Allantoin nedir, nelerde bulunur? Allantoin cilde faydaları nelerdir?

Bazı bitkilerde ve hayvanlarda bulunan Allantoin'in cildi yenileme, nemlendirme, yumuşatma gibi pek çok faydası vardır. Özellikle hassas ciltler için üretilen ürünlerde çok önemli bir yere sahip ve harika bir bileşendir. Peki Allantoin nedir, faydaları nelerdir? Allantoin ile ilgili merak ettiğiniz tüm detaylar haberimizde.

Allantoin, kozmetik ürünlerin etiketlerinden aşina olduğumuz kavramlardan
biri. Bu zamana kadar onu merak etmiş ya da etmemiş olabilirsiniz; ancak
yazımızı okuduktan sonra onu çok seveceğinizi söyleyebiliriz. Nemlendirici ve yatıştırıcı özelliğinin keşfedilmesiyle pek çok kozmetik markasının vazgeçilmezi olmuştur. Cilt bakım ürünlerinin başlıca kaynaklarından olarak faydalarıyla kozmetik sektöründe ilk sıralarda yerini almıştır. Aynı zamanda Allantoin, sadece cilt bakım ürünlerinde değil, hedefe yönelik bakım ürünlerinin tümünde kullanılabiliyor. Allantoin ile ilgili tüm detaylara haberimizde yer verdik.

ALLANTOİN NEDİR?

Allantoin, 19. yüzyıl itibariyle keşfedilmeye başlanmıştır. Bazı hayvanlarda ve insanlarda bulunan bu bileşiğin, anti-alerjik yapısıyla sağlık alanında faydalı olabileceği düşünülmüştür. Bitkilerden ve hayvanlardan elde edilen bu maddenin doğal ve sentetik olmak üzere 2 elde edilme yöntemi bulunuyor. Fakat doğal elde etme yöntemi zorlu bir süreç gerektirdiği için sentetik olanı en çok tercih edilen yöntem haline geliyor.

ALLANTOİN NELERDEN ELDE EDİLİR?

Allantoin denilince ilk akla gelen bitki, 'karakafes'. Halk dilinde eşek kulağı veya mayasıl otu da deniliyor. Karakafes dışında Allantoin şu bitkilerden elde edilir:

  • Papatya
  • Lotus
  • Aloe Vera
  • Yam

ALLANTOİN FAYDALARI NELERDİR?

  • Allantoin, cilt bakımı için kullanıldığında cildi yumuşatır, nemlendirir ve yatıştırır.
  • Cilde sakinlik kazandırır.
  • Akne ve sedef hastalıklarının iyi edilmesinde etkilidir. 
  • Kaşıntı, kızarıklık, pullanma gibi sorunlara iyi gelir.
  • Yaşlanma karşıtı bileşendir.

Cildi tahriş etmemesi ve toksik olmayan bir madde olması sebebiyle günümüzde pek çok kozmetik marka tarafından tercih edilir.

Bebekler nasıl kolay yürütülür? Bebekler neden geç yürür? Bebeklerde yürüme belirtileri

İLİŞKİLİ HABER

Bebekler nasıl kolay yürütülür? Bebekler neden geç yürür? Bebeklerde yürüme belirtileri
Sade süt tozundan yoğurt olur mu? Sade süt tozundan yoğurt tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Sade süt tozundan yoğurt olur mu? Sade süt tozundan yoğurt tarifi
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0