Calgel Jel ne işe yarar ve fiyatı nedir? Calgel kremin kullanımı!

Diş çıkarma ağrılarında ve diş etine bağlı ortaya çıkan rahatsızlıkları gidermek için uzman doktorların önerdiği Calgel Jel daha birçok faydaları bulunuyor. Ancak nasıl kullanıldığını bilmiyorsanız mutlaka hazırladığımız yazıyı inceleyebilirsiniz.

Etken maddesi Lidokain hidroklorür, Setilpiridinyum klorür olan Calgel Jel (Diş jeli), hücre zarındaki sinirsel uyarıların oluşumunu ve iletimini engelleyerek bölgesel uyuşma sağlayan, mikrop oluşumunu engelleyen ve mikrop öldürücü özelliği bulunan bir ilaçtır. Özellikle bebeklerin diş çıkarma döneminde kullandıkları bu jel,  ağız içi ve diş eti iltihaplanmalarında da kullanılabilir. Sadece eczanelerde satılan ve uzman doktor kontrolünde kullanılması gereken Calgel Jel, mikrop oluşumunu ve ağrıyı gideren bir jeldir. Etkilenen bölgeye sürüldüğünde iltihap ve ağrıyı keser. 20 gramlık alüminyum tüplerde ve mor kutuda eczanelerde satılmaktadır. Reçeteli ye da reçetesiz olarak eczanelerde alınabilir. Ürünü üreten Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve A.ş’dir, üretim yeri ise İstanbul’dur. 3 aylıktan küçük bebeklerde kullanılmaması gereken Calgel Jel, hamilelik  ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

Bebeklerde diş çıkarmaya ne iyi gelir? İlk diş ne zaman çıkar, belirtileri! Ateşlenme...İLİŞKİLİ HABERBebeklerde diş çıkarmaya ne iyi gelir? İlk diş ne zaman çıkar, belirtileri! Ateşlenme...

Bebeklerde kullanılacağa için anneler merak ediyor.  İçeriği bitkisel değil ama birçok güvenli maddelerden oluşmuştur. Ayrıca hemen hemen de hiçbir yan etkisi yoktur. Bu jelin etken(etkin) maddeleri lidokain hidroklorür ile setilpiridinyum klorür isimli yapılardır. Lidokain hidroklorür bölgesel ağrı kesme özelliği vardır. Setilpiridinyum klorür ise antiseptik (hastalık yapıcı mikroorganizmaları öldürür) etki sağlar. 

CALGEL JEL NASIL KULLANILIR?

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Diş çıkarma ağrılarında , steril olmak koşuluyla  parmağınızın ucuna çok az miktarda jel alınız ve bebeğinizin ağzının içine yavaşça sürünüz. Jeli ihtiyaç duyduğunuz bölgeye ince bir tabaka halinde sürünüz. Üzerini kesinlikle kapatmayınız. 

CALGEL JEL FİYATI NEDİR?

Bu jelin fiyatı 83,60 TL‘den eczanelerde satılmaktadır. 

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

Gulhan 1 yıl önce

50tl dediler calgel jele burada 17tl doğru mu

Eren 3 yıl önce

Apseli diş için kullanılır mı? ben doktora gittiğimde. Jel sürdü ve ağrısı neredeyse geçti ben bu jellerden kullanabilirmiyim acaba?

Toplam 2 beğeni