Yağ emici mendil nedir ve ne işe yarar? Yağ emici mendil kullanım rehberi

Yağlı ya da karma bir cilde sahip olan kadınların dikkatini çeken 'yağ emici mendiller' son zamanlarda trend kozmetik ürünler arasında. Hem cildin yağ dengesini sağlayan hem de parlamayı önleyen yağ emici mendiller hakkında merak ettiğiniz soruların yanıtı yazımızda.

Cilt tipleri arasında en çok bakım isteyen, günlük hayat içerisinde de kişileri en çok zorlayan, akneye ve siyah noktaya gösterdiği eğilimi ile de kişileri çok üzen bir cilt tipidir, yağlı cilt. Yetişkinlik dönemine geçiş yapana kadar cilt tipi tam oturmaz bu nedenle karma olarak nitelendirilebilir. Ama cilt tipinin oturmaya başladığı ergenlik döneminde birçok kişide cilt yağlanması problemi görülür. Yağlı cilt tipine sahip olan iki kişinin dahi yaşadığı cilt problemleri kişiye özeldir. Yaygın olarak T bölgesinde yağlanma sorunları ortaya çıksa da yağlı cilt problemleri her farklı cilt bölgelerinde ortaya çıkabilir.

farklı Yağ emici mendilleri

farklı Yağ emici mendilleri

Neyse ki, güzellik endüstrisinde her sorunun çözümü için piyasaya sürülen ayrı bir ticari ürün var. Yağlı ciltler için kozmetik çözüm ise kullanımı pratik ve görece fiyatı ucuz olan yağ emici mendiller! Peki ama yağ emici mendil tam olarak nedir?

  • Yağ emici mendiller, tuvalet kağıdı, peçete, kağıt havlu ve diğer kağıt mendillerden farklı olarak, genellikle pirinç, pamuk ve hatta keten tohumu gibi bileşenler içeren ekstra emici malzemelerden yapılmış ürünlerdir.
  • "Yağ emici mendil" ismiyle bilinmesine rağmen aslında bir mendil değil, ince kağıt formundadır. Pudra veya diğer herhangi bir yağ emen ürüne benzer şekilde, fazla sebumu çeker ve yağ nedeniyle parlayan cildin daha mat görünmesini sağlar.
  • Hem makyajsız hem de makyajlı yüz üzerinde kullanılabilir. Yağ emici mendiller konusunda bilinmesi gereken önemli detay, bu kağıt levhaların yağlı cildi tedavi etmediğidir. Bir başka ifadeyle, yağ emici mendiller yağlı ciltten sonsuza kadar kurtulmanızı sağlamaz, yalnızca gün içinde geçici bir çözüm sunar.

Yağ emici mendil

Yağ emici mendil

Yağ emici kağıt kullanmanın en güzel yanlarından biri hem makyajlı hem de makyajsız cilde uygulanabiliyor olmasıdır. Sıradan kağıt peçetelerin aksine, yağ emici mendiller makyajınızı bozmaz. Hem erkek hem de kadınların kullanımı için uygundur. Yalnızca birkaç saniye içinde sonuç verir. Ayrıca, matlaştırmak istediğiniz alanlarda bölgesel olarak kullanmanız için uygundur.

Özellikle yağlı ciltten muzdarip olanların sıklıkla kullandığı yağ emici mendiller, sandığınız kadar masum olmayabilir. Sosyal medyada çok tartışılan bir başlığa göre, yağ emici mendiller, büyük aknelerin tetikleyicisi olabilir.

"Yağ emici mendiller, geride gözeneklerinizi tıkayan bir doku bırakacaktır" diyen New York'lu cilt bakım uzmanı Sejal Shah ekliyor "Kurutucu mendiller aynı zamanda pek çok kimyasal ve parfüm de içeriyor. Bu da ciltte irritasyona neden olup; potansiyel akneleri hayata geçirebiliyor."

Ama tüm suçu kurutucu mendillere de atmanıza gerek yok. Mesela her gece uyuduğunuz yastık kılıfınız da; yağ emici mendillerin ortaya çıkardığı yolla aynı sorunların baş göstermesine sebep olabilir. Kirli yastıklarınız da gözeneklerinizi tıkayabilir.

Yağ emici mendil ne işe yarar

Yağ emici mendil ne işe yarar

YAĞ EMİCİ MENDİLLERİN ZARARLARI

Kurutucu yani yağ emici mendillerin zararları ile ilgili en temel görüş bu ürünlerin kimyasal ve parfüm içerikli olduğu ile ilgili. Bu içerikler cilde zarar verebilir ve akne oluşumuna yani sivilcelerin yüzde çıkmasına neden olabilir.

Kullanıcı yorumlarına göre bazı kadınlar bu yağ emici mendiller yerine peçeteleri, tuvalet kağıdını, umumi tuvaletlerde klozetin üstüne serdiğimiz kağıtları hatta, fırın tepsileri üzerine konulan yağlı kağıtları bile kullanmaktalar.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0