Saç masajı nedir ve saç masajı ne işe yarar? Saça masaj yapmanın püf noktaları

Güzellik uzmanlarının yeni trendlerinden biri olan saç masajı artık evde de kolayca yapılabiliyor. Saç derisine masaj yapmak kan dolaşımını hızlandırdığından, saçınızın daha güçlü ve sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı oluyor. Peki evde saç derisi masajı nasıl yapılır ve faydaları nelerdir? İşte saç derisi masajının püf noktaları:

Saç derisi, vücudumuzun en önemli bölgelerinden birisidir. Saçları dış etkenlere karşı koruyan bu deride zaman zaman kasılmalar ve strese bağlı oluşan sorunları ortadan kaldırmak için muhteşem bir bakım yöntemi geliştirildi. Bu yöntem saçları güzelleştirirken aynı zamanda rahatlatıyor. Günlük saç derisi masajlarının çok etkili bir saç uzatma tekniği olduğu kanıtlanmıştır. Tıpkı cildimiz gibi, kafa derimizin de şımartılmaya ve nemlendirilmeye ihtiyacı vardır. Saç dolaşımı, doğal saç büyüme yolculuğunda önemli bir unsurdur ve saç derisi masajları saçınızın sağlıklı uzamasını kolaylaştıracaktır. Bugünkü yazımızda saç derisi masajı nasıl yapılır sorusunu yanıtlıyoruz.

SAÇ DERİSİ MASAJININ FAYDALARI

Saç derisi masajı, saç köklerindeki kan dolaşımını artırır, gevşemeyi kolaylaştırır ve stresi azaltır. Ayrıca masaj düzenli yapıldığında saç köklerinin gücünü de artıracaktır. Masajla uygulanan yoğurma basıncı cildi ısıtır ve akışı, dolaşımı artırmak için kan damarlarını açar. Artan dolaşım kıl hücrelerinin optimal saç büyüme fonksiyonu için gerekli olan besinlerin daha fazlasını alacağı anlamına gelmektedir. 

Alt stres seviyeleri, organlarınızın daha verimli çalışmasını sağlar ve böylece saç bezlerinizin saç uzatma kabiliyetini artırır. Saç derisine uygulanan yağlar, sert kimyasal şampuanlar yüzünden pullu ve kurulaşan saç derisini önlemeye yardımcı olur. 

SAÇ DERİSİ MASAJI NASIL YAPILIR?

Bir kaseye biraz yağ dökün ve kabı bir miktar sıcak suya yerleştirerek yağı iyice ısıtın. Yağ evet, sıcak olmalıdır fakat asla kafa derinize temas ettiğinde yakacak kadar değil. Ya da ısıtmak sizin için kötü bir tercihse sevdiğiniz yağı doğrudan şişeden de kullanabilirsiniz. Parmak uçlarınızı kullara yağı çok az bir miktar saç derisine uygulayarak saçlarınızı gerektiği gibi ayırın. Daha sonra yine parmak uçlarınızı kullanarak yağı dairesel hareketler ile kafa derinize yayın. İlk başta yavaş yavaş hareketler ile derinizi dinlendirirken, masajın sonlarına doğru daha güçlü hareketler enerji ve dolaşımın artmasına yardımcı olacaktır. 

SAÇ MASAJI İÇİN KULLANILACAK YAĞLAR

- Sızma Zeytinyağı
- Avakado Yağı
- Hindistan Cevizi Yağı
- Jojoba Yağı
- Badem Yağı
- Jamaikalı Siyah Hint Yağı
- Üzüm Çekirdeği Yağı
- Emu Yağı
- Nem Yağı

Kayısının faydaları nelerdir? Kuru kayısı yerseniz ne olur? Kayısı çekirdeği ne işe yarar?

İLİŞKİLİ HABER

Kayısının faydaları nelerdir? Kuru kayısı yerseniz ne olur? Kayısı çekirdeği ne işe yarar?
Makyaj yapmadan önce yüze ne sürülür? Cildi makyaja hazırlamanın 5 yolu

İLİŞKİLİ HABER

Makyaj yapmadan önce yüze ne sürülür? Cildi makyaja hazırlamanın 5 yolu
Vücut tipine göre kaban nasıl seçilir? Mont modelleri vücut şekline göre nasıl seçilir

İLİŞKİLİ HABER

Vücut tipine göre kaban nasıl seçilir? Mont modelleri vücut şekline göre nasıl seçilir
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

gülçin 3 yıl önce

masaj gerçekten etkili bir yöntem zigavus sarımsak özlü şampuan ile de destekliyorum hem saç derilerimi besliyor hem dökülmeleri azaltıyor tavsiye ederim

nuriye 3 yıl önce

saç dökülme şikayetimden dolayı Zigavus sarımsaklı şampuan kullanmaya başladım dökülmeyi azalttı ve saç derime çok iyi geldi

Toplam 1 beğeni