Komedon aleti nedir ve Komedon aleti nasıl kullanılır? Komedon Aleti nerede satılır

Cildinizdeki küçük beyaz çıkılar bir akne değildir. Uzmanlara göre bunun ismi komedon. “Komedon” adı verilen siyah ve beyaz noktalardan iltihaplı kistler bir alet yardımıyla artık kolayca temizlenebiliyor. Bu aletin ismi de komedon aleti. Tüm kozmetik mağazalarında satılmaya başlanan komedon aleti hakkında nasıl kullanılır konusunda rehberimizi sizlerle paylaşıyoruz.

Komedon kıl köklerinin içinde bulunduğu gözenekte birikenlerin -tıkanarak- çıkıntı şeklinde durmasıdır. Cilt altına pütür pütür durur siyah olanı da var veya beyaz görünümü de olabilir. Deri altında bu çıktılı birikinti yüzeyden pütür halinde görünür. Fazla yağ üretimi ölü hücrelerle birleşerek kılın içinde bulunduğu gözeneği tıkar! Beyaz noktalar diye tanımlanan bunlardır. Komedonunuz çoksa hem cilt bakımınızı hem hormonal durumunuzu gözden geçirmeniz gerekir. Komedon sivilce yaygın olarak görülür ancak bazen yanlış anlaşılan bir sivilce türüdür. İltihaplı sivilceler ve püstüller yerine komedon sivilce genel olarak cildi pürüzlü hale getirir, beyaz nokta, siyah nokta ve iltihapsız lekelere neden olur. 

Tüm iltihaplı sivilceler komedon olarak başlar. Böylece onları sivilce olarak düşünebilirsiniz. Komedonlar iltihaplı sivilcelere her zaman dönüşmez ve cildin hemen altında iltihaplanmayan tıkanmış bir gözenek olarak kalabilirler. Komedon sivilce, hafif lekelerden yüzün daha geniş bölgelerinde gerçekleşen lekelere kadar değişebilir. Yüz bölgesi, sırt bölgesi, boyun bölgesi ve göğüs bölgesinde gelişebilir. Yine de en yaygın olarak, alın ve çene bölgelerinde komedonlar olur.

KOMEDON ALETİ NASIL KULLANILIR?

İlk önce, siyah noktanın tam olarak ne olduğunu anlamak önemlidir. Siyah nokta, ölü deri hücreleri ve sebumla dolu küçük bir gözenektir. Ölü deri hücreleri ve yağlar havaya çarptığında oksitlenir ve siyaha döner. Gözeneklerdeki kir değildirler. Cildinizdeki yağlardan kaynaklansalar bile, hassas ve çok kuru bile olsa her cilt tipinde olabilirler. Ne yazık ki, onları gidermek o kadar kolay değil.

Sivilcelerinizi veya siyah noktalarınızı sıkmak yerine, evde bir komedon aleti yardımıyla bir temizleyebilirsiniz. Bunlar yuvarlak bir tepesi olan küçük aletlerdir ve siyah noktaya biraz hafif bir baskı uygulayabilir ve içindekileri çıkarmaya yardımcı olabilirsiniz. Siyah nokta çıkarma aletinin nasıl kullanılacağına gelince? İşe başlamadan önce, yüzünüze yeni bakteri bulaştırmamak için aleti alkolle temizleyerek başlayın ardından gözeneklerinizi açmak için cildinize buhar banyosu yapın. Aleti, siyah nokta ve sivilcelerin üzerine hafifçe bastırın. Cilde zarar verebilecek şekilde aleti çok sert bastırmayın veya sürüklemeyin veya kazımayın.

KOMEDON ALETİNİN FİYATI NEDİR?

Komedon fiyatları markalara göre farklılık gösterir. Piyasadaki komedon aletlerinin fiyatları 20 TL ile 50 TL arasında değişir.

Clinoper krem ne işe yarar? Clinoper krem nasıl kullanılır? Clinoper krem fiyatı

İLİŞKİLİ HABER

Clinoper krem ne işe yarar? Clinoper krem nasıl kullanılır? Clinoper krem fiyatı
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

elif 3 yıl önce

ben sivilcelerim için zigavus beyaz kil maskesini kullanıyorum. Çok memnunum. Herkese tavsiye ederim.

Toplam 1 beğeni