Epilatör nedir? Epilatör makinesi nasıl kullanılır? Epilatör kullanırken dikkat!

Son zamanların en çok araştırılan ve merak edilen epilatör makineler istenmeyen tüyleri gidermek için mucize bir yöntem. Sizler de epilatör makineyle tüylerinizden kurtulabilirsiniz. Peki epilatör makine nasıl kullanılır ve kullanırken nelere dikkat edilmelidir? İşte cevabı:

Ağdanın acısına dayanamıyor ancak her gün tıraşla uğraşmaya da üşeniyor musunuz? Kılları kökünden alarak uzun süreli pürüzsüzlük elde etmek ama bu sırada ağda kadar acı çekmemek mümkün. Aradığınız çözüm epilatör cihazlar. Bu cihazların döner diskleri istenmeyen tüyleri kökünden alır ve yaklaşık 3 hafta boyunca etek giymeden ya da plaja gitmeden önce bacaklarınızı dert etmek zorunda kalmazsınız. Epilatör, vücuttaki istenmeyen kılları kopararak vücuttan uzaklaştıran cihazların ortak adıdır. Çok çeşitli cihazlar mevcuttur. Bu cihazlar çoğunlukla elektrik ile çalışırlar. Temel çalışma prensibi birçok cımbızın elektrikli makine haline getirilmesi olarak tarif edilebilir. Bu yöntem bir epilasyon yöntemi değildir.

Tüy dökücü krem nasıl kullanılır? Tüy dökücü kremler zararlı mı? En iyi tüy dökücü kremİLİŞKİLİ HABERTüy dökücü krem nasıl kullanılır? Tüy dökücü kremler zararlı mı? En iyi tüy dökücü krem

EPİLATÖR NASIL KULLANILIR?

  • - Epilatör cihazınızdan en iyi verimi almak ve epilasyon tecrübesini en iyi hale getirmek için yapabileceğiniz bazı şeyler mevcuttur.
  • - Öncelikle tüyleri en fazla 5 mm olacak şekilde kısaltın. Tüyleri almadan önce ölü deri hücrelerini uzaklaştırmak diğer yöntemler gibi epilatör kullanırken de iyi bir fikirdir. 

Bacaklardaki batık nasıl geçer? Batık gideren en etkili yöntemlerİLİŞKİLİ HABERBacaklardaki batık nasıl geçer? Batık gideren en etkili yöntemler

  • - Tüylerin büyüme yönünün tersine doğru ilerleyin. İlk kez epilatör kullananlar için makineyle bacak alma veya epilasyon aleti ile kol alma daha doğru bir başlangıç olabilir. Böylece hassas bölgelere daha deneyimli bir şekilde geçebilirsiniz.  
  • - Özellikle koltuk altı ve bikini bölgesi gibi daha zorlu bölgelerde döner disklerin cildinizi kapmaması için derinizi germeyi ihmal etmeyin.

Koltuk altı tüyleri nasıl azaltılır? Evde koltuk altı tüylerini azaltmanın yollarıİLİŞKİLİ HABERKoltuk altı tüyleri nasıl azaltılır? Evde koltuk altı tüylerini azaltmanın yolları

EPİLASYON ALETİ KULLANIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

- Yüz, koltuk altı, kol, bikini bölgesi ve bacaklar gibi tüm vücut bölgelerinde kullanabilirsiniz.

Epilatörler tüyleri azaltmaz ancak kökünden alınan tüyler genellikle daha ince ve yumuşak uzarlar.

- Epilatör kullanımı ne kadar acıtır mı diye soracak olursanız; Acı oranı kişiden kişiye değişir. Ancak yaparken cildi germek, tüylerin çok uzun olmadığından emin olmak, eğer cihaz uygunsa duşta kullanmak acı ve tahrişi azaltacaktır.

Sodalı ayran içmenin faydaları neler? Soda ayran mideye iyi gelir mi?

İLİŞKİLİ HABER

Sodalı ayran içmenin faydaları neler? Soda ayran mideye iyi gelir mi?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0