Kulak arkası soyulması neden olur ve nasıl geçer? Kulak arkası egzamasına kesin çözüm...

Uzmanlar nem, sıcak hava ve maskenin özellikle alerjik bünyeli kişilerde dış kulak yolu egzamasının artmasına neden olabileceğini belirtti. Peki Kulak arkası soyulması neden olur ve nasıl geçer? Kulak arkası egzamasına kesin çözüm önerileri nelerdir? Merak ettiğiniz soruların yanıtı bugünkü yazımızda.

Kulak burun boğaz hastalıkları için acile başvuranların arasında en sık rastlanan sorun dış kulak yolu iltihabı. Mevsime göre değişkenlik göstermekle birlikte yüzde 3-10 arasında sıklıkla görülen bu sorun özellikle yaz aylarında artış gösteriyor. Bunun en önemli nedeni ise su ile temas, sıcak ve nemli ortam. Kulak egzaması durumu her yaştan insanda görülebilmektedir. Bu deri hastalığında dış kulak yolunda şiddetli bir kaşıntı ile birlikte deri döküntüsü de meydana gelmektedir.   Kulak egzaması durumu metal takılar sebebi ile ya da kişisel bakım ürünlerine vücudun reaksiyon göstermesi nedeni ile olabilmektedir. Çeşitli tedaviler ile kulak egzaması rahatsızlığından kurtulmak mümkündür.

Egzama hastalığı nedir? Egzamayı geçiren en kolay yöntemlerİLİŞKİLİ HABEREgzama hastalığı nedir? Egzamayı geçiren en kolay yöntemler

Kulak egzaması durumunda kişilerin mutlaka doktora görünmesi gerekmektedir. Tanının konmasının ardından gerekli tedavi yöntemini uygulanabilmektedir. Bunun yanında kulak egzamasının tedavisinde doğal bir takım yöntemler de kullanılabilir.

KULAK EGZAMASI NEDEN OLUŞUR?

Kulak egzaması kulağın iç kısmında ve dış kısmında görülebilen bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlık kaşıntılı ve kızarık döküntüler şeklinde kendini göstermektedir. Kulak egzaması problemleri metal küpelerden de kaynaklanabilmektedir.

Bunun dışında kulak egzaması problemi cildin salgıladığı yağ içerisindeki bir mantar türü sebebi ile de meydana gelebilmektedir. Kulak egzaması problemi buradaki deri tabakasının tahriş edici maddeler ile teması sonrasında da gelişebilir. Kulak egzaması tıp dilinde kontakt dermatit olarak isimlendirilen bir durumdur. Saç ürünleri, kulaklık, küpe, telefon gibi ürünler burada egzama oluşmasına sebebiyet verebilir.

KULAK EGZAMASININ BELİRTİLERİ NELER?

  • İç kulak ve dış kulak bölgesinde şiddetli kaşıntı durumu,
  • Kulağın iç ve dışında pul pul deri döküntüsü meydana gelmesi,
  • Bu bölgede kızarıklık ve şişme gibi istenmeyen durumların meydana gelmesi şeklinde belirtiler gösterebilmektedir.

Kulak egzaması ilerlemesi durumunda aşağıdaki gibi şiddetli belirtiler de gösterebilmektedir.

  •  Kulakta enfeksiyon oluşması,
  •  Buradaki cilt tabakasının aşırı kuru ve hassas bir hal alması,
  • Kulak bölgesindeki deri tabakasının koyu bir renk alması ve bunun yanında şişlik meydana gelmesi,
  • Kulak içinde iltihap meydana gelmesi ve kanama gibi ciddi problemler oluşması,

Kulak egzaması durumuna tam olarak neyin sebep olduğu anlaşılamamaktadır. Ancak bu cilt hastalığına sebep olabilecek birçok farklı faktör bulunmaktadır. Bunun yanında bağışıklık sistemi düşüklüğünün de bu hastalığa yol açabileceği düşünülmektedir. Kulak egzaması doktorun önerdiği tedavi yöntemleri ile kolaylıkla tedavi edilebilmektedir.

KULAK EGZAMASI NASIL GEÇER?

  • Kulak egzaması, genellikle kolay tedavi edilebilen ve sık rastlanan bir cilt sorunudur. Tedavi sırasında cildin normal haline dönmesi biraz zaman alabilir. Kulak egzaması tedavisinde etkili sonuçlar verebilecek bazı yaşam tarzı değişiklikleri ve yöntemler bulunmaktadır.
  • Kulaklarınızı her gece ılık suyla yıkayın Nemi cilde hapsetmek için banyodan hemen sonra kokusuz nemlendiriciler kullanın Bu süre zarfında kulağınıza küpe gibi takılar takmayın Soğuk havalar kulak egzamasını olumsuz etkilemektedir.
  • Bu nedenle şapka kullanarak kulaklarınızı soğuktan koruyun Hassas ciltler için özel olarak üretilen kişisel bakım ürünlerini kullanın Kaşıntıyı önlemek için eczanelerden reçetesiz temin edilebilen hidrokortizon içeren kaşıntı önleyici kremler kullanın.
Doğum öncesi ağda ne zaman yapılmalı? Doğuma hazırlıksız yakalanmamak için...

İLİŞKİLİ HABER

Doğum öncesi ağda ne zaman yapılmalı? Doğuma hazırlıksız yakalanmamak için...
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

Meryem Özkan 1 yıl önce

Kulağımın arkasından kabuğu soyunda su geliyo iltihap olabilirmi

Toplam 4 beğeni

Yasemin 1 yıl önce

Teşekkürler