Artrocol jel nedir, ne işe yarar? Yan etkileri nelerdir? Artrocol jel kullanımı ve 2023 fiyatı!

Artrocol jel ağrı kesici ve antienflamatuar etki gösteren bir jeldir. Burkulma, incinme, kas ve krem ağrıları gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır. Peki Artrocol jel ne işe yarar, yan etkileri nelerdir? Nasıl kullanılır? Artrocol jel ile ilgili merak ettiğiniz her şey haberimizde. İşte detaylar!

Artrocol %2.5 Jel, steroid olmayan (kortizon içermeyen) antienflamatuar ilaçlar (NSAID) grubunun bir üyesi olup, sürüldüğü bölgede ağrı kesici ve iltihap giderici etki gösterir. Artrocol jel, eklem ve iskelet sisteminin sağlığının korunması için üretilmiş etkili bir jeldir. İltihap kurutucu özelliğe sahiptir. Kaza, yaralanma sonucu oluşan ağrı, yanma, kızarıklık, doku hasarı, şişlik gibi durumları ortadan kaldırır. Bu haberimizde sizler için Artrocol jel nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır, yan etkileri nelerdir gibi soruları başlıklar halinde inceledik. Artrocol jel ile ilgili merak ettiğiniz her şey haberimizde.

ARTROCOL JEL NEDİR?

Artrocol jel, antienflamatuar ilaçlar grubuna dahildir. Kortizon içermeyen bir jeldir. Etken maddesi ketoprofendir. Ağrı, şişlik gibi rahatsız edici semptomların tedavisinde kullanılır. 45 gramlık tüp formda eczanelerde satılır. Saydam, renksiz ve yumuşak bir görünüme sahiptir.Bu jelin üretimi Münir Şahin İlaç San. ve Tic A.Ş tarafından yapılır. 

ARTROCOL JEL NE İŞE YARAR?

  • Bel ve sırt ağrılarının tedavisinde
  • Yumuşak doku hasarlarının tedavisinde
  • Spor ve kaza sonucu oluşan burkulmaz ve incinmelerin tedavisinde
  • Toplar damar iltihaplarının iyileştirilmesinde
  • Romatizmal hastalıkların tedavisinde
  • Harabiyete bağlı eklem iltihabı, tendon iltihabı ve yumuşak doku iltihabının iyileştirilmesinde

kullanılır.

Dolven jel nedir, ne için kullanılır? Yan etkileri nelerdir? Dolven jel 2024 fiyatıİLİŞKİLİ HABERDolven jel nedir, ne için kullanılır? Yan etkileri nelerdir? Dolven jel 2024 fiyatı

ARTROCOL JEL NASIL KULLANILIR?

Doktorunuzun önerdiği şekilde kullanmanız tavsiye edilir fakat genel kullanımı şu şekildedir:

  • Rahatsızlığın bulunduğu bölgeye nohut büyüklüğünde sürtün.
  • Hafif ovalayarak jeli o bölgeye yedirin.
  • Günde 2 veya 4 kez belirli aralıklarla kullanın.
  • Günlük maksimum doz 15 gramdır, bu dozu aşmayın.
  • İlacın kullanım süresi 7 gündür. Gereğinden fazla kullanmayın.
  • 7 gün içerisinde sorunlarınız geçmediyse mutlaka doktorunuza muayene olun.
  •  

ARTROCOL JEL YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Bulantı, deride kaşıntı, kızarıklık, egzama gibi belirtiler Artrocol jelin yaygın olmayan belirtileridir. Deride döküntü, reaksiyon ve içi su dolu kabarcıklar oluşması ise seyrek görülen yan etkileridir.

ARTROCOL JEL FİYATI NEDİR?

Artrocol jel 2024 güncel fiyatı 67,80 TL'dir.

Yasemin.com ailesi olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz... Kullandıktan sonra mutlaka yorum yapın! 

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0