Şems Arslan kolajen maskesi nasıl yapılır? Kolajen maskesi ne işe yarar?

Şems Arslan kolajen maskesi, genel olarak yaşlanma karşıtı bir maskedir. Yüz bölgesinin sıkı, gergin ve daha genç görünmesini sağlayan bu maske, cildin esnekliğini artırır ve cilt dokusunu yeniler. Şems Arslan katıldığı bir canlı yayın programında kolajen maskesini açıkladı.

Son zamanlarda verdiği mucize güzellik reçeteleriyle ünlü olan Şems Arslan kolajen maskesinin nasıl yapıldığı herkes tarafından merak ediliyor. Kolajen, diğer birçok işlevle birlikte vücudun eklemlerini, kemiklerini, bağlarını ve tendonlarını etkileyen önemli bir rol oynar. İnsanlardaki kemikleri ve eklemleri bir arada tutmaya yardımcı olur. Aslında, kolajen insan vücudundaki tüm proteinlerin yaklaşık yüzde 30’unu oluşturur ve amino asitler olarak bilinen yapı taşları tarafından oluşturulur.  Vücuttan kollajenin azalmasına neden olan sebepler ise; yetersiz uyku, çok fazla şeker kullanımı, yaralanmalar, duygusal stres nedeniyle yüksek kortizol, güneşe maruz kalma, antioksidan içerikli yiyecekleri az tüketme, bütün gün oturmak ve hareket eksikliği, kötü bağırsak sağlığı, c vitamini ve çinko besin eksiklikleri ve serbest radikaller gibi faktörlerdir.  Kanal D ekranında yayınlanan Balçiçek İle Dr. Cankurtaran programına, Cilt Uzmanı Şems Arslan yaşlanma karşıtı kolajen maske tarifi de verdi. Evde kolaylıkla bulunabilecek malzemelerden oluşan kolajen maske kırışıkların giderilmesine yardımcı olan tarifler arasında yer alıyor. İşte, evde kolayca yapılabilen kolajen maske tarifi: 

Şems Arslan Kolajen Maskesi Tarifi

Şems ArslanİLİŞKİLİ HABERŞems Arslan'dan cilt lekeleri için maske tarifleri! Cilt lekelerini gideren en kolay 2 yöntem

Cildin sıkı, gergin ve genç görünmesini sağlayan Şems Aslan kolajen maskesi için 1 yemek kaşığı patates nişastası, 5 çay kaşığı havuç suyu, 1 çay kaşığı bal, 2 su bardağı ılık süt, 1 çay kaşığı süt kaymağı ve 1 yemek kaşığı sıvı moomyo malzemelerini bir kasede iyice karıştırın.

Yağlı kağıttan bir yüz maskesi kesin ve sıcak sütün içinde kalıbınızı ıslatın. Yüzünüzü tamamen temizleyin. Cildinize maskeyi uygulayın. Daha sonra cildinize, yağlı kağıt yüz maskesini takın. 25 dakika bekletin. Ardından ılık suyla cildinizi durulayın. Nemlendirici krem uygulayın. Bu maskeyi haftada 1 ya da 2 kez, gece yatmadan önce uygulayabilirsiniz.

2021 Önü yuvarlak ve şık tasarım nişan başı modelleri

İLİŞKİLİ HABER

2021 Önü yuvarlak ve şık tasarım nişan başı modelleri
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

ışıl 3 yıl önce

ben kolajeni saçım için kullanıyorum. Eczaneden Zigavus un kolajen ve keratin içerikli şampuanını kullanıyorum. Herkese tavsiye ederim.

Toplam 5 beğeni