Kaş kaldırma yöntemleri nelerdir? Fransız Askısı nasıl yapılıyor?

Günümüzde kaş kaldırma operasyonu oldukça popüler bir hale geldi. Özellikle ilerleyen yaşta meydana gelen kaş düşmesi görsel olarak kadınları rahatsız ediyor. Uzmanlar merdiven altı yapılan kaş kaldırma operasyonlarının tehlikeli olduğunu vurguluyor. En çok başvurulan kaş askılama yöntemi hakkında tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz.

Kaş düşmesi cildin elastikiyetini kaybetmesi nedeniyle ortaya çıktığı görülüyor. Özellikle göz çevresinde gelişen bu değişiklikler kişiyi sürekli yorgun ve uykusuz gösterebiliyor. Alın ve göz çevresinde yaşanan sarkmalar, bazı durumlarda görüşü etkileyecek seviyede dahi olabiliyor. Bu nedenle ameliyatsız estetik operasyonlar arasında kaş uygulamaları bir adım öne çıkıyor. En son ünlü sanatçı Seda Sayan'ın da kameralar önünde yaptırdığı kaş kaldırma, merak ediliyor. Fransız askılama yöntemi ile yaptırdığını söyleyen Sayan, mutlaka uzman kişiler tarafından uygulanması gerektiğini de vurguluyor. 

Göğüs sarkması neden olur ve nasıl düzelir? Göğüs sarkmasını önlemenin yollarıİLİŞKİLİ HABERGöğüs sarkması neden olur ve nasıl düzelir? Göğüs sarkmasını önlemenin yolları

PEKİ KAŞ ASKILAMA YÖNTEMİ NEDİR?

Dikişle kas askılama, yorgun görünen bakışları önlemek ve göz çevresindeki yaşlanma belirtilerini gidermek isteyenlerin tercih ettiği yöntemler arasında bulunuyor. Yaşla birlikte kaşlarda oluşmuş düşüklüğün bu işlemle birlikte daha genç bir görünüme kavuşması sağlanıyor. Ameliyatlı ve ameliyatsız yöntemi bulunan kaş asma uygulamasında, kaşlar en dış köşelerinden yukarı doğru çekilerek ip yardımıyla deri altına asılıyor. Kullanılan dikiş materyali estetik uygulamalara uygun olması nedeniyle hem cilde zarar vermiyor, hem de görülmediği için uygulama dışarıdan anlaşılmıyor.

KAŞ ASKILAMA YÖNTEMİ NE KADAR KALIYOR?

Vücudun uğradığı değişimler arasında bulunan doku kaybı, kaş düşüklüğüne de neden olabiliyor. Kişinin yaşam şekli ve dış ortamın etkisine göre uygulamanın ömrü yaklaşık olarak 2-3 yıl arasındadır. Operasyon tekrarlanabilirken, işlemin daha uzun süreli olması istenirse ameliyat yöntemi de kullanılabiliyor. Kendiliğinden eriyen ipler kullanıldığında işlem kılavuz iğne ile basit bir şekilde gerçekleştiriliyor. Erimeyen askı iplerinin kullanımındaysa saç içinden yapılan kesiyle birlikte operasyon gerçekleştiriliyor. 

KAŞ KALDIRMA YÖNTEMİ NASIL YAPILIR?

İple kaş asma operasyonu sonrasında nasıl gözükeceğini anlamanınsa oldukça basit bir yöntemi bulunuyor. Uygulamayı yaptırmayı isteyen kişi sırt üstü yere yatarak kaşlarının olası görünümünü anlayabiliyor. Ayaktayken etki eden yer çekimi nedeniyle kaşlar daha aşağıda görünebiliyor. Ancak uzanıldığında kaşların pozisyonun daha yukarda olduğu fark ediliyor. Yapılan kas asma işlemi sonrasında kişi bu uygulama sayesinde doğal görünümünü kaybetmemiş oluyor. Uygulamanın yan etkisi bulunmadığı için kaşlarında değişiklik isteyen herkes tarafından tercih edilebilir.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0