Cilt nasıl yenilenir? Cilt yenileyen besinler hangisidir? Cilt yenileyen maskeler

Yaşanılan birçok faktör donuk ve yorgun görünümlü bir yüze katkıda bulunabilir. Kusurlu ciltler, bakımsız saçlar size kendinizi kötü hissettirebilir. İşte tam da bu zamanlarda cildinizi yenilemelisiniz. Peki, cilt yenilemek için evde neler yapılabilir? Cilt yenileyen besinler hangileri?

Cilt bakımı medikal bakım ve kozmetik bakım olmak üzere iki şekilde yapılır. Cildinde problem olanlar mutlaka bir dermatoloji kliniğinde bakım ve temizlik yaptırmalıdır. Ciltte problem yoksa cilt bakım uzmanlarınca ya da evde yapılacak uygulamalarla hem temizlik hem bakım yapmak mümkün. Evinizde de rahatça bakım yapabilirsiniz. Kuruyan cilde zeytinyağı doğal ve iyi gelen şeylerden bir tanesi ancak cildi akneli ve yağlı olanların bunu yapmaması gerekir. Cildi doğru nemlendirmek çok önemlidir. Yaz tatili sonrasında ya da kışın soğuk rüzgardan kuruyan cildinizin yenilenmeye ihtiyacı vardır. Bu ihtiyacı sadece bakım yaparak değil tükettiğiniz besinlerden de alabilirsiniz. Peki hangi besinler cilde iyi gelir? Cildi yenileyen besinler hangileridir? İşte merak ettiğiniz soruların yanıtı:

CİLT YENİLEYEN BESİNLER

  • YUMURTA

Sabah kahvaltıların vazgeçilmezi olan yumurta, içerisinde bol miktarda protein barındırıyor. Protein ise kolajeni besleyen bir maddedir. Yumurtanın beyazı, glisin ve prolin de dahil olmak üzere kolajeni oluşturan diğer amino asitleri de içerdiği için en iyi kolajen kaynaklarından biridir. Sağlıklı bir kişi her gün bir tane haşlanmış yumurta tüketerek cildini yenilemeye de katkıda bulunabilir.

YUMURTA

YUMURTA

  • SOMON

Somon balığı, iyi bir antioksidan olan serbest yağ asitleri, omega-3 yağ asitlerini içerir. Vücudumuz serbest yağ hücrelerini üretme yeteneğine sahip değildir bunları yiyecekler ile alarak cildin kalın, esnek ve nemli kalmasını sağlayabiliriz. Aynı zamanda omega-3 yağ asitleri kızarıklık, sivilceye neden olabilecek iltihabı da azaltır. O nedenle somon balığını haftada bir yemeğe özen göstermemizde hem genel sağlığımız hem de cilt sağlığımız için büyük fayda var.

SOMON

SOMON

  • AVOKADO

İçerisindeki Omega 3 yağ asitleri ve diğer antioksidanların yanı sıra hepsi de cildin sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabilecek A, B, K, ve E vitaminleri bakımından zengindir. Avokadoyu doğrayarak salataların üzerinde, değişik yapılmış smotilerle veya püre yaparak ana et yemeklerinin yanında garnitür yaparak tüketebilirsiniz.

AVOKADO

AVOKADO

  • DOMATES

Domates içinde bol miktarda likopen içerir. Likopen güçlü bir antioksidan olması ve vücudu kanser yapıcı radikal bileşiklerden arındırmasının yanı sıra, cilt üzerinde de ciddi antiaging etkiye sahiptir. Likopenin etkisi ısı ve yağ ile artmaktadır. Bu nedenle; çiğ yenen domatesten ziyade hafif ısıtılmış domates rendesi ve salçada daha yoğun likopen bulunur.

DOMATES

DOMATES

İftar yemeğinde nasıl giyinilir? İftar davetlerine uygun kombin önerileri

İLİŞKİLİ HABER

İftar yemeğinde nasıl giyinilir? İftar davetlerine uygun kombin önerileri
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 6

burcu 3 yıl önce

günlük bakımımda zigavus cilt temizleme toniği kullanıyorum cildimi tazeliyor başka bir ürüne ihtiyaç duymuyorum

Toplam 1 beğeni

sare 3 yıl önce

ben cildime Zigavus cilt bakım ürünlerini kullanıyorum kusursuz bir cilde sahip olmanın nedemek olduğunu anladım şiddetle tavsiye ederim

Toplam 1 beğeni

meltem 3 yıl önce

Ziagvus beyaz kil maskesini kullanıyorum akne oluşumunu engelliyor cildim parlıyor son zamanlarda tek memnun kaldığım ürün diyebilirim tavsiye ederim

Toplam 2 beğeni

havva 3 yıl önce

zigavus cilt temizleme jelini kullanıyorum tertemiz bir cilde sahip oldum akne oluşumunu da engelliyor çok iyi ürün tavsiye ederim

Toplam 1 beğeni

nihal 3 yıl önce

Zigavus beyaz kil maskesini kullanıyorum cildim tazeleniyor sivilcelerim çıkmıyor arındırdı resmen

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun