Banyo topu nedir ve banyo topu ne işe yarar? Banyo topu kullanımı

Yabancı bloggerlardan gördüğümüz bath bombs yani banyo topları, artık ülkemizde de bulunabiliyor. Top şeklinde bulunan ve suyla buluştuğu anda dağılarak rengini suya veren banyo bombaları, içerisinde barındırdığı zengin minerallerle dinlendirici etki de taşıyor. Bu içeriğimizde banyo toplarının nasıl kullanacağını ve ne işe yaradıklarını anlatıyoruz.

İngilizcesi bath bombs olan banyo topları ülkemizde de hayli popüler olmaya başladı. Yabancı markalarda gördüğümüz banyo toplarını artık Türkiye’de de bulmak mümkün, üstelik yerli üreticilerimizden. Banyo topları; banyo keyfinizi bulutların üzerine çıkarmakla kalmıyor, içerdiği çok kıymetli yağlar ile cildinize bakım da yapmış oluyorsunuz. Mis kokularıyla modunuzu yukarı taşırken aynı zamanda cildinizi de ödüllendirmiş oluyorsunuz. Birçok farklı rengi, kokusu, şekli ve boyutu olan banyo topları çoğunlukla cildi nemlendiren ve besleyen yağlarla doludur.

Aslında bu ürünün iki temel maddesi mevcut; Sodyum bikarbonat (bildiğimiz adıyla karbonat) ve Sitrik asit (bildiğimiz adıyla limon tuzu). Bu ana iki madde ılık suyla buluştuğunda tepkimeye giriyor ve su içerisinde çözünmeye başlıyor. Peki sadece bu kadar mı? Elbette hayır... :) Almış olduğunuz ürünün içeriğini okuyarak üreticinin hangi yağları kullandığını, ürünün köpürüp köpürmediğini ve hangi kokular ile ürünü desteklediğini incelemeniz gerekiyor ki kendiniz için en doğru ürünü seçebilin. Yazımızın sonunda favori markamızı ve bu ürünlere nereden ulaşacağınız bilgisini vereceğiz.

PEKİ BANYO TOPU NASIL KULLANILIR?

Banyo topları su ile aktive oluyor yani ılık suyla doldurmaya başladığınız küvetinize ürünü koyduğunuzda ürün çözünmeye ve içerisindeki yağları suya bırakmaya başlıyor. Keyfini sürmekse size kalıyor.

BANYO TOPUNU KİMLER KULLANABİLİR?

+3 yaş üstü tüm bireyler kullanabilir. Ürünü tüm kozmetik ürünlerde olduğu gibi kullanmadan evvel cildinizin ufak bir yerinde test edebilirsiniz. Çok alerjik bir cildiniz yok ise (içeriğindeki sitrik asit çok hassas ciltlerde kaşıntı yapabilir) problem olmayacaktır.

BANYO TOPUNUN BAŞKA BİR KULLANIM ALANI VAR MIDIR?

Bu soruyu sorabileceğinizi düşünerek sizler için alternatif kullanım alanlarını araştırdık. Eğer evinizde küvetiniz ya da jakuziniz yok ise üzülmeyin! Ürünleri aynı zamanda ayak banyosu yaparken de kullanabilirsiniz. Birçok yerde bulabileceğiniz pedikür kaplarıyla beraber banyo toplarını kullanarak evinizi bir spa merkezine çevirebilirsiniz. Ya da banyo sepetinize koyarak görsel bir şölen yaratabilir ve banyonuzun mis gibi kokmasını sağlayabilirsiniz veya sevdiklerinize çok özel hediyeler hazırlayabilirsiniz.

BANYO TOPLARINA NEREDEN ULAŞABİLİRİZ?

Ürünlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz;



Bu firmanın tüm ürünlerini biz çok beğendik doğrusu sizin de seveceğinizi umuyoruz. Banyo topları denince hepimizin aklına dünyaca ünlü Lush firması geliyor olsa da Body Boon neredeyse onun yerli örneği diyeceğimiz ürünlere sahip. Üstelik ürünler bebek köpüğü içeriyor yani sülfat içermeyen, çok hafif ve cildi aşındırmayan köpürücü madde içeriyor. Ürünün köpürmesi için muhakkak küvetinizi kapatıp suyla doldurmaya başlarken suyu açık bırakmanız ya da duş başlığı ile ürünün üzerine su tutmanız gerekiyor ki ürün köpürmeye başlasın. Ayrıca tüm ürünlerinde anti-aging özellikli üzüm çekirdek yağı, shea(karite) yağı ve kakao yağı mevcut. Kokularına diyecek kelime bulamadık. 

Yılbaşı serisine de ayrıca göz atmanızı isteriz;

Alerjik rinit nedir? Alerjik rinit belirtileri nelerdir? Alerjlk rinitin tedavisi var mı?

İLİŞKİLİ HABER

Alerjik rinit nedir? Alerjik rinit belirtileri nelerdir? Alerjlk rinitin tedavisi var mı?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0