Rinoplasti sonrası burun ucu neden düşer? Burun ucu ödemi nasıl geçer?

Burun estetiği sonrası “ödemlerin inmesi” denilirken hastalar burunda büyüklüğün bir balonun inmesi gibi her yerinden eşit şekilde inmesini düşünürler. Sanılan aksine ödemlerin inmesi çok daha farklı aşamalardan geçer. Peki Rinoplasti sonrası burun ucu neden düşer? Burun ucu ödemi nasıl geçer? İşte sorunun yanıtı:

Son zamanlarda sıkça sorulan ameliyat sonrası “Burun ucum düşer mi?” sorusunu ele aldık. İnsanlar yaşlandıkça bütün vücut dokularında olduğu gibi yerçekimi etkisiyle yüz dokularında ve burun ucunda bir miktar aşağı doğru yer değiştirme olur. Yani insan yaşlandıkça burun ucunda bir miktar düşme olur. Bu düşme bazı kişilerde bir miktar daha fazla olur. Bunun sebebi burun derisinin kalın olması, kilo alıp verme ve yapısal olarak burun ucunun düşük olmasındandır. Bu tip durumlarda daha erken yaşta burun ucu zaten düşmeye başlar. Yani ameliyat olmasa da burun ucu yaş ilerledikçe bir miktar düşer.  

Burun ameliyatı (rinoplasti) nasıl yapılır? Burun estetiği ameliyatı hangi durumlarda yapılır?İLİŞKİLİ HABERBurun ameliyatı (rinoplasti) nasıl yapılır? Burun estetiği ameliyatı hangi durumlarda yapılır?

Ameliyat sonrası dokuların gerginliğinin, sertliğinin yeterli olmamasından kaynaklanan burun ucunun yer değiştirmesi söz konusudur. Burun ucu bu yüzden düşer. Bu, herkeste olan bir durum değildir. Aslında sanıldığından çok daha az görülür. Genellikle ileri ki yaşta yapılan burun estetikleri sonucu, kalın ve yağlı derili burunlarda ve yüzüne göre burun derisi büyük olan kişilerde daha çok rastladığımız durumlardır.

PEKİ BURUN UCU ÖDEMİ NASIL GEÇER?

Burnumuz kemik, kıkırdak, yumuşak doku ve ciltten oluşur. Tüm bu dokularda iyileşmeden sorumlu farklı hücreler görev alır. Bundan dolayı her doku kendi içinde bağımsız bir şekilde kendini tamir eder.  Tüm yara iyileşme modellerinde tamir için öncelikle bölgeye hücreler birikir. Sonra haftalar içince bu hücrelere görevlerini tamamladıkça iyileşme bölgesinden uzaklaşırlar. Kemik dokuda ve yumuşak dokuda farklı iyileşmeler olduğu için burun iyileşirken özellikle ilk 6 ayda asimetrik görünebilir.

Burun üst kısmında yani kemik olan yerde cilt daha incedir ve çok daha hızlı iyileşir. Böylece ilk aylarda burnun ucuna doğru olan bölüm kaba ve şiş görünür. Bu da hastaları korkutur. Burun ucuna gittikçe cilt kalınlaşır ve iyileşme süresi gecikir. Ortalama birinci yıla gelindiğinde iyileşme eşitlenmiş olur ve burun daha güzel görülür.

Burnumuz yukarıdan aşağıya bir çizgi ile sağ ve sol taraf diye ikiye ayırırsak iyileşme olurken sağ ve sol tarafta iyileşme farklı hızlarda olabileceği için yine burunda asimetrik ve eğri görülebilir.  Burun estetiğindeki burun ucu şişliği kaçınılmaz bir sonuçtur. Ancak bunun derecesi ameliyatta kullanılan tekniğe göre değişir. Açık burun estetiğinde meydana gelen burun ucu şişliği daha fazla olur. Üstelik şişlikler daha sert olur. Kapalı burun estetiğinde ise, burun ucu şişliği daha az olur. İyileşme sürecinde bu şişlikler düzeleceğinden, hastaların sabırlı bir süreçten geçmesi gerekmektedir.

  • Hastanın burun estetiği sonrası burun ucu şişliği kısa süre içerisinde kendiliğinden geçecektir. Doktorun verdiği ilaçlar ve düzenli pansuman sayesinde şişlik kısa sürede iner. Hastanın burun ucunda gerçekleşen şişkinlik en aza indirilmesi için tampon tedavisi uygulanmaktadır.
     
  • Burun sırtına uygulanan bant ve uç kısma uygulanan tampon tedavisi ile hastanın burnunun hızlı bir şekilde iyileşmesi beklenir. Hastanın burun estetiğinden sonra hızlı bir şekilde iyileşme sağlaması için süreç boyunca hasta düzenli pansuman yaptırması gerekir. Tamponların 24 saatte bir değişmesi hijyen açısından ve enfeksiyon kapmaması için çok önemli bir önceliktir.
Zencefilin faydaları nelerdir? Ballı zencefil karışımı ne işe yarar? Eski çağların sağlık sırrı

İLİŞKİLİ HABER

Zencefilin faydaları nelerdir? Ballı zencefil karışımı ne işe yarar? Eski çağların sağlık sırrı
Eşkıya filmi ne zaman ve nerede çekildi? Eşkıya filminin çekim yerleri

İLİŞKİLİ HABER

Eşkıya filmi ne zaman ve nerede çekildi? Eşkıya filminin çekim yerleri
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0