Dudak kararması neden olur? Dudak kararması veya morarması nasıl tedavi edilir?

Dudaklarda morarma veya kararmalar kadınların günlük hayatını olumsuz etkilemese de estetik olarak değiştirmek istenilen bir bölgedir. Rujla kolay bir şekilde dudak rengi değişse de doğal yollarla da tedavi edilebilir. Peki dudak kararması neden olur?

Dudaklarda koyu morumsu, kahverengi veya siyaha varan kararmalar olduğunda ilk olarak kandaki yetersiz oksijen seviyelerinden şüphelenmek mantıklıdır. Bunu akılda tutarak, dudaklardaki bu koyu renk değişimine aşağıdaki faktörlerden herhangi biri yol açmış olabilir. Uzmanların bu konuda sık sık uyarılarda bulunduğu dudak kararması veya morarması estetik açıdan kötü bir görünüme neden olsa da sağlık açısından ciddi sorunları beraberinde getirebilir. Vücutta meydana gelen herhangi bir olumsuzluğun göstergesi olarak dudak morarması da bu belirtilerden biridir. Dudak kararması ve morarması;

  •  Anemi hastalığı veya vücudun demir ihtiyacı,
  • Alkol, kahve veya çay tüketiminin artması,
  • Aşırı sigara tüketimi,
  • Yüksek derecelerde güneş ışığına maruz kalmış olmak,
  • Siyanoz (diğer adıyla kanın oksijensiz kalması)
  • İklim değişikliği,
  • Akciğer ve kanla ilgili bazı hastalıkları,
  • Yanlış kullanılan kozmetik ürünleri,
  • Dengesiz beslenme,
  • Vitamin ve mineral oranında azlık veya çokluk gibi etmenler dudağın morarmasına neden olur.

Evde dudak bakımı nasıl yapılır? 4 adımda kolayca kuru dudak bakımıİLİŞKİLİ HABEREvde dudak bakımı nasıl yapılır? 4 adımda kolayca kuru dudak bakımı

DUDAK KARARMASI NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Dudak morarmasında öncelikli olarak göz önüne alınması gereken etmen süreçtir. Eğer morluk bir günden fazla sürüyorsa ilgili hekim muayenesinden geçilmelidir. İlaç desteği bu konuda etkili olacak bir yöntemdir.

Bazı hastalar bitkisel tedaviyle dudak morarmasını ortadan kaldırabilmektedir. Yeni sıkılmış limon suyuna katılan bal karışımının bir süre dolapta bekletildikten sonra günde 3-4 kez dudağa sürülmesi morarmalarda etkili olmaktadır. Benzer şekilde gliserinin de dudak morarmasında etkili olduğu bilinmektedir. Dudağın nemli tutulması morarma ihtimalini azaltacak bir etkendir.

Dudaklarınızda ani renk değişimi fark ettiyseniz, bir sağlık kuruluşuna başvurarak gerekli testleri yaptırmanız en iyi seçenektir.

Kalp krizinin belirtisini gösteren kulaktaki o detaya dikkat!

İLİŞKİLİ HABER

Kalp krizinin belirtisini gösteren kulaktaki o detaya dikkat!
Sömestr tatiline uygun kombin nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Sömestr tatiline uygun kombin nasıl yapılır?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0