Denizden sonra saça ne yapılır? Deniz ve havuz sonrası yıpranan saçlar için bakım önerileri

Yaz sezonu resmi olarak açılmışken denizden çıkmadığımız tatil günlerine de merhaba diyebiliriz. Tüm kışın yorgunluğunu atabileceğiniz muhteşem bir yaz tatili planı yaparken saçlarınızı da unutmamalısınız. Deniz ve havuz sonrasında yıpranan saçlarınız yıpranabilir. Bugünkü haberimizde deniz ve havuz sonrası yıpranan saçlar için bakım önerilerini sıralıyoruz.

Kavurucu sıcaklardan serinlemek için yaz aylarında olabildiğince gidilen havuz ve denizden dolayı saçlar yıpranarak kötü bir görüntüye ulaşır. Güneş, kum, tuzlu su ve hatta havuz suyunun kloru bile saçları yıpratıyor. Bu yüzden tatilde olduğu kadar tatil öncesi ve sonrası da saç bakımına önem vermek gerekir. Günlük veya haftalık olarak kullandığınız saç bakım ürünlerini değiştirmelisiniz. Yoğun bir şekilde klorlu ya da tuzlu suya maruz kalan saçların yıpranarak mat bir görünüme büründüğünü, kırılma ve yıpranmalara daha sık rastlandığını belirten uzmanlar özellikle boyalı saçlara sahip kadınların, bu konuda daha hassas davranmaları gerektiğini vurguluyor. Peki deniz ve havuz sonrası yıpranan saçlar için bakım önerileri neler? Saç yıpranmadan nasıl bir bakım yapılır? İşte merak edilen sorunun yanıtı:

DENİZ VE HAVUZDAN SAÇLARIN YIPRANMAMASI İÇİN NE YAPILIR?

- Öncelikle denize veya havuza girmeden önce saçınızı mutlaka ıslatmalısınız.

- Saçlarınızı korumanız için bone takabilirsiniz.

- Saçınıza boya, balyaj, ombre gibi işlemler yapacaksanız bunun için tatil dönüşünü beklemelisiniz. Çünkü bu gibi kimyasal işlemler güneşin zararlı etkilerini arttırıyor.

- Denize veya havuza girmeden önce saçınıza koruyucu bir krem sürebilirsiniz.
Saç kurutma, fön ve maşa gibi işlemleri en aza indirgeyin.

- Denizden veya havuzdan çıktıktan sonra saçlarınızı arındırmak için mutlaka yıkamalı ve bakım kremi ile bakım yapmalısınız.

  • SAÇLARI PARLATMAK İÇİN MASKE

1 adet portakalın suyunu, 1 çorba kaşığı balı ve birkaç damla sandal ağacı yağını karıştırarak şampuandan sonra durulamada kullanın.

  • YIPRANMIŞ SAÇLAR İÇİN MASKE

Bir adet muzu püre haline getirin. Birkaç damla badem yağı ile karıştırarak saçlarınıza masaj yaparak uygulayın. 15 dakika beklettikten sonra maden suyu ile durulayın. Ve ardından standart şampuanlama işleminizi yapabilirsiniz. Şampuandan sonra saç kremi sürerseniz daha güzel bir sonuç alabilirsiniz.

  • KURU SAÇLAR İÇİN MASKE

Bir çorba kaşığı balı yarım fincan tam yağlı süt ile karıştırın ve saç derisine masaj yaparak uygulayın. 15 dakika beklettikten sonra saçları yumuşatıcı etkisi olan bir şampuanla yıkayın.

Yaz aylarında nevresim takımı alırken nelere dikkat edilmeli?

İLİŞKİLİ HABER

Yaz aylarında nevresim takımı alırken nelere dikkat edilmeli?
Mide ağrısını en çabuk ne geçirir? Mide ağrısına iyi gelen evde çözüm önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Mide ağrısını en çabuk ne geçirir? Mide ağrısına iyi gelen evde çözüm önerileri
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 8

Aysun 3 yıl önce

sürekli olarak zigavus argan yağı spreyi kullanıyorum yazın ve kışın olumsuz hiç bir sorunla karşılaşmıyorum tavsiye ederim

ferhunde 3 yıl önce

denizden sonra saçlarıma zigavus argan yağı ile bakım yapıyorum ipek gibi yapıyor ve asla kuruyup kırılmıyor tavsiye ederim

reyhan 3 yıl önce

zigavus argan şampuan kullanıyorum deniz sonrası da nemini kaybetmiyor ve güneş ışınlarından oluşan saç yıpranmaları olmuyor çok memnunum

sevcan 3 yıl önce

saçlarımlarım çok fazla işlem ve boya gördü yıprandı doğal olarak bunun için zigavus arga yağı spreyi kullanıyorum çok başarılı ipek gibi ve onarım mükemmel

yılmaz 3 yıl önce

Zigavus saç jölesi çok güzel rahatsız etmiyor kalıntı bırakmıyor saç dökülmesi yapmıyor daha ne olsun öneririm gençlere :)

Yorumların Tümünü Okuyun