Salatalığın cilde faydaları nelerdir? Evde salatalık maskesi ne işe yarar?

Su oranının en yüksek olduğu sebzeler arasında yer alan salatalık, hem vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı oluyor hem de diyet yapanlar için muhteşem bir atıştırmalık. İçerdiği vitaminlerle cildi besleyen salatalık maskesinin aynı zamanda göz altı morluklarına iyi geldiğini biliyor muydunuz? Hazırladığımız bu yazıda salatalığın cilde faydalarını ve salatalık maskesi evde nasıl yapılır sizlere sunuyoruz.

Salatalık, dünyada ve Türk mutfağında en çok tercih edilen besinler arasında yer alıyor. Günlük ihtiyacınız olan birçok vitamini içeren salatalık sebzesinin tek bir tanesinde Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B3, Vitamin B5, Vitamin B6, Folik Asit, Vitamin C, Kalsiyum, Demir, Magnezyum, Fosfor, Potasyum ve Çinko barındırıyor. %95'i su salatalığı sevmeyen yoktur. Özellikle diyet yapanlar için mucizevi sebzeler arasında yer alan salatalığın yüzyıllardır bilinen bir faydası daha bulunuyor. Göz kapaklarının üzerinde görmeye alışık olduğumuz salatalık, tüm şişkinlikleri alarak kısa sürede nemlenmesini sağlıyor.

Uzmanların yaptığı açıklamalara göre salatalık , astringent kısaca büzücü etkisi sayesinde ciltteki genişlemiş gözeneklerin küçülmesini aynı zamanda doğal bir cilt ağartıcı özelliği sayesinde ciltte oluşan lekelerin yok olmasını sağlıyor. Salatalık mantar ve egzama rahatsızlıklarını iyileştirmede fayda sağlamaktadır. Kırışıklık oluşumunu engellerken cilde yenilik ve parlaklık sağlar.

salatalığın cilde faydaları neler

salatalığın cilde faydaları neler

Uzmanların yaptığı açıklamalara göre salatalık, astringent yani büzücü etkisi sayesinde yüzdeki ve cildinizdeki genişlemiş gözeneklerin küçülmesine yardımı oluyor. C vitamini açısından oldukça güçlü olan salatalık, cildin canlı ve genç görünmesine olacak sağlıyor.

Vitamin ve mineral dolu yapısı olan bu sebze, cildin ihtiyacı olan tüm vitamin ve mineralleri doğal yoldan karşılıyor. 

Salatalık maskesi

Salatalık maskesi

Salatalıkta bulunan askorbik asit ve kafeik asit maddeleri yüzde bulunan ödem gibi şişkinliklerin azalmasını sağlıyor.

Egzama, mantar ve pullanma gibi oluşabilecek cilt enfeksiyonlarının oluşumunu engelleyen salatalık, doğal cilt ağartıcı özelliği sayesinde güneşin neden olduğu cilt lekelerini yok etmekte önemli rol oynar.

PEKİ SALATALIK MASKESİ NASIL YAPILIR?

Salatalık maskesi yapımı

Salatalık maskesi yapımı

- Salatalığı birkaç parçaya bölüp 5 tane nane yaprağıyla birlikte robotta çekin. 1 yumurta beyazını ilave edip karıştırın. Bu maskeyi yüzünüze ve boyun bölgenize sürüp 20 dakika bekletin.

- Yağlı cildinizi arındırmak için; 1çay fincanı yoğurt ve bir çay kaşığı süt tozunu soyulmuş ve dilimlenmiş salatalıkla birlikte robotta çekin. Bu peelingi uygulayıp 15 dakika bekletin. Ilık suyla durulayın.

- Eğer cildiniz kuruysa onu nemlendirecek ve besleyecek bu maskeyi mutlaka uygulayın. Yarım salatalığı rendeleyin. Yarım muzu ezin ve 4 yemek kaşığı limon suyu ve 1 yemek kaşığı balı ekleyin. Cildinize ince bir tabaka halinde sürüp 15 dakika sonra ılık suyla durulayın.


- 1 yemek kaşığı salatalık suyu ve 1 yemek kaşığı hindistan cevizi suyunu karıştırın. Bu toneri pamuk yardımıyla yüzünüze uygulayın. Cilt lekelerinden kurtulacak ve cildinizin ışıltısını geri kazanacaksınız.

SALATALIK MASKESİ TARİFİ:

Zamanla yıpranan canlılığını ve nemini kaybeden cilt solgun ve bitkin bir görünüm kazanır. Nemini kaybeden cilt kurur ve pul pul dökülmeye başlar. Bu tip sorunlara karsı nasıl bir salatalık maskesi yapabiliriz sorusuna burada cevap bulabilirsiniz.

MALZEMELER

1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı yoğurt
2 adet orta boy salatalık

YAPILIŞI

Rendelenmiş salatalığın için zeytinyağı ve yoğurdu karıştırın. Cildinize uygulayıp yaklaşık 20 dakika sonra bol su ile yıkayın. Bu maskeyi haftada bir uygulayabilirsiniz.

Şok'ta satılan suntalam televizyon ünitesi nasıl, alınır mı? Şok TV ünitesi özellikleri

İLİŞKİLİ HABER

Şok'ta satılan suntalam televizyon ünitesi nasıl, alınır mı? Şok TV ünitesi özellikleri
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

Hatice 4 yıl önce

Salatalıkla yogurt karışımı gündemi yapılır parlak ve beyaz cilde sayip olmak istiyorum

Toplam 8 beğeni

Adem 3 yıl önce

Tamam

Toplam 6 Beğeni