Kabak lifli sabun nedir ve ne işe yarar? Kabak lifli sabun nasıl kullanılır?

Kabak lifinin faydaları saymakla bitmiyor. Doğal banyo kesesine dönüşen ve sadece lif yapımı için yetiştirilen kabaklar cilde şifa oluyor. Peki kabak lifli sabun nedir ve ne işe yarar? Kabak lifli sabun nasıl kullanılır? Kabak lifli sabun ile batıklar nasıl geçer? İşte sorunun yanıtı haberimizde.

Bazen aktarlarda, bazen büyük marketlerde bazen de internette gördüğünüz ama herkesin pek bilmediği bir kese türünden bahsedeceğiz. Uzun ve lifli oluşu hatta dokunursanız biraz sert yapısı ile bu nedir dedirten şey kabak lifi kesesidir. Kabak lifi; baklagiller ailesine ait oldukça hızlı büyüyen ve gelişen bir kabak türüdür. İri ve dikkat çeken sarı çiçekleri olan bu bitki, kabakları olgunlaştıktan sonra çeşitli yöntemlerle lif haline getirilerek bugünkü bildiğimiz kabak lifini oluşturur. Kabak lifinin kullanım amacı çok çeşitlidir, bulaşıklarınızı yıkamak için bulaşık süngeri niyetine, yada banyoda doğal peeling yapmak için ölü derilerden arındırmak için kese niyetine kullanabilirsiniz. Oldukça sert bir yapısı vardır, kullanırken cildinizi tahriş etmemesine özen gösteriniz, lakin su aldığında kabak lifi yumuşamaktadır.

Yüze kese yapmanın faydaları nelerdir? İpek yüz kekesi nasıl kullanılır?İLİŞKİLİ HABERYüze kese yapmanın faydaları nelerdir? İpek yüz kekesi nasıl kullanılır?

Eğer siz bu bitkiden kabağı besin olarak kullanmak isterseniz çok fazla olgunlaşmadan 11-12 santim boylarına geldiğinde toplamanız gerekmektedir. Daha sonrasında ise kabak, lif oluşumuna geçmekte ve oldukça uzun bir hale gelerek en iyi formuna geleseye kadar lif amaçlı büyütülmektedir.

KABAK LİFLİ SABUN NE İŞE YARAR?

Soğuk Sıkım yöntemiyle üretilen Kabak Lifli Sabun, içeriğindeki kabak lifi etkisiyle vücudunuzu rahatlatır ve yumuşatarak adeta masaj yapılmış hissi bırakır. Kabak lifi; sivilce, akne, cilt gözeneklerinin açılması, ölü hücrelerin yenilenmesi, kan dolaşımının hızlandırılmasının yanı sıra kadınların göbek, basen, bel ve bacaklarındaki fazla yağ ile selülitlerin giderilmesinde kullanılmaktadır. 

  • Cildi ölü derilerden arındırma işlemi yapmaktadır (peeling…),
  • Vücuda uygularken selülit gibi oluşumların önüne geçilmesinde yardımcı olmakta,
  • Sivilce ve siyah nokta oluşumlarına iyi gelmekte (yüze uygulandığında…),
  • Vücuda kabak lifi uygulandığında kan dolaşımını hızlandırmakta,
  • Sivilce izleri gibi yüzümüzde kalan ölü deri tabakasının atılmasında yardımcı olmakta,
  • Batık kılların çözümü noktasında kullanım sonrasında azalmalar görülmekte...

 

Kabak lifi, doğal peeling yöntemleri arasında hem fiyatı hem de etkisi ile oldukça çok tercih edilen yöntemlerin başında gelmektedir. En bilinen doğal peeling yöntemlerinden biri olan ipek kese gibi kabak lifi de oldukça etkili bir yöntemdir.

KABAK LİFİ NASIL KULLANILIR?

Kabak lifi de aynı kese gibi kullanımı olan bir malzemedir. Yine kesede yaptığımız gibi cildin yumuşaması için sıcak su altında 15-20 dakika kadar beklemek gerekmekte ve sonrasında yumuşayan kabak lifimiz ile ovalayarak ölü derilerden arındırma işlemini tamamlıyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken, kabak lifinin sert yapısından dolayı cildimizi tahriş etmemek olacaktır.

Kabak lifini yine yüzümüzde de kullanabiliriz, aynı prosedürün geçerli olduğunu bilerek yüzümüzü tahriş etmeden küçük hareketler ile yüzümüze doğal peeling yapabilirsiniz.

Sonrasında ise lif ile köpüklenerek tamamen temizlenip, gerçek bir yenilenme ve tazelenme yaşayabilirsiniz.

KABAK LİFİ KESESİYLE BATIKLARA ÇÖZÜM:

Bacaklardaki batık nasıl geçer? Batık gideren en etkili yöntemlerİLİŞKİLİ HABERBacaklardaki batık nasıl geçer? Batık gideren en etkili yöntemler

Orta sertlikteki kabak lifi kesenizi bir miktar ılık suyla ıslatın.

Üstüne cildinize uygun kaliteli bir duş jeli sürün.

Bacaklarınızdaki batık olan bölgelere lifi hafif bastırarak aşağı yukarı ritmik hareketlerle sürün.

Ardından duş işleminizi bitirdikten sonra aynı işlemi bacakların arka tarafları ve vücutta batık kıl ve kıl dönmesi olan diğer bölgelerde bir kez daha tekrarlayın.

Bacaklarınızı ve vücudunuzu bol ve ılık suyla durulayın.

Temiz bir havlu ile kurulanma işleminizi tamamladıktan sonra bacaklarınıza uygun bir nemlendirici krem sürün.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

İsimsiz 2 yıl önce

Kabak lifli bir sabun alacağım. Ama siz 15-20 dk sıcak su da bekletin diyorsunuz. Öyle bekletirsem o sabun erimez mı?:(

Toplam 2 beğeni