Zeytinyağının cilde ve saça faydaları nelerdir? Zeytinyağı saça ve cilde nasıl uygulanır?

Sofralara salatalar ya da soğuk servis edilen sebze yemeklerinde kullanılan zeytinyağı aslında doğadan gelen bir mucize. Mide hastalıklarından kalp sağlığına, kilo vermeden diyabet hastalığına kadar vücuda olumlu etkileri bulunan zeytinyağının saça ve cilde de inanılmaz faydaları bulunuyor. Peki bunlar neler? Zeytinyağı saça ve cilde nasıl uygulanır? Gelin birlikte öğrenelim...

Zeytinyağı, zeytin ağacının meyvesinden elde edilen yeşilimsi-sarımtırak renkte sıvı bir yağdır. Diğer birçok bitkisel yağda olduğu gibi yapısında büyük oranda gliserin bulunan zeytinyağının sabunlaşmama değeri %0,5 ve 1,3 oranındadır. Yemek yapımında, sağlık uygulamalarında ve endüstriyel üretimde çok fazla kullanılan zeytinyağı, Uzmanlar zeytinyağının tekli doymamış yağ olduğunu ve bu tekli yağlarla kilo almanın çok zor olduğunu ifade ederek zeytinyağının kilo kontrolü sağladığını söylüyorlar. Metabolizmayı hızlandırma işlevi de gören zeytinyağı kozmetik sektrönde de yerini aldı. Yüzyıllardır kadınların kullandıkları zeytinyağının faydalarını bilmiyorsanız bu haberimizde detaylarını öğrenebilirsiniz. Yüksek oranda E vitamini içeren zeytinyağı faydaları bu yönü ile cildi zararlı güneş ışınlarına karşı koruyor. Aynı zamanda iyi bir nemlendirici olduğu için ciltte iltihaplanma, gül hastalığı ve akne gibi sorunlara karşı oldukça etkilidir. binlerce yıldır insan sağlığı için en faydalı besinlerin başında gelen zeytinyağı, özellikle kuru ciltler için bulunmaz bir hint kumaşıdır. 

Bebek gibi bir cilde sahip olmak istiyorsanız zeytinyağının faydalarından yararlanabilirsiniz. Gece uyumadan önce temizlediğiniz cildinize zeytinyağını direkt olarak sürün. Uyandığınızda cildinizin sağlıklı bir parlaklık ve yumuşaklık kazandığını göreceksiniz.

Nemlendirici görevi gören zeytinyağını kullanmak isterseniz, elinize dökün ve ovuşturarak biraz ısıtın. Ardından yüzünüze masaj yaparak uygulayın. Eğer çok yağlı bir cildiniz yoksa bunu sabah ve akşam uygulayabilirsiniz.

Cildinizde kızarıklık ya da tahriş olan bölgeler var ise zeytinyağından faydalanabilirsiniz. Yüzünüzde ya da cildinizin herhangi bir bölgesinde bu tarz bir sorun yaşarsanız eşit miktarda bal ve zeytinyağını karıştırıp problemli bölgeye sürün. 10 dakika bekleyip yıkayın. Bu işlemi haftada 2 defa uygulayabilirsiniz.

ZEYTİNYAĞIYLA YAPILAN MUHTEŞEM CİLT MASKESİ

MALZEMELER

1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı zeytinyağı ve birkaç damla limon suyu

Tüm bu malzemeleri güzelce karıştırın.Hazırladığınız karışımı önceden temizlediğiniz cildinize direkt olarak uygulayın ve maskeyi 5-10 dakika kadar bekletin. Maskeyi yüzünüzde bir süre beklettikten sonra ılık suyla durulayın. Buradaki yumurta, cildi sıkılaştırırken bal, ciltteki akne problemlerini çözerek nemlendirir. 

ZEYTİNYAĞININ SAÇA FAYDALARI NELER?

Zeytinyağı, sadece cilt için değil, saçlar için de çok etkilidir. Saçlarınıza uyguladığınızda, saçlarınızdaki büyük değişimleri kısa sürede fark edeceksiniz. Saç diplerinin güçlenmesine ve tellerin sağlıklı uzamasına yardım eden zeytinyağı, kepek sorununu mucize bir şekilde ortadan kaldırıyor. 2015 yılında yapılan bir araştırma sonucu zeytinyağlarının saçları hasardan koruyan önemli bir rollerinin olabileceği belirtiliyor.Besleyici ve saç kuruluğunu giderici özelliği ile zeytinyağı hem saçların, hem cildin nemlenmesini sağlıyor. Özellikle ısı ile saç şekillendirici aletlerin etkisi yüzünden kırılan ve yıpranan saçların yeniden yapılandırılmasında zeytinyağı etkilidir. 

YUMUŞAK VE PARLAK SAÇLAR İÇİN ZEYTİNYAĞI MASKESİ

Hafifçe ılıtılmış 2 yemek zeytinyağı direk saç derisine masaj yaparak uygulandığında saç köklerin nefes almasını ve güçlenmesini sağlar. Bu sayede saç dökülmesini yavaşlatır.

KEPEĞE KARŞI ZEYTİNYAĞI MASKESİ

2 yemek kaşığı zeytinyağı içerisine 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyunu karıştırıp saç diplerinize sürün.

Zayıflamak için sağlıklı ara öğün önerileri! Diyette ara öğünde ne yenir?

İLİŞKİLİ HABER

Zayıflamak için sağlıklı ara öğün önerileri! Diyette ara öğünde ne yenir?
Balenciaga'nın yeni sezon modelleri sosyal medyaya damga vurdu! Balenciaga 2020 kış koleksiyonu

İLİŞKİLİ HABER

Balenciaga'nın yeni sezon modelleri sosyal medyaya damga vurdu! Balenciaga 2020 kış koleksiyonu
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 5

sevcan 3 yıl önce

hem zigavus argan yağlı şampuan kullanıyorum hemde argan yağı spreyini çok memnunum saçlarımı onardı ve ipek gibi tertemiz

sevda 3 yıl önce

zaytin yağını denemedim zigavus argan yağı spreyi kullanıyorum çok memnunum tavsiye ederim

kadriye 3 yıl önce

saç için Zigavus argan yağını öneririm. Besliyor ve canlılık katıyor ; ısıya mazur kaldığı halde yıpranma minimum da. Başarılı ürün .

arzu 3 yıl önce

Zigavus argan yağlı şampuanıdan çok memnunum ipek gibi yapıyor ve elektriklenmeyi engelliyor

nilay 3 yıl önce

zeytin yağının faydası asla tartışılamaz ama bunları hazırlamak herzman mümkün olmuyor Zigavus'un argan yağı özlü şampuanı da bu konuda çok başarılı ben çok memnunum tavsiye de ederim