Cilt derisi nasıl soyulur? Ciltteki ölü deriler nasıl temizlenir?

Herkesin yüzünde ölü deri hücreleri vardır. Peeling, ölü cilt hücrelerinden kurtulmanızı sağlamanın etkili bir yoludur, ancak tahrişi veya gözeneklerin daha fazla tıkanmasını önlemek için her cilt tipinin farklı türlerde peeling’e ihtiyacı vardır. Peki ama ölü deriler nasıl soyulur? Ölü deri nasıl atılır? Cilt derisi nasıl soyulur? İşte detaylar...

Normal şartlarda işlevini kaybetmiş ölü deri hücreleri döküldükçe alttan daha yeni ve daha parlak deri hücreleri ortaya çıkar. Ancak cilt her zaman ölü hücreleri kendi kendine atamaz ve bu durum, ölü hücrelerin cilt yüzeyinde birikmesine sebep olur. Cildin kendini yenilemediği zamanlarda ölü deri temizleme işlemi yapılmalıdır. Ölü deriden arınamadığınız zaman cildiniz doğru bir şekilde kendini yansıtamaz böylece matlaşmaya neden olur, sadece bu da değil sık sık ölü cilt hücrelerinin birikmesi tıkanmış gözenekler nedeniyle cildinizde leke oluşabileceği anlamına da gelir. Peki ölü deriyi yok etmek için ne yapılır?

ÖLÜ DERİYİ ARINDIRAN CİLT BAKIM YÖNTEMLERİ:

Cilt hücrelerini canlandırmak ve ölü hücreleri yok etmek için tatil dönüşü haftada 2-3 kez peeling yapılması gerekiyor. Herkes ölü deriden kurtulmanın önemli olduğunu söylüyor olabilir ancak vücudunuzdaki tüm bölgeler için dikkatli olmanız gerekiyor. Normal peeling veya meyve asiti peelingleri fark etmez cildimizin vücudumuz üzerindeki etkisini atması için ölü derilerden kurtulması gerekir.

  • ÖLÜ DERİLERİ ARINDIRAN TOZ ŞEKER YÖNTEMİ

Malzemeler:

6 yemek kaşığı toz şeker,

3 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı vücut losyonu veya nemlendirici krem

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri cam bir kasede karıştırın. Karışımı dairesel hareketlerle cildinize uygulayın.

Ardından cildinizi durulayın.

Etkiyi arttırmak ve derinizin kolayca yerine gelmesi, nem kaybetmemesi için bolca su için.

  • HASSAS CİLT İÇİN PEELING:

Hassas cilde sahip kişiler, iltihaplanmaya, kimyasallara veya kokulara tepki vermeye eğilimlidir. Genellikle hassas cilde sahip kişilerde kaşıntı, yanma, batma, gerginlik ve kuruluk görülür.

Hassas cilde sahip kişiler yine de peeling yapabilirler ancak kullandıkları ürünlere dikkat etmeleri gerekir. Bu cilt tipine sahip kişiler için mekanik peeling çok sert olabilir. Bir bez ve hafif bir kimyasal peeling kullanmaları önerilir. Ters reaksiyondan kaçınmak için, nazik ve az içerikli ürünler seçin. Mandelik asit içeriğini düşünebilirsiniz. 

  • NORMAL CİLT :

Normal bir cilt tipi için peeling daha basittir ve normal cilde sahip kişiler kimyasal veya mekanik peeling kullanabilir. Normal cilde sahip kişilerin, cilt bariyerinden ödün vermedikleri veya ürünlere karşı düşük reaksiyon riski gösterdikleri dengeli bir cilde sahip oldukları kabul edilir.

  • KURU CİLT :

Kuru cilt, hava, yaş ve diğer çevresel ve genetik faktörlerin bir sonucudur. Kuru cilt ömür boyu sürebilir veya sadece ara sıra ortaya çıkabilir.

Kuru cilt genellikle gerginlik, pürüzlülük, kaşıntı, soyulma ve kızarıklık ile kendini gösterir. Bu cilt tipinde peeling’e dikkatle yaklaşılmalıdır. Artan kuruluk, kötüleşen semptomlar veya cilt tahrişinden kaçınmak için yumuşak ürünleri tercih edin. Ayrıca kuru cilde sahip kişilerin bir bez ve yumuşak bir kimyasal peeling yapması önerilir.

Diyetisyen Nilay Keçeci'den beslenmede 7 yaz kuralı!

İLİŞKİLİ HABER

Diyetisyen Nilay Keçeci'den beslenmede 7 yaz kuralı!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0