Meme ucu cerrahisi nedir ve meme ucu cerrahisi nasıl yapılır? Meme ucu küçültme ameliyatı...

Yeni nesil teknik yöntemler eşliğinde ve uzman doktor kontrolünde, meme ucu estetiği günümüzde oldukça kolay şekilde uygulanabilmektedir. Özellikle çökük meme ucu doğum sonrası emzirmeye engel olacak boyutlara ulaşabildiğinden, bu operasyon önem teşkil etmektedir. Peki meme ucu cerrahisi nedir ve meme ucu cerrahisi nasıl yapılır? işte soruların yanıtı:

Meme kanseri kadınlarda rastlanılan kanser türlerinden birisidir. Pek çok tektik ile tespit edilen meme kanserinin tipik olarak bazı belirtileri yer almaktadır. Meme kanseri göğüs kanseri olarak da bilinmektedir. Meme kanseri için belirli yaştan itibaren kadınların muayeneden geçmesi ve bu muayenenin düzenli olması son derecede önemlidir. Günümüzde çok sık rastlanan meme kanserinden sonra gelişen bazı durumlardan sonra göğüs ya da göğüs ucu alınıyor. İşte tam bu noktada yapılan meme ucu cerrahisi hakkında bilinmeyenleri sizlerle paylaşıyoruz.

MEME UCU CERRAHİSİ HANGİ DURUMLARDA YAPILIR?

- İçeri çökük meme ucu düzeltme,
- Meme başı küçültme,
- Meme kanseri sonrası areola denilen meme başı kaybının düzeltilmesi,
- Meme başı asimetrisinin düzeltilmesi,
- Meme ucunun ( nipple) gereğinden büyük olması,
- İçeri çökük- ters meme ucu düzeltme…


İçeri çökük meme ucu doğuştan veya sonradan oluşabilir. İçeri çökük meme ucu tek taraflı veya iki taraflı görülebilir. Bazı durumlarda uyarılma ile meme ucu kendiliğinden dışarı çıkarken bazen hiçbir şekilde düzelme olmamaktadır. Buna göre düzeltme işlemi yapılır.  Kadınlarla ters meme ucu estetik olarak hoş görünmeyebilir, emzirmede zorluk görülebilir.

Ters içeri çökük meme ucu düzeltme ile meme ucu görünümü daha hoş ve çekici hale gelir.

MEME UCU CERRAHİSİ NASIL YAPILIR?

Meme uç kısmı cerrahisinde ise süt kanalları ve sinir bağlantıları mümkün olduğunca korunmasına özen gösterilir. Bu bölgede cerrahi iz oldukça belirsiz olur. Çöküklük derecesine bağlı olarak, cerrahi işlem bir saat veya 20 dakika sürebilir. Eriyen iç dikişler kullanılır. Ameliyat lokal anestezi altında gerçekleşir. Ameliyattan sonra birkaç gün su değdirilmez, sonrasında, ağrı beklenmez, gündelik hayata çok çabuk dönülebilinir. 1 haftalık koruma ve pansuman süreci vardır.

Meme ucu kahverengi alanın küçültülmesi, eşitlenmesi veya simetrinin sağlanması işlemleri sadece lokal anestezi altında yapılabilen işlemlerdir. Cerrahi iz kahverengi alan içinde kalacağından çok dikkati çekmez. Bazı bayanlarda meme ucu oldukça büyüktür, bu kıyafetlerden belli olur, süngersiz sütyenlerden de belli olur. Büyüklüğü nedeniyle de sürekli sürtünmeye bağlı tahriş de olur, hastaya rahatsızlık verebilir. Meme ucu büyüklüğü oldukça kolay, rahat ve kısa bir müdahale ile küçültülür. Hasta gündelik hayata çok hızlı döner, tekrar meme ucunun büyümesi beklenmez.

Meme ucu küçültme işlemi tek başına yapılabildiği gibi meme dikleştirme , meme protez veya meme küçültme ameliyatları sırasında da yapılabilinir. Aynı anda bu cerrahi işlemin yapılmasında sakınca yoktur. Meme ucu cerrahisi için bir yaş sınırı yoktur. Lokal veya bölgesel anestezi ile de yapılabilinir. Meme ucu değerlendirilmesi için kliniğimize başvurarak bilgi edinebilirsiniz.

Meme kanseri sonra meme başı ve ucu yapılması;

Meme kanseri sonrası cerrahi olarak alınan meme başının kahverengi halkasının ve meme ucunun tekrar yapılması mümkündür. Meme başı yapılması işlemi cerrahi olarak vücudun başka bir yerinden deri yaması alınarak yapılabileceği gibi tıbbi renklendirme (tatuaj) işlemiyle de gerçekleştirilebilir. Her ikisinin yapılması tek seansta olabileceği gibi bazen 2 seans da gerekebilir.

Histeri nedir ve belirtileri nelerdir? Histeri kişilik bozukluğu yaşayan kişiler...

İLİŞKİLİ HABER

Histeri nedir ve belirtileri nelerdir? Histeri kişilik bozukluğu yaşayan kişiler...
Burun ameliyatı (rinoplasti) nasıl yapılır? Burun estetiği ameliyatı hangi durumlarda yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Burun ameliyatı (rinoplasti) nasıl yapılır? Burun estetiği ameliyatı hangi durumlarda yapılır?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0