Nanenin cilde faydaları nelerdir? Nane cilde nasıl uygulanır? Cildi yenileyen nane maskesi

Nane salatalarda kullanılan doğadan gelen mucize bir bitkidir. Kokusunun keskinliği sayesinde mideyi rahatlatma özelliği olan nanenin aslında daha birçok bilinmeyen faydası var. Cilde uygulandığında pırıl pırıl olmasını sağlayan nane hakkında cilde faydalarını sizlerle paylaşıyoruz. İşte nanenin cilde bilinmeyen faydaları:

Nane, ballıbabagiller familyasının Mentha cinsini oluşturan bütün Dünya'da görülebilen 25-30 türün ortak bir ismidir. Temmuz ve ağustos ayları arasında açan nane yapraklarında ülkemizde genellikle uçucu bir yağ üretiliyor. En eski mutfak bitkilerinden biri olan nane A vitamini bakımından oldukça zengindir. Bunun yanı sıra kalsiyum, magnezyum, potasyum, folat ve omega-3 yağlarını da bol miktarda içeriyor. Sağlık ve kozmetik amacıyla geniş bir kullanım alanına sahip olan nanenin, ayrıca çayı ve yağı da oldukça şifalıdır. Uzmanlar nane yaprağının  ölü hücreleri temizlemek, cildi sıkılaştırmak, ciltteki yağları temizlemek gibi bir çok olumlu etkileri olduğunu kanıtladı. Bu yüzden ciltteki ölü hücreleri temizlemek ve pürüzsüz bir görünüm elde etmek için nane maskesini uygulayabilirsiniz. 20 farklı türü olan nanenin kuvvetli kokusu, ferahlatıcı ve rahatlatıcı etkisi cildi yenilemede de oldukça başarılıdır. Nane güçlü antibakteriyel özelliklere sahiptir ve her ikisi de akneyi etkili bir şekilde önleyen salisilik asit içerir. Yüzünüzdeki sivilceleri azaltmak için naneyi kullanabilirsiniz.

Avokadonun cilde faydaları nelerdir? Cilde nasıl sürülür? Avokado maskesi nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERAvokadonun cilde faydaları nelerdir? Cilde nasıl sürülür? Avokado maskesi nasıl yapılır?

CİLDİ YENİLEYEN NANE MASKESİ

MALZEMELER

1 adet taze salatalık
1 yemek kaşığı ev yapımı yoğurt
Yarım demet nane
1 çay kaşığı taze sıkılmış limon

YAPILIŞI

Bir kabın içerisinde yoğurt, doğranmış nane yaprakları ve limon suyunu ekleyerek karıştırın. Salatalıkları doğrayın. Salatalığı mikserden geçirerek ya da maskeyi yüzünüz sürdükten sonra cildinize dilimler halinde koyabilirsiniz. Hazırladığınız nane maskesini temizlediğini cildinize uygulayarak 15 dakika bekleyin. Ardından bol su ile durulayın. Nane maskesinin haftada iki kez uygulayabilirsiniz. Ancak maske içerisindeki herhangi bir ürüne alerjiniz varsa kesinlikle denemeyiniz. 

SİVİLCE İZLERİNİ GİDEREN NANE MACUNU

10-15 nane yaprağını bir kaç damla suyla birlikte güzelce ezin ve bir macun oluşturun. Bu macunu ilgili bölgeye sürüp kurumasını bekleyin. Ardından suyla durulayabilirsiniz. Bu uygulama günlük yapılırsa akneye sebep olan bakterileri öldürecektir.

 

CİLDİN YAĞINI DENGELEYEN NANE MASKESİ

10-15 nane yaprağını ezdikten sonra içine bir çay kaşığı kadar gül suyu ekleyin. Ardından ilgili bölgeye sürüp 30 dakika bekleyin ve suyla durulayın. Sivilceler yok olana kadar günlük olarak uygulayabilirsiniz. Gül suyu fazla yağ salınımını kontrol altına alır ve cildin pH dengesinin korunmasını sağlar.

CİLDİ ARINDIRAN NANE VE KİL MASKESİ

10-15 nane yaprağını ezip bir macun haline getirin. Sonra 1 yemek kaşığı kil ile aynı miktarda yoğurdu karıştırın ve naneyle hepsini karıştırın. Maskeyi yüzünüze sürün ve kuruması için bekleyin. Kuruduktan sonra ıslak bir havluyu ılık suya bandırın ve yüzünüzü temizleyin. Kil cilde peeling etkisi yapar ve fazla yağ ile kirleri temizler. 

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0