Perçem kestirmek isteyenler için öneriler

Saçlarında ve tarzında büyük bir değişiklik yapmak isteyen kadınlar genellikle kahkül yada perçem yaptırıyor. Geçmişten gelen en güzel trendlerden biri olan ve modası asla geçmeyecek olan perçemler,kişiye doğal bir görünüm verirken aynı zamanda havalı bir tarz oluşturuyor. Yeni sezonunda moda olacak perçemi kimler yapmalı ve perçem kestirmek isteyenler nelere dikkat etmeli? Merak edenler için haberimizin detaylarında ayrıntılı açıklaması bulunuyor.

2019 yılının güzellik ve saç trendleri kıyafetlere göre bu yıl biraz daha yavaş ilerliyor. Sosyal medyanın da bu alanda etkisinin büyük olması, kadınların her modaya ayak uydurmasını haliyle zorlaştırıyor. Ancak geçmişten gelen ve kadınlara retro bir görünüm kazandıran trendlerin arasında bu yıl perçemler geliyor. Saçınıza kısa yoldan farklı bir hava katmak aynı zamanda kısa süreli değişiklik yapmak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alan perçemler, geniş bir alnı kapatmaktan yüzü daha dolgun göstermeye ve bakışları belirginleştirmeye kadar güzelliğinize farklı açılardan yardımcı oluyor. 

Perçem modası

Perçem modası

PERÇEM KESTİRMEDEN ÖNCE MUTLAKA DİKKAT ETMENİZ GEREKEN 4 ÖNERİ

- Geniş alın yapısına sahip olan kadınların alınlarını gizlemek için tercih ettiği perçem, yanlış olabilir. Bunun yerine kahkül ideal bir tercih olacaktır. Eğer alnınız darsa kâkülleriniz normalde başlaması gereken yerden birkaç santim geriden başlamalı. Ancak çok gür ve kalın saçlarınız varsa bu durum çok yoğun bir kahküle sahip olmanıza yol açabilir. Bu adımda mutlaka bir uzmana danışmalısınız.

- Perçem kestirdikten sonra göz önüne geldiği için sık sık elinizle müdahale etmek isteyebilirsiniz. Bu da saçların kolay bir şekilde yağlanmasına neden olacaktır. Dolayısıyla alışıncaya kadar kuru şampuan stoğunuzu yenileyin.

Perçem kimlere yakışır

Perçem kimlere yakışır

- Perçem kesimininde saç ayrımı çok önemlidir. Yüzünüzün şekline ve duruşuna uygun bir şekilde olmasına dikkat edin. Uzun ve dar yüzler kaşlara değen küt modelleri tercih ederek yüzlerini daha dolgun gösterebilirler. Yuvarlak ya da kare yüz yapısına sahip olanlar ise küt stiller yüzlerini geniş gösterebileceğinden kemik yapılarını vurgulayacak katlı versiyonları deneyebilir.

- Alın bölgenize yapışmayan ve sizi rahatsız etmeyecek bir perçem kesimi istiyorsanız, kuaförünüze kenarların daha uzun kalmasını isteyin. Bu durum gün içerisinde kullanımı da kolay hale getirecektir.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0