Asiviral krem ne işe yarar ve Asiviral krem nasıl kullanılır? Asiviral kremin fiyatı 2024

Asiviral krem uçuk sorunun ortadan kaldırılmasında kullanılan etkili bir cilt ürünüdür. Asiviral krem nedir, neye yarar, ne kadar, fiyatı nedir, sivilceye iyi gelir mi, yan etkileri nedir, kullanıcı yorumları nasıldır sorularının tüm cevaplarını yazımızda açıkladık.

Etken Maddesi Asiklovir olan Asiviral krem, uçuk virüsünün gelişimini ve yayılımını engelleyen antiviral bir kremdir.  ASIVIRAL, herpes simpleks (uçuk) virüsünün sebep olduğu yüz bölgesinde genellikle dudakların dış kısımlarında ve burun kenarında oluşan uçuklar ile genital bölgedeki (üreme organlarındaki) uçukların tedavisinde ve tekrarının önlenmesinde kullanılmaktadır. Topikal antiviral ajanlar olarak isimlendirilen ilaç grubu içerisinde bulunmaktadır. Beyaz-mavi kutusu ve tüpü vardır ve kortizon içermemektedir. Normal reçeteli bir ilaçtır ve reçeteli ya da reçetesiz olarak eczaneden alınabilmektedir. Bu ilacın ruhsat sahibi Terra İlaç ve Kimya Sanayi ve Ticaret A.ş’dir. Üreticisi ise Toprak İlaç ve Kimyevi maddeler sanayi ve ticaret a.ş’dir.

  • Uçuk virüsünün gelişimini ve yayılmasını önler.
  • Uçuğun bulaşarak yayılmasının önüne geçer.
  • Herpes simpleks virüsünü etkisiz hale getirir.
  • Yüz, dudak, dudak kenarı, burun çevresi, genital organlardaki uçuk tedavisinde de kullanılabilir.

ASİVİRAL KREM NASIL KULLANILIR?

ASİVİRAL KREM NASIL KULLANILIR?

ASİVİRAL KREM NASIL KULLANILIR?

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.

Kremi uçuk yaralarının üstüne yarayı tamamen örtecek şekilde sürünüz ve hafifçe yediriniz.

Günde 5 defa yaklaşık 4 er saat ara ile uygulanabilir.  Dudak kenarlarında ve burun etrafındaki uçuklarda normal tedavi süresi en az 4 gün, genital uçuklarda en az 5 gündür. Eğer iyileşme olmazsa tedaviye toplam 10 gün (5+5) devam edilebilir.

Vectavir ne işe yarar? Vectavir krem nasıl kullanılır? Vectavir krem fiyatı 2024İLİŞKİLİ HABERVectavir ne işe yarar? Vectavir krem nasıl kullanılır? Vectavir krem fiyatı 2024

ASİVİRAL KREM NASIL KULLANILIR?

ASİVİRAL KREM NASIL KULLANILIR?

ASİVİRAL KREMİN FİYATI;

Bu kremin fiyatı 134 TL‘den eczanelerde satılmaktadır.  Bu fiyat 10 gramlık krem içindir ayrıca fiyatlara zaman zaman zamlar gelebilmektedir. Normal reçete ile satılmaktadır. Doktorunuz reçete etse dahi devlet tarafından ödenmemektedir. Reçetesiz satışı da vardır. Aile hekimine de bu ilacı reçete ettirebilirsiniz. Satın alırken son kullanma tarihine ve ürünün ambalajının zarar görmemiş olmasına dikkat edin.

ASİVİRAL KREMİN FİYATI;

ASİVİRAL KREMİN FİYATI;

Asiviral Krem Kullanmadan Önce Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar;

  • İlaca karşı belirlenmiş bir alerjiniz var ise kullanıma başlamayın.
  • Kremin kullanımında yaş sınırı vardır bundan ötürü 12 yaş ve üzerindeki kişilerin kullanımına uygundur.
  • Uçuk bulaşıcı bir cilt hastalığı olduğundan dolayı hijyen kurallarına dikkat edilmelidir.
  • Yardımcı maddelerinden biri propilen glikoldur bu madde ciltte tahriş yapabilir bu duruma karşı dikkatli olun.
  • Sürülen bölgenin üzeri herhangi bir bandaj ile kapatılmamalıdır.
  • Göz ve çevresinde bu krem kullanılmaz.

Yasemin.com ailesi olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz... Kullandıktan sonra mutlaka yorum yapın! 

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Derya 1 yıl önce

5 tane birden uçuk çıktı dudağumda... Karıncalanma çok2.gündeyim inş geçer

Toplam 1 beğeni