyacı olabilir. Buna derinlemesine temizlikte diyebilirsiniz. Ayda 1 defa yapacağınız cilt detoksu cildin aydınlık, parlak, siyah noktasız hem de pürüzsüz hale gelmesini sağlar. Şimdilerde güzellik merkezlerinde uçuk fiyatlara yapılan cilt detoksunu evde kolayca yapabilirsiniz? Adım adım cilt detoksunun yapımı yazımızda.

Detoks, vücudumuza çeşitli yollarla giren ve atık madde olarak dışarı atılmayı bekleyen zararlı toksinlerden kurtulmaya verilen isimdir. Genellikle zayıflama yöntemlerinde uzmanların önerdiği detoks artık cilde de uygulanabiliyor. Cildinizi ölü derilerden arındırmak, beslenmesini sağlamak, hem içten hem de dışarıdan destek ile daha taze ve enerjik bir görünüme sahip olmak istiyorsanız mutlaka her ay bir defa cilt detoksu yapabilirsiniz. Cilt detoksu cildi taze ve canlı gösterirken aynı zamanda kadınların en büyük cilt problemlerinden biri olan siyah nokta ve sivilcelerinde ortadan kaldırılmasına yardımcı oluyor. Peki evde cilt detoksu nasıl yapılır? Cilt detoksunda hangi ürünler kullanılır? Cilt detoksunun püf noktaları nelerdir? Gelin birlikte inceleyelim...

Cilt detoksu nedir

Cilt detoksu nedir

1- CİLT BAKIMINDA SU ÇOK ÖNEMLİDİR

Cildinizin her daim nemli, bakımlı ve parlak görünmesi için her daim temizlemeli ve su içmeyi kesinlikle ihmal etmemelisiniz. Gece uyurken silinmeyen makyaj kalıntıları bir süre sonrasında cilt lekelerine hatta büyük sivilcelere neden olabilir. Cilt detoksu bu adımda çok önemli bir rol oynar. Yüzünüzü sabah akşam bir temizleyici ile yıkayıp, ardından tonik ya da gül suyu ile silin. Bu arada temizleyicinizi cilt ihtiyacınıza göre seçebilirsiniz. Mesela kuru bir cildiniz varsa sabahları yağ formundaki temizleyicileri, akşam ise köpük olanları kullanabilirsiniz.

Suyun cilde faydaları

Suyun cilde faydaları

2- GÖZENEKLERİ ARINDIRIN

Dışarıdaki kötü hava, sigara dumanı, makyaj kalıntıları ve yanlış ürün kullanımı ciltte gözeneklerin açılarak siyah noktalara dönüşmesine neden olur. Siyah noktalar arındırılmadığı zaman erken yaşlanma gibi cilt sorunları da kaçınılmaz oluyor. Sıkı, parlak ve genç görünmek için bu adımda banyo sonrası çok önemlidir. Sıcak su ve buharın etkisi ile açılan gözeneklere mutlaka tonik uygulamalısınız.Eğer siyah noktalarınız varsa, hazır buhardan dolayı yumuşamışken peçete yardımıyla çok nazikçe sıkıp temizleyebilirsiniz. Yumuşak bir peeling ile de yüzünüze kontrollü bir şekilde dairesel hareketlerle masaj yaparak cilt yüzeyindeki ölü derilerden kurtulabilirsiniz. Ardından sıkılaştırıcı bir tonik kullanmayı ihmal etmeyin. Kil ve kömür içeren maskeler de cildi derinlemesine arındırmada oldukça başarılı.

Buhar banyosu

Buhar banyosu

3- CİLDİNİZİ NEMLENDİRİN

Cildin pürüzsüz görünmesi için nemlendirici uygulamak şart. Soğuk rüzgarların etkisi hem de pul pul görünen cildinizdeki ölü derilerin uzaklaşmasını sağlamak için nemlendirici kullanmalısınız. Cilt detoksuyla birlikte ciltte parlaklık ve canlılık oluşurken nem sorunu ortadan kalkar. Bunun yanında cilt detoksu, ciltteki dolaşımı hızlandırarak kırışıklık oluşmasını da önler. Cilt, daha pürüzsüz ve yumuşak olur.

Akıllı peeling nedir ve ne işe yarar? Akıllı peeling uygulaması nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Akıllı peeling nedir ve ne işe yarar? Akıllı peeling uygulaması nasıl yapılır?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0