Yüz temizleme jeli nedir? Cilde uygun yüz temizleme jeli nasıl seçilir?

Günlük cilt temizliğinizi kolay bir şekilde yapmak ve cildinizin derinlemesine temizliğini güvenilir bir şekilde sağlamak istiyorsanız yüz temizleme jeli ideal bir ürün olacaktır. Hem kullanımı kolay hem cildi derinlemesine temizleyen aynı zamanda bakım yapan yüz temizleme jelini seçmek de oldukça önemlidir. Peki yüz temizleme jeli nedir? Cilde uygun yüz temizleme jeli nasıl seçilir? Gelin birlikte öğrenelim...

Yüz temizleme jeli, son yıllarda oldukça popülerleşen ve kullanımının alışkanlık haline getirilmesi gerektiği uzmanlar tarafından söylenen bir bakım ürünüdür. Gün içerisinde cildin üst tabakasına yerleşen kiri, yağı ve pis havanın derinlemesine temizleyen yüz temizleme jeli kısaca cildin arınmasında büyük rol oynayan bir malzemedir. İster banyo sırasında isterseniz sabahları uyandığınızda kullanabileceğiniz yüz temizleme jelleriyle ilgili günümüzde oldukça fazla çeşit bulunuyor. Cildinize fresh bir görünüm kazandırmak için mutlaka destekleyici ürünlerle yüz temizleme jelini her gün düzenli olarak kullanmalısınız. 

Yüz temizliğinde kullanılan yüz yıkama ürünleri genellikle 3 farklı formda olur. Köpük temizleyiciler, jel temizleyeciler ve süt temizleyiciler. Yüz yıkama jeli önerileri arasında kendi cilt yapınıza uygun olanı bulmalısınız. Cilt temizliğinde özellikle arkadaşlarınızın tavsiye ettiği ya da sosyal medyada gördüğünüz ürünleri kullanmamaya özen göstermelisiniz. Peki cilde uygun yüz temizleme jeli nasıl seçilir? Yüz temizleme jeli nasıl kullanılır? Öğrenmek için yazımızı inceleyebilirsiniz.

Yüz temizleme fırçası nedir ve nasıl kullanılır? Yüz temizleme fırçasının cilde faydalarıİLİŞKİLİ HABERYüz temizleme fırçası nedir ve nasıl kullanılır? Yüz temizleme fırçasının cilde faydaları

yüz temizleme jeli nasıl seçilir

yüz temizleme jeli nasıl seçilir

YÜZ TEMİZLEME JELİ NASIL SEÇİLİR?

Yüz temizleme jelinizi seçerken, öncelikle kuru ya da akneli olup olmadığına göre hangi dokunun size göre olduğunu bilmek önemlidir. Jel yapıdaki yüz yıkama jelleri cildi derinlemesine temizlemek için en ideal formdaki ürünlerdir. Ciltteki kiri ve fazla yağı arındırmak için de etkili bakımlardan biridir. 

Ancak hassas bir cildiniz varsa köpük yapıdaki temizleyicileri deneyebilirsiniz. Alternatif olarak yeni nesil micellar yüz temizleme suları da cildi makyajdan temizlemek ve rahatlatmak için iyi bir seçim olacaktır. 

yüz temizleme jeli nasıl seçilir

yüz temizleme jeli nasıl seçilir

Sarın alacağınız ürünün düşük maliyetli olmasını istiyorsanız, cildinizin sağlığının bozulmasını da göze almış olmalısınız. Kalitesiz ürünlerde zararlı kimyasallar yüksek düzeydedir. Bu da cildinizin yapısını bozarak, cilt kanserine kadar gidilmesine neden olur. Uygun fiyatlı ürün almak için indirimleri takip etmeniz daha doğru bir adım olacaktır. Ürünün içinde bulunan maddeler cildinizde yan etkiler yapabilir. Bu yüzden yüz yıkama jeli alırken içindekiler bölümüne mutlaka göz atmalısınız. Eğer aksatılırsa, bu sizin cilt sağlığınızı oldukça derinden etkileyecektir.

Karma cilde sahipseniz; mutlaka süt tarzı temizleyiciler kullanmalısınız. Süt içeren temizleyiciler yağ dengesini düzenler, cildinizin nefes almasını sağlar. Eğer hassas bir cilt yapınız var ise kesinlikle alkol içeren ürünler kullanmamalısınız. Alkolsüz süt tipi temizleyiciler ideal bir seçim olacaktır. Son olarak yağlı bir cilt yapınız var ise jel tipli, köpük ve kükürtlü temizleyicileri kullanmalı bu tarz temizleyicilerin dışında başka temizleyicileri yüzünüze uygulamamalısınız. 

en iyi yüz temizleyen ürün

en iyi yüz temizleyen ürün

PEKİ YÜZ TEMİZLEME JELİ NASIL KULLANILIR?

Öncelikle yüzünüzü ılık suyla güzelce yıkayın.

Daha sonra avucunuza jeli alıp tüm yüzünüze ovalayarak sürün.

Köpürterek cildinizi temizleyin. Tekrar ılık suyla durulayabilirsiniz.

EN İYİ CİLT TEMİZLEME JELLERİ

En etkili yüz temizleme jeli

En etkili yüz temizleme jeli

  • - Garnier Micellar / 24,50 TL
  • - La Roche Posay Effaclar / 80  TL
  • - Kiehl's Ultra Facial Cleanser / 544 TL

EVDE YÜZ TEMİZLEME JELİ NASIL YAPILIR? 

4 yemek kaşığı sıvı sabun 
4 yemek kaşığı su 
2 tatlı kaşığı badem yağı
2 tatlı kaşığı aloe vera jel 
2 yemek kaşığı gliserin 
8 damla limon yağı 

YAPILIŞI

Sabun hariç diğer malzemeleri blenderdan geçirelim.

Daha sonra içine sıvı sabunu ve limon yağını ekleyelim.

Bu karışımı bir sprey şişesinin içine koyalım ve gerektiğinde kullanmak üzere serin bir yerden saklayalım.

İşte bu kadar!

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

Gülperi göl 2 yıl önce

Gerçekten muhteşem

Esen gül 3 yıl önce

Neolife özlü temizleme jeli kullandım kaşıntı yaptı kızardı acaba neden oldu?