Yumurta akının cilde faydaları neler? Yumurta akı ne işe yarar? Yumurta akı maskesi

Kek, poğaça ve böreklerin vazgeçilmez malzemesi olan yumurtanın binlerce faydası bulunuyor. Protein bakımından oldukça güçlü olan yumurta akı cilt bakımında da kullanabilir. Yumurta akını sizler de cilt bakımında kullanmak isterseniz hazırladığımız içeriği inceleyebilirsiniz.

Yumurta içerisinde birçok protein bulundurur, sadece yemek olarak değil dışarıdan uygulandığında da pek çok faydası bulunmaktadır. Yumurta içinde bulunan mineral, protein ve vitaminler sayesinde cilt ve saç bakımında sıkça kullanılır.  Yumurta akı maskesinin cildi sıkılaştırmasının yanı sıra, cildi canlandırır ve temizler. Cilt için, sıkılaştırma, gözenekleri temizleme ve küçültme, ciltte biriken fazla yağı alma gibi faydaları yumurta akı maskesinin siyah noktalar için en etkili yöntem olduğunun göstergesidir. Yumurta akı vücut için gerekli olan B kompleks vitaminleri ve protein yönünden çok zengindir. Ayrıca selenyum içeriği ile damar sertleşmesini önler ve bazı kanser türlerinden koruma sağladığı yönünde klinik araştırma sonuçları bulunmaktadır. 

  • Her zaman evinizde bulunan yumurta ile mükemmel bir maske yapabilir ve kısa sürede cildinizdeki olumlu değişimleri fark edebilirsiniz. Peki yumurta akının cilde faydaları nelerdir? Yumurta akı maskesi nasıl yapılır? İşte merak ettiğiniz tüm detaylar haberimizde:

Çayın cilde faydası var mı? Evde cay maskesi yapımı! Çayı cildinize sürerseniz...İLİŞKİLİ HABERÇayın cilde faydası var mı? Evde cay maskesi yapımı! Çayı cildinize sürerseniz...

KIRIŞIKLIKLARI AZALTAN YUMURTA AKI MASKESİ

MALZEMELER

1 yumurtanın akı
1 yemek kaşığı buğday unu
1 yemek kaşığı bal

YAPILIŞI

İlk olarak, hafif bir sabunla ve ılık suyla yüzünüzü yıkayın. Ardından, yumurta akını, unu ve balı bir kapta birleştirin.

Kıvam alana kadar karıştırın. Karışımı yüzünüze eşit bir şekilde dağıtın. Özellikle kırışıklık olan bölgelere uygulayın. Dairesel hareketlerle yüzünüze masaj yapın.

10 dakika sonra ılık suyla durulayın. Yüzünüze hafifçe vurarak bir havlu yardımıyla yüzünüzü kurulayın. Son olarak bir nemlendirici kullanın.

Cilde kullanılmaması gereken ürünler neler? Cilde sürülmemesi gereken 5 malzemeİLİŞKİLİ HABERCilde kullanılmaması gereken ürünler neler? Cilde sürülmemesi gereken 5 malzeme

CİLDİ NEMLENDİREN YUMURTA MASKESİ

MALZEMELER

1 yumurtanın akı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı bal

YAPILIŞI

İlk olarak, yumurta akını ve zeytinyağını bir kaseye dökün. Daha sonra iyice karıştırın ve içerisine bal ekleyin.

Pürüzsüz bir karışım elde ettiğinizde yüzünüzü ılık su ve hafif bir sabun ile yıkayın. Maskeyi dairesel hareketlerle yüzünüze ve boynunuza uygulayın.

10 dakika bekleyin ve ardından ılık su ile durulayın. Kurularken yüzünüze çok fazla baskı uygulamayın. Hafif dokunuşlarla cildinizi tahriş etmeden bir havluyla kurulayın.

İsterseniz son olarak bir nemlendirici kullanabilirsiniz.

Yoğurdun saça faydaları nelerdir ve saça nasıl uygulanır? Yoğurt için saç maskesi tarifiİLİŞKİLİ HABERYoğurdun saça faydaları nelerdir ve saça nasıl uygulanır? Yoğurt için saç maskesi tarifi

CİLT PÜRÜZLERİNİ ALAN YUMURTA AKI MASKESİ

MALZEMELER

1 yumurta akı
Tuvalet kağıdı ya da makyaj temizleme pamuğu
Eski bir makyaj fırçası

YAPILIŞI

Önce yumurtanın sarısını ve akını birbirinden ayırın. Daha sonra yumurta akını bir çatal yardımıyla çırpın.

Makyajınızı çıkarın ve yüzünüzü ılık su ve hafif bir sabun ile yıkayın. Ardından çok fazla bastırmadan bir havlu yardımıyla kurulayın. Bir parça tuvalet kağıdı ya da makyaj temizleme pamuğunu masaya koyun.

Ardından fırça yardımıyla yumurta akını tuvalet kağıdına ya da pamuğa sürün. Tuvalet kağıdını ya da pamuğu alnınıza, çenenize ve yanaklarınıza koyun.

Yaklaşık 30 dakika, yumurta akı tamamen kuruyana kadar bekleyin. Daha sonra, tuvalet kağıdını ya da pamuğu dikkatli bir şekilde çıkarın.

Yüzünüzde kalan kağıt artıklarını temizlemek için ılık su ve sabunla yıkayın.
Son olarak, bir nemlendirici kullanın.

En şifalı sarımsaklı tavuk suyu çorbası nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

En şifalı sarımsaklı tavuk suyu çorbası nasıl yapılır?
Karaciğer yetmezliği belirtileri nelerdir? Karaciğer yetmezliği tedavisi nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Karaciğer yetmezliği belirtileri nelerdir? Karaciğer yetmezliği tedavisi nasıl yapılır?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

elif 3 yıl önce

yumurta maskesi gerçekten çok etkili ben ayda bir yapıyorum günlük bakım için zigavus cilt bakım ürünlerini kullanıyorum çok memnunum her ikisindende

Toplam 3 beğeni

Yaren hanm 3 yıl önce

Uyqladm cok memun kaldm cok iyi tafsiye ederim

Toplam 1 Beğeni