Gua sha nedir ve gua sha nasıl uygulanır? Gua sha taşı nasıl kullanılır? Gua Sha masaj tekniği

Asyalı kadınların pürüzsüz ve parlak ciltlerinin sırrı bulundu. Pembe kuvars taşından yapılan muhteşem bir masaj aletiyle yapılan bu gua sha masajı adeta tüm cilt bakımınızdan beklentilerinizi karşılıyor. Gua Sha nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır? En yeni güzellik ürünü ile bilmeniz gerekenleri yazımızda bulabilirsiniz.

Eski güzellik ve bakım trendleri yeniden gündeme gelmeye devam ediyor. Uzak Doğu’nun gizemli dokunuşlarından biri olan Gua Sha, son yılların en popüler masaj trendlerinden biri oldu. K-Beauty trendi ile başlayan Uzak Doğu güzellik ritüellerine olan ilgi Çin güzelliği ile büyüyor. Çin çayları ve bitkilerinden yapılan ürünler ile başlayan bu trend, 2019’da Instagram’da paylaşılan kristal güzellik masaj aletleri ile gün geçtikçe daha da çok popüler hale geldi. Diğer bir simi ile Rose Quartz masaj taşları bugün vücudu rahatlatan sistemlerin de kullanılmasıyla birlikte daha etkili hale getiriliyor. Çince sürtmek anlamına gelen Gua ve kızarmış cilt anlamına gelen Sha kelimelerinden oluşan sistem tedavi yöntemi olarak da kullanılıyor. Geleneksel tedavi yöntemleri ile ünlü Çin’de en çok uygulanan masaj çeşitlerinden biri olan Gua Sha, kan dolaşımını hızlandırarak gençleşmeyi ve yüzün şekillenmesini sağlıyor. 

Pembe kuvars, aventurin, kristal kuvars ve yeşim gibi değerli minerallerin farklı formlarda ve ebatlarda şekillendirilmesi ile elde edilen bir yüz masaj aleti, vücudun tüm bölgelerine uygulanabiliyor. Özellikle sırt, göğüs ve bacaklarda kan dolaşımını arttırarak organlara giden oksijen miktarını arttıran teknik, daha narin hareketlerle yüz bölgesine de yapılabiliyor. Gua Sha masajı Endonozya’da Kerokan, Kamboçya ve Vietnam’da Cao Gio olarak isimlendiriliyor. 

Genellikle kas ve eklem ağrılarını hafifletmek amacıyla kullanılan teknik, bağışıklık sistemine de faydalı olabileceği düşünülerek soğuk algınlığı, ateşli hastalık ve karaciğer rahatsızlıklarında da kullanılabiliyor. Vücut bu çürükleri tedavi etmek amacıyla hasar gören bölgeye daha çok besin ve oksijen taşınmasını sağlıyor.

GUA SHA MASAJI NE İŞE YARAR?

Lenf Drenajına yardım eder.
► Cilde detox yapar.
► Kan dolaşımını hareketlendirir. (Bu da cildinizin daha fazla oksijen almasıyla daha aydınlık bir görünüm demek)
► Yüzdeki şişkinlikleri (sabah uyandığınızda görürsünüz genellikle) yatıştırır.
► İnce çizgiler ve kırışıklıkları açar.
► Yüzünüzü kontürler ve daha şekilli olmasını sağlar (son zamanlarda popüler olmasının sebebi bu sanırım çünkü ‘botoks’ etkisi veriyor.)
► Su tutmayı önler.

GUA SHA MASAJI NASIL YAPILIR?

Eğer varsa, makyajınızı çıkartın. Temiz bir cildinizin olması gerekiyor ilk önce o yüzden tüm makyaj kalıntılarından kurtulduğunuzdan emin olun.

Kendinize uygun bir serum veya yağ seçin. Burada nemlendirici yağ seçmenizi daha çok öneririm. Eğer yağlı bir cilde sahipseniz kuru yağları kullanabilirsiniz.

Bir havlu alın ve Gua Sha taşınızı elinizde biraz ısıtın. 

Aşağıdaki fotoğraftaki hareketlerin hepsinden 5 veya 10 tane olacak şekilde sergileyin. 

Gua Sha taşını zorlayarak yukarı yukarı çekmeyin. Yüzünüzü uyguladığınız yağ ile kaydırmanız gerekiyor.

Kekik nasıl kurutulur? Evde kekik kurutmanın püf noktaları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Kekik nasıl kurutulur? Evde kekik kurutmanın püf noktaları nelerdir?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0