Kuşburnu yağının cilde faydaları neler ve nasıl uygulanır? Kuşburnu yağının fiyatı

Kuşburnu bitkisinin çekirdeklerinden elde edilen kuşburnu yağı, cilde faydalarıyla adeta şaşırtıyor. Bolca vitamin barındırdığı için kullananların memnun kaldığı kuşburnu yağına dair tüm bilinmeyenleri sizler için araştırdık. Peki kuşburnu yağı nasıl kullanılır gelin birlikte öğrenelim...

Son yıllarda Victoria Beckham, Kate Middleton ve Miranda Kerr gibi dünyaca ünlü isimlerin günlük cilt bakımı rutinlerinin bir parçası haline gelen, bolca vitamin, mineral ve karbonhidrat içeren kuşburnu yağının cilde birçok faydası vardır. Rose Hip Seed oil yani kuşburnu çekirdeği yağı, dünyanın birçok yerinde özellikle Afrika ve Avrupa’da yabani olarak da yetişen Rosa Moschata, Rosa Rubiginosa ve Rosa Canina latince isimlerine sahip yaban güllerinin meyvelerinden soğuk sıkım yöntemi ile elde ediliyor. Zengin içeriğiyle hücre yenileyici, leke giderici, yaşlanma karşıtı ve antibakteriyel faydalar sunan kuşburnu yağı, cilt ve saç bakımı denildiğinde çok büyük bir yere sahip. Yenileyici özelliği ise C vitaminde ve EFA yağ asidinde gizli. Bu madde cilt tarafından emilerek prostaglandinlere dönüşüyor ve hücrelerin yenilenmesini sağlıyor. İşte bu gibi nedenlerle bugün kullanılan pek çok kozmetik üründe kuşburnu yağı var.

Kuşburnu yağı içeriğindeki mineral, vitamin ve bolca bulunan Linoleik asit sayesinde sebum dengesini bozmadan size mükemmel bir nemlendirme sağlar. Bunun yanında cilt üzerinde gözenekleri tıkamayan bir bariyer oluşturarak cildinizi nem kaybına karşı uzun süre korur ve bunu yaparken yağlı bir his bırakmaz.

 Kuşburnu yağının düzenli olarak kullanımı sağlanması halinde; belli süre sonra ciltte ortaya çıkan değişimleri görebilirsiniz. Kuşburnu yağındaki etkin maddeler sayesinde cildin canlı, parlak, gergin ve sıkılaşarak doğal bir görünüm oluşmasını sağlamanız mümkün olacaktır.

KUŞBURNU YAĞI NASIL KULLANILIR?

Kuşburnu yağı kolay bozulur ve bu nedenle dolapta ve karanlık yerlerde saklamak gerekir. Daha pahalı olsa da soğuk pres yapılan yağ daha iyidir çünkü sıcaktan etkilenmemiştir. Kuru bir yağ olarak nitelendiğinden cilt tarafından kolayca emilir. Günde iki defa uygulamak cilde fayda sağlar. Yağlı bir cildiniz varsa önce az miktarda sürerek sonuçları bir görmelisiniz.

Özellikle yaşlılık ve UV ışınları kaynaklı cilt lekesi tedavisinde önemli bir rol oynuyor. İçerdiği antioksidanlar lekelere neden olan serbest radikallerle savaşırken, cilt renginin ve dokusunun tamir edilmesine de yardımcı oluyor.

KUŞBURNU YAĞI FİYATI

Destek Saf Kuşburnu Yağı 20 Ml fiyatı 23,00 TL.

Baharat kutularında Salmonella bakterisi tehlikesi! Baharat kaplarınızı mutlaka...

İLİŞKİLİ HABER

Baharat kutularında Salmonella bakterisi tehlikesi! Baharat kaplarınızı mutlaka...
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

yaprak 3 yıl önce

çok hassas bir cilt yapım var çoğu ürün alerji yapıyor eczane tavsiyesiyle Zigavus cilt bakım ürünlerini denedim çok beğendim cildime zarar vermedi çok memnun kaldım

Toplam 1 beğeni