Cilt neden solgun görünür? Solgun ciltler için doğal öneriler

Cildiniz zaman zaman bazı nedenlerden dolayı solgun, cansız ve bakımsız görünebilir. Bu durum hem günlük hayatınızı hem de özel günlerinizi etkiyecektir. Evde yapacağınız birkaç yöntem ile solgun, cansız ve bakımsız görünen cildinizi: parlak, sağlıklı ve bakımlı bir hale getirebilirsiniz. Peki cilt neden solgun görünür? Solgun cildi canlandıran öneriler neler? Soruların yanıtı sadece yasemin.com'da!

Solgun, cansız ve mat cilt, cildin üst katmanındaki ölü cilt hücrelerinin temizlenmesi sürecine verilen addır. Genellikle stres, yoğun tempo, aşırı makyaj sonrası oluşan bu durum farklı nedenlerden dolayı da oluşabilir. Bu nedenlerden bazıları da değişen hava koşulları, sert rüzgarlar, yaşa bağlı olarak gelen solgunluk, demir ve A vitamini eksikliği, deride kolajen ve elastik liflerin özelliğini kaybetmesi gibi durumlarda da cilt solgun, mat aynı zamanda cansız bir hal alabilir. Cildinizde oluşan problem zamanla göz altı morluklarının artmasıyla bile sonuçlanabilir. Ancak sizleri bu durumdan kurtaracak hem de cildinizi olduğundan daha sağlıklı görünmesine yardımcı olacak önerileri bir araya getirdik. Uykusuz, yoğun iş tempolu ya da cildinizi yorgun hissettiğiniz anlarda yapabileceğiniz önerileri haberimizin detaylarında bulabilirsiniz. 

LİMON SUYU

limon suyu

limon suyu

Limon suyu cilde parlaklık kazandırmak için doğal ve oldukça etkili bir yöntemdir. Limon, bol miktarda C vitamini içermesiyle bilinir. C vitamini, cildin melanin salgısını düzenleme konusunda çok etkilidir. Cilde doğal rengini veren madde melanindir. Ayrıca, limon suyunda bulunan sitrik asit, hücre yenilenmesine yardımcı olur. Limonu bir dilim kesin ve doğrudan yüzünüze veya vücudunuzun iyileştirmek istediğiniz başka bir noktasına sürün. Ya da bir parça pamuğu limon suyuyla ıslatarak cildinize uygulayabilirsiniz.

SOĞAN

soğan

soğan

Soğan sütü yıl boyu sağlıklı bir cilde sahip olmanızı sağlayacak harika bir üründür. Soğan sütü istenmeyen sivilce izlerini, lekeleri ve kırışıkları gidermek için yalnızca harici olarak uygulanmalıdır. Bir adet kırmızı soğanı mutfak robotunda püre haline getirin ve bir parça pamuğu ortaya çıkan süte batırın. Bu sütü doğrudan kırışıklıkların ya da lekelerin üzerine uygulayın. 10 dakika boyunca bekletin ve soğuk suyla durulayın. Uyguladığınız bölge tahriş olmuşsa yanma hissi duyabilirsiniz. Bu durumda cildinizin soğan sütüyle temasını kesmelisiniz.

SÜT

süt

süt

Sütteki laktik asitte banyo yapmak ölü hücrelerden kurtulmaya yardım ederek daha temiz ve yumuşak bir cildin ortaya çıkmasını sağlar. Laktik asit aynı zamanda parlaklık katma özelliğine sahiptir. Bu nedenle düzenli kullanıldığında lekelerin azalmasına ve cildin daha sağlıklı bir renk kazanmasına yardım eder. Ilık süte batırdığınız bir pamuğu kullanarak kendi “yüz maskenizi” yapın.

SALATALIK

salatalık

salatalık

Genellikle, cilt bakımı sırasında gözlerin üzerine dilimlenmiş salatalık koyulur. Salatalığın barındırdığı yoğun nem, yorgun göz kapaklarını dinlendirmeye ve rahatlatmaya yarar. Salatalık, aynı zamanda E vitamini ve doğal yağlar yönünden de zengindir. Bu da onu cildi parlaklaştırmak için kullanabileceğimiz ürünlerden birisi yapar. Salatalık cildinize güzellik ve ışıltı katacaktır. Ayrıca, cildinizi yumuşatır ve lekelerle kırışıklıkları yok eder. Tek yapmanız gereken bir adet salatalığı soymak, çekirdeklerini çıkarmak ve macun kıvamına gelene kadar mutfak robotundan geçirmektir. Bu macunu 20 dakika boyunca cildinizde bekletip durulayın. Sonuçları neredeyse anında fark edeceksiniz. 

En şık peluş sweatshirt modelleri |2021 peluş sweatshirt fiyatları ve kombin önerileri

İLİŞKİLİ HABER

En şık peluş sweatshirt modelleri |2021 peluş sweatshirt fiyatları ve kombin önerileri
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0