Güneş kremi ne zaman sürülür? Güneş kremi nasıl uygulanır?

Güneşten koruyucu kremleri dışarı çıkmadan 30 dakika önce sürülmesi gerektiğine uzmanlar dikkat çekiyor. Güneş koruyucu kremler, cildimizi güneşin zararlı etkilerinden koruyan en etkili faktörlerden biridir. Peki bu kremlerin doğru kullanımını biliyor musunuz? Güneş koruyucu kremler nasıl kullanılır? İşte tüm merak ettiğiniz soruların yanıtı yazımızda.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Güneş ışınlarının, korunmasız ciltle temasında birçok olumsuz durum ortaya çıkabilir. Bu olumsuz durumlara; cildin yaşlanma etkisini hızlandırması, kırışıklık oluşumunu tetiklemesi, leke oluşumuna yol açması, cildin nem seviyesini düşürmesi gibi örnekler sayılabilir. Cildi, bu zararlı etkilerden korumak için güneş kremi kullanmak şarttır. Güneş koruyucu kremler, havaların ısınmaya başlamasıyla ortaya çıktı. Ancak bu kremler, sadece yaz aylarında değil yılın 12 ayı düzenli bir şekilde kullanılmalıdır. Güneş koruyucu kremlerin nasıl kullanıldığına geçmeden önce, güneş koruyucu kullanmayı alışkanlık haline getirmelisiniz. Sadece yazın değil, yılın her günü güneş kremi kullanmak, cildimiz için yapabileceğimiz en önemli şeylerin başında geliyor. 

GÜNEŞ KREMİNİ NE KADAR UYGULANMALIDIR?

GÜNEŞ KREMİNİ NE KADAR UYGULANMALIDIR?

GÜNEŞ KREMİNİ NE KADAR UYGULANMALIDIR?

Güneş kremlerinin sahip olduğu SPF değerini elde etmek için, uygulamayı iki parmak kuralına göre uygulamak gerekiyor. Peki bu “İki parmak kuralı” nedir? Güneş kremini işaret ve orta parmağına şerit halinde sürdüğünde, bu miktarın tam koruma için yeterli olduğu söyleniyor.

Güneş yanığı nasıl geçer? Deniz sonrası yanıklar için kolay çözümlerİLİŞKİLİ HABERGüneş yanığı nasıl geçer? Deniz sonrası yanıklar için kolay çözümler

GÜNEŞ KORUYUCU KREM NASIL KULLANILIR?

GÜNEŞ KORUYUCU KREM NASIL KULLANILIR?

Sosyal medyada çok popülerleşen bu iki parmak güneş kremi kuralı, aslında uzmanlar tarafından söylenen bir kural değil. Uzmanların yarım çay kaşığı kadar güneş kreminin yüzü korumak için yeterli olacağını vurguluyor. Yarım çay kaşığı kadar güneş kremi hem yüz hem de boyun için yeterli olacaktır. Fakat bunu yaparken de birkaç noktaya dikkat etmek gerekiyor.

GÜNEŞ KORUYUCU KREM NASIL KULLANILIR?

Öncelikle güneş koruyucunuzu cilt tipinize uygun olarak seçmelisiniz. Doğru güneş koruyucuyu bulmak çok önemli. Bir dermatolog yardımı ile cildiniz için en doğru güneş kremini bulabilirsiniz.

güneşin dünyaya dik açı ile geldiği 11.00 -15.00 saatleri arasında çok fazla güneşe maruz kalmayın.

güneşin dünyaya dik açı ile geldiği 11.00 -15.00 saatleri arasında çok fazla güneşe maruz kalmayın.

  • Güneş kremini, güneşe çıkmadan 20-25 dakika önce cildinize uygulamalısınız.
  • Güneş kremi sürerken doğru miktarda uygulamak da çok önemli. Güneş kremini, yüz ve boyun bölgenize 1 çay kaşığı miktarında sürmelisiniz. Göğüs bölgesi, sırt, kollar ve bacaklara ise ayrı ayrı bir tatlı kaşığı miktarında uygulamalısınız. Eğer güneş kremini gereğinden az sürerseniz faydalarından yararlanma oranınız düşecektir. 
  • Güneş kreminizin yüksek korumalı olması, sizi uzun süre koruyacağı anlamına gelmez. Kreminizi 1,5 - 2 saatte bir tazeleyin. 

Dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta ise güneşin dünyaya dik açı ile geldiği 11.00 -15.00 saatleri arasında çok fazla güneşe maruz kalmamak. Özellikle tatildeyseniz bu saatler arasında güneşlenmemeye özen göstermelisiniz.

Bayram öncesi cilt bakımı nasıl yapılır? Pratik cilt bakım önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Bayram öncesi cilt bakımı nasıl yapılır? Pratik cilt bakım önerileri
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0