Gliserin nedir ve gliserin ne işe yarar? Gliserin evde kullanımı

Özellikle el kremlerinin içerisinde bol miktarda bulunan gliserin son zamanlarda saç kremlerinin de içerisine de eklendi. Cildinizi nemlendiren, yüzünüzü hastalıklardan ve lekelerden koruyan, saçlarınıza canlılık ve sağlık katan bir ürün arayanlar için mucize olacak gliserin hakkında merak ettiklerinizi sizlerin beğenisine sunuyoruz. Gliserin nedir? Gliserin ne işe yarar? tüm soruların yanıtı yazımızda.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Gliserin, ilk olarak mum yapımında kullanılan daha sonra uzun süre sadece sabun yapımında çok sık kullanılan bir maddedir. Oksijen, karbon ve hidrojenin birleşmesiyle ortaya çıkan bu sıvı ürün ilk kez 1779 yılında Carl Wilhelm Scheele tarafından bulunarak kullanılmaya başlanmıştır.  Öncelikle alkol bir madde olduğunu söylese de tatlı ve şekerli tadından dolayı bu maddeye gliserin adını verdiğini belirtmiştir. Renksiz, sıvı ve tatlı bir tadı olan bu sıvı, su ile karışabilme özelliğine sahiptir. Gliserin %35 gliserin, %20 metanol, %30 yağ, %10 su, %5 sodyum’dan oluşmaktadır. Kaynama noktası oldukça yüksek olan gliserol 18 °C de donmakta 290 °C ise kaynamaktadır. Yüksek ısıya dayanıklıdır.Gliserinin bir diğer adı “gliserol” olarak ifade edilir. Hayvan ve bitki yağlarından elde edilmektedir. 

GLİSERİNİN CİLDE FAYDALARI NELERDİR?

En fazla kullanım alanlarından biri kozmetik sektörü olduğunu daha önce söylemiştir. Özellikle gliserin içeren kremler ve gliserin içeren şampuanlar hem saça hemde cilde faydalıdır. İşte gliserinin faydaları ve cilde faydaları;

  • - Cildi nemlendirir.
  • - Cilt rengini açar.
  • - Cilt lekelerine karşı etkilidir.
  • - Çatlakları zamanla yok eder.
  • - Cilt beyazlatma ve cilt renk tonu farklılıklarının ortadan kaldırılmasında,
  • - Dudakları nemlendirir.
  • - El ve ayak nasırlarına iyi gelir.
  • - Ağız içi yaralarına karşı etkilidir.
  • - Egzama ve sedefe iyi gelir.
  • - Makyaj sabitleyicidir.
  • - Tırnakların parlamasını sağlar.
  • - Topuk çatlaklarına iyi gelir.

Gliserin nedir?

Gliserin nedir?

Piyasada satılan pek çok kremini içeriğinde gliserin bulunmaktadır. Ürünü alırken içeriğini kontrol ettiğinizde gliserin varsa kullanarak faydalarından yararlanabilirsiniz.

GLİSERİN NASIL KULLANILIR

GLİSERİN NASIL KULLANILIR

GLİSERİN NASIL KULLANILIR?

Saç İçin Kullanımı: Haftada birkaç defa tekrarlanmak üzere nemli saça doğrudan uygulanır. Nemli saçlarınıza gliserin ile masaj yapın ve 5 dakika kadar bekletin. Daha sonra saçlarınızı yıkayın ve kurutun. Gliserin saç sağlığınız için etkili olacaktır.

Cilt İçin Kullanımı: Cildinizi nemlendirmesi için gliserini bir pamuk yardımı ile dilediğiniz bölgeye sürün. Dirsekler, diz kapağı ve topukları bu şekilde nemlendirebilirsiniz.

Dudak Koruyucu: Bir miktar bal, limon suyu ve gliserini karıştırın. Uykudan önce dudaklarınıza çok az miktarda sürün.

Cilt Tonunu Eşitlemek İçin: Gül suyu ve gliserinden bir sıvı karışım elde edin ve ton farkı olan bölgelere pamuk yardımı ile sürün. Dudak üstü ve göz çevresi en çok uygulanan yerlerdir. Gliserin cilde faydaları ile birçok kozmetik ürünün yerini alacak gibi görünüyor.

GLİSERİN NEREDEN ALINIR

GLİSERİN NEREDEN ALINIR


Ayak Bakımı: Ayaklarınızı ılık suda bir süre bekletin. Nasırların yumuşadığı anda ayak törpüsü ile nasırları törpüleyin. Daha sonra gliserin ile ayaklarınızı yıkayın ve kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra yeni bir çorap giymelisiniz. Düzenli kullanımda nasır gibi ayak problemlerini yok eder.

Ağız Sağlığı İçin: Bir bardağın yarısını içme suyu yarısını da gliserin ile doldurun. Bu karışımı gargara yapın ve tükürün. Bu şekilde uygulama ile hem ağız kokusu ortadan kalkar hem de ağız içindeki yaralar yok olur.

Tırnak Bakımı: Ufak bir kabın içinde bir miktar gliserin, gül suyu ve oksijenli suyu karıştırın. Tırnaklarınızı 10 dakika kadar bu suyun içinde bekletin. Bu suyun etkisi tırnaklarınıza parlaklık ve canlılık katmaktır.

Kulak Temizliği: Gliserin kulak damlası amaçlı kullanılmaktadır. Bir iki damla kulak içine damlatıldığında kulakta yer alan tozları akıtacaktır.

Çiçek Saklamada: Gliserin ile çiçek kurutma yöntemi sıkça uygulanmaktadır. Evinizde canlı çiçekleri uzun süre boyunca saklamak için gliserinli bir su hazırlayın ve kalın saplı çiçekleri bu suyun içinde vazoda saklayın. Bir süre sonra solacak çiçekleriniz çöpe gitmeyecek ve evinizin bir dekoru olacak.

Gliserin fiyatı

Gliserin fiyatı

GLİSERİN NEREDE SATILIR? GELİSERİN FİYATI

Gliserin almak istediğinizde size en yakın eczaneye gidebilirsiniz. Kullanım amacınızı belirttiğiniz takdirde daha kolay şekilde temin edebilirsiniz. Saf ve doğal gliserini ortalama 5 TL gibi bir ücret ödeyerek satın alabilirsiniz. Eczanelerde bulamadığınız durumlarda internet alışverişi yaparak, gliserin satışı yapan sanal eczanelerden bu ürünü alabilirsiniz. Cilt bakımı için üretilen gliserinli sabun ise yaklaşık 20 TL’den satılmaktadır.

Ağız içi kaşıntı neden olur? Ağız içi kaşıntı neyin habercisidir? Ağız etrafında çıkan yaralar

İLİŞKİLİ HABER

Ağız içi kaşıntı neden olur? Ağız içi kaşıntı neyin habercisidir? Ağız etrafında çıkan yaralar
Zanaatkar trendi modaya damgasını vuruyor!

İLİŞKİLİ HABER

Zanaatkar trendi modaya damgasını vuruyor!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

Meri 1 yıl önce

1hafta sonra doktorunuza gidiyorsunuz dr.yikama yapıyor benim esimede vermiş biz 1 hafta sonra gidecegiz

Nazlı 2 yıl önce

Merhaba bir doktor eşime Mega farma gliserin kulak damlası vermis. Bunu eşimin kulagına damlattıktan sonra ne yapmamız lazım. Tekrar gel git demedi doktor. Kulak kirinin atılması içinmiş ama kulak çöpü ile biz mi temizleyeceğiz yoksa vücudun atmasını mı bekleyecegiz.

Toplam 2 beğeni