Hamam otu tozu ne işe yarar? Hamam otu tozu nasıl kullanılır? Hürrem otu...

Vücuttaki istenmeyen tüylerden kurtulmak için yıllardır kullanılan yöntem, hamam otu tozudur. Şimdilerde yeni trendler arasında yerleşen hamam otu tozu hakkında merak edilen tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz. Aktarlarda satılan hamam otu tozu nasıl kullanılır? Tüm detaylar bugünkü haberimizde.

Hamam otunun asıl adı zırnık otudur. Fakat halk arasında hamam otu veya hürrem otu olarak bilinir. Bu yöntemi Osmanlı dönemindeki kadınlar istenmeyen tüylerinden kurtulmak için kullanıyordu. Hamam otu tozu, düşük maliyetli ve kullanımı kolaydır. Aktarlarda genellikle toz halinde satılır ve bulunması da kolay bir üründür. Hamam otu çok uzun yıllardır kullanılan otlardan biri aslında. Genel olarak toz haline getirilmiş şekilde kullanılan bu ot, Kahramanmaraş ve civarı başta olmak üzere ülkemizin birçok yerinde yetişebiliyor. Osmanlı Dönemi’nde bile saray kadınları tarafından tüy dökücü olarak kullanılan hamam otu, su ile teması esnasında havaya yayılan kötü koku, solunduğu takdirde kişinin soluma yoluyla bile zehirlenmesine yol açabiliyor. Bu yüzden dikkatli kullanılması gereken bir üründür. Sizler de tüylerinizin sert ve gür olduğunu düşünüyorsanız, vücudunuzdaki tüyleri seyreltmek adına düzenli olarak hamam otu yağı kullanabilirsiniz.

HAMAM OTU TOZU NASIL KULLANILIR?

Tozu kullanmak istediğiniz miktar kadar kaba alarak su ile macun haline getirin. Hazırladığınız macun kıvamındaki ürünü istediğiniz bölgeye sürerek 4-5 dakika bekleyin. Bu aşamada süreye dikkat edilmesi gerekir. Çünkü karışımın teninizde fazla kalması tahriş ve yara oluşmasına neden olabilir. 

Daha sonra ürünü lif benzeri bir bez ile masaj yaparak temizleyin. Temizleme işleminde teninize fazla bastırmamaya özen gösterin. Tozun kokusu ağır olduğu için uyguladığınız bölgeyi temizleme işleminde sonra sabunlu su ile yıkamanız gerekir.

Hamam otuyla temizlenmiş tüyler, vücut tipine bağlı olarak 2-3 hafta içerisinde çıkar. Düzenli kullanımda tüylerde gözle görülür azalma ve incelmeler olur. Ancak bu ürün yüz ve göz çevresinden kesinlikle uzak tutulmalıdır.

HAMAM OTU TOZU YAN ETKİLERİ

Hamam otu tozu içindeki maddelerden dolayı fazla kullanıldığında bünyeye zarar verebilir. Uygulama sonrası mide bulantısı, karın ağrısı, ishal, halsizlik ve solunum yolu gibi problemlerle karşılaşıldığında doktora başvurulması gerekir.

HAMAM OTU TOZU FİYATI

Hamam otu tozu, oldukça uygun fiyata aktarlarda satışa sunuluyor. Öyle ki 10 TL gibi uygun bir fiyata bu tozu satın alabilirsiniz.

Güçlü antiseptik: Damla sakızının faydaları nelerdir? Damla sakızı nasıl kullanılır?

İLİŞKİLİ HABER

Güçlü antiseptik: Damla sakızının faydaları nelerdir? Damla sakızı nasıl kullanılır?
Prednol krem ne işe yarar ve Prednol krem nasıl kullanılır? Prednol Kremin faydaları

İLİŞKİLİ HABER

Prednol krem ne işe yarar ve Prednol krem nasıl kullanılır? Prednol Kremin faydaları
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0