En rahat ped markası hangisi 2021? Sızdırmaz ve sağlıklı ped markaları

Kadınların her ay düzenli olarak yaşadıkları regl döneminde en iyi ve sağlıklı pedi kullanmaları çok önemlidir. Üreme sağlığını etkileyen ped seçimi konusunda hala karar veremediyseniz ve en iyisinin hangisi olduğunu merak ediyorsanız bu içeriğimiz tam size göre. En iyi, sağlıklı ve organik ped hangisi mercek altına aldık.

Kadınların ortalama olarak 8-16 yaşlarından başlayan ve 45-55 yaşlarına kadar süren üreme hormonlarının salgılanmasına oluşan kanama sürecine regl dönemi adı veriliyor. Bu dönemlerde baş ağrısı, yorgunluk, ruh hali değişiklikleri, yemek yeme isteği, göğüs ağrısı gibi belirtiler görülmesi çok normaldir. Diğer adı ile menstrüasyon olan regl dönemi, rahim içinde oluşan dokuların kan şeklinde vücuttan dışarı atılmasıdır. Bu dönemde genellikle annelerin izledikleri yolları takip edenler ped seçiminde de aynı yola başvururlar. Halk arasında adet, aybaşı gibi isimlerle anılsa da regl; utanmayı, sosyal yaşamda toplumdan saklamayı gerektiren bir durum değildir. Bu yüzden mutlaka en sağlıklı pedin hangisi olduğunu öğrenmeli ve üreme sağlığınızı da etkileyen bu sorunun yanıtını araştırmalısınız. Bazı kadınlarda 2 ila 7 gün, bazılarında ise hastalıklara göre 10 gün arasında süren regl döneminde sağlıklı pedi kullanmak istiyorsanız yazımızı inceleyebilirsiniz.Ancak unutmamalısınız ki hangi pedi kullanırsanız kullanın en fazla 4 saat sonra değiştirmelisiniz.

1- YENİ ORKİD PLATİNUM İPEKSİ KANATLAR PED

Yenilenen Orkid Platinum İpeksi Kanatlar

Yenilenen Orkid Platinum İpeksi Kanatlar

Yıllardır adını duyduğumuz ve mutlaka her kadının bir defa bile olsa kullandığı Orkid ped, yumuşaklığı ve pamuksu dokusuyla ilk günden itibaren rahatsız etmeyen bir yapısı var. Orkid, sevilen ürünlerinden Platinum’u yeniledi.Yeni ipeksi kanatları sayesinde, 1000 mikro yastıktan gelen güçlü korumasını daha iyi yumuşaklık ile birleştirerek tüketicilere, ped seçerken, yumuşaklıktan veya korumadan ödün vermeleri gerekmediğini gösteriyor. Dünyada ilk kez Türkiye’de satışa sunulan yeni Orkid Platinum ipeksi kanatları ile kadınlara alışılmışın ötesinde konforlu bir deneyim sunuyor.  Ayrıca koku hapsetme teknolojisi ile, kokuları maskelemekle kalmaz ve doğrudan hapsediyor. Sızıntıyı engelleyen ve geliştirilmiş formülü sayesinde 6 bölgede farklı kanatları bulunuyor. En önemlisi ise  hızlı emici olmasıyla sağlığınızı korur. Dermatolojik olarak test edilip onaylanan Orkid, gece de gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Gün içerisinde 3 mm özelliğiyle hiç rahatsız etmiyor. 

2- KOTEX ACTİVE SİNGLE PED

Yine çok bilinen Kotex markasını kullanmayan yoktur. Gün içerisindeki kullanımıyla oldukça rahat olan Kotex markası herhangi bir koku ve sızdırma yapmıyor. Yumuşak yapısı sayesinde gün boyu kullanıldığında adeta yok gibi rahatlık sağlıyor. Ancak kullananların yorumlarına göre yapışkanlarının kaliteli olmaması nedeniyle özellikle gece kayma yapıyor. Yumuşak olduğu için cildi tahriş etmiyor.

3- MOLPED ULTRA ANATOMİK TEKLİ NORMAL PED

Molped Ultra Normal Hijyenik Ped, öncelikle ambalajıyla dikkat çekiyor. Pembe olmasıyla raflarda ilk göze çarpan Molped'in diğerlerinden en önemli özelliği çok uzun olması. Gece kullanıma uygun olan Molped, pamuksu yumuşaklıkta olduğu için de rahatsız etmiyor. İç çamaşırınızı tam saran özel üçlü geniş kanatlarıyla asla kayma ve sızdırma yapmayan Molped 2 mm inceliktedir. 

4- NATRACARE ORGANİK PED ULTRA EKSTRA SUPER PED

%100 organik pamuk sertifikalı olan bu pedi daha önce duymamış olabilirsiniz. Ancak tüm kozmetik marketlerde bulabilirsiniz. Az ve orta yoğunluktaki regl günlerinizde rahatlıkla kullanabileceğini bu ped aşırı regl olduğunuzda sızdırma yapabilir. 3 mm inceliğiyle size rahatlık hissi veren bu ped, plastikten ve parfümden arındırılmıştır.

PED SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN 3 HUSUS

Ped kutularının üzerinde genellikle pamuk olduğu yazar. Ancak kadın sağlığı açısından pamuğun %100 doğal yani tarladan hiç işlem görmeden kullanılması çok önemlidir.

Kokulu ürünlerin alerjik reaksiyon oluşturacağını bilmelisiniz. Bu yüzden içeriğini iyi okumalı ve gerekirse kokusuz ürünler tercih etmelisiniz.

Annelerin, regl olan çocuklarının ped seçimiyle bizzat ilgilenmesi ve onları bilgilendirmesi de önemli bir ayrıntıdır.

Doğumdan sonra nasıl hızlı kilo verilir?

İLİŞKİLİ HABER

Doğumdan sonra nasıl hızlı kilo verilir?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 9

Canan 2 yıl önce

Bana göre en iyi ped orkid çünkü hiç sızmıyor ve kokuyu dışarı salmıyor

Toplam 1 beğeni

deniz 2 yıl önce

yıllardır molped kullanıyorum gayet memnunum dışı yeşil olan pamuklu bi pedini kullanıyordum özellikle gece için çok iyi oluyordu biraz kalın bir ped çünkü kanatları genişti bu yüzden asla kiloduma bulaşmıyordu 1 ay önce bi tane daha aldım aynısından ama memnun kalamadım eskisi gibi değil çünkü değiştirdiklerini düşünüyorum kanatları o kadar geniş değil ve pedi biraz inceltmişler gece pedi olmasınra rağmen daha ince bi hale getirmişler inceltmeleri ve kanatlarını daraltmaları güzel olmamış bu yüzden daha geniş uzun kanatlı bir ped tercih edeceğim

Toplam 2 beğeni

Çiğdem 2 yıl önce

İnceliği yada kalın olması çok önemli olmasa da artık alerji yapıyor. Koteks sayesinde cilt tedavisi görmeye başladım.

Toplam 0 Beğeni

Nisan 2 yıl önce

En güzel ped Tiens airirz ped kullanin ve deneyin

Toplam 5 beğeni

Eylül 3 yıl önce

Ben 2 yıldır adet goruyorum. Ve ben hijyenik ped kullanmıyorum . Kanamam az olduğu için günlük pedler yetiyor .Ayrıca 3-4saatte bir değiştirme mantığı çok saçma .çünkü o zaman günde bir paket bitirirsin ben sadece akşam ve sabah değiştiririm . Zaten çok pahalı Orkid 12 TL

Toplam 5 beğeni

Eylül ekin 2 yıl önce

Annenden egitim almamissin belli ama ilk yillarda fazla olur normalde bir doktora gorun gunluk ped ise yeterli gelmez 1 saat bile dolmadan cok rahat kan disari cikar arkana gecer umarim hijyenik regl pedi kullanmayi akil edersin.

Toplam 0 Beğeni

Öznur 2 yıl önce

Ayy çok güldüm Allah hayrını versin

Toplam 0 Beğeni

Aynur 3 yıl önce

Ben daha adet olmadım ama ağrılarım bazen oluyo

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun