Cildin yorgun görünmesini nasıl engelleriz? Ciltteki yorgun görünüm nasıl azalır?

Gün içerisinde yaşadığımız yoğun tempo, stres ve dengesiz yaşam tarzı cildimizin yorgun ve cansız görünmesine sebep olmaktadır. Peki, cildimiz neden yorgun gözükür? Cildin yorgun görünmesini nasıl engelleriz? Aydınlık, temiz bir cilde sahip olmanın yolları nelerdir?

Sonbahar mevsiminin etkisine girdiğimiz bu aylarda havaların erken kararması ile birlikte gün ışığından az yararlanmak günlük modumuzu düşürüp cildimizin yorgun ve solgun gözükmesine sebep olmaktadır. Bir yandan iş tempomuz, okul hayatımız veya ikili ilişkilerimizde yaşadığımız fiziksel ve ruhsal değişimlerin etkisi yüzümüze yansımış olup daha yorgun ve solgun gözükmemize neden olacaktır. Ancak endişelenmeyin, yorgun cildi canlandırmanın etkili yöntemleri bulunmaktadır. İşte genç ve sağlıklı cildin ipuçları:

Sonbaharda cilt bakımı nasıl yapılır? Sonbaharda 5 bakım maske önerisiİLİŞKİLİ HABERSonbaharda cilt bakımı nasıl yapılır? Sonbaharda 5 bakım maske önerisi

  • CİLT TEMİZLİĞİ 

Öncelik olarak sabahları yüzünüzü bol su ile yıkamalısınız. Cildinize uygun bir temizleyici ile cildi derinlemesine temizleyip gözeneklerinizin açılmasını ve cildinizin nefes almasını sağlamalısınız. 

  • NEMLENDİRME

Havaların soğumasıyla cildin nem ihtiyacı da artmıştır. Cilt tipinize uygun bir nemlendirici seçerek gündüz ve gece nemlendirici kullanmayı ihmal etmemelisiniz. 

  • BUZ MASKESİ

Buzluktan çıkardığınız bir kalıp buz ile nemlendirilmiş cildinize buz parçalarını dairesel hareketlerle yüzünüzde gezdirin. Soğuk, yüzdeki kan dolaşımını artırır ve yorgun görünümün hızlıca giderilmesini sağlamaktadır.

  • PEELİNG

Aydınlatıcı etkisi olan bir peeling seçimi yapıp parmak uçlarınızla masaj yapar gibi cilde uygulanmalıdır. Yüzünüzde 5 dakika bekledikten sonra ılık suyla yüzünüzü yıkayın. Düzenli olarak peeling yapmak, cildin temiz görünmesini ve ölü derilerden kurtulmanıza yardımcı olur. Böylelikle daha temiz ve ışıltılı bir cilde sahip olabilirsiniz. 

asdsad

  • GÖZ ALTI NEMLENDİRME

Şiş ve koyulaşmış göz altları yorgun görünümün başlıca etkilerinden biridir. Göz altlarınızı nemlendirmenizin yanı sıra göz maskesi uygulamalısınız. Böylelikle sabah uyandığınızda canlı bakışlara sahip olabilirsiniz.

  • YÜZ MASAJI

Sabah uyandığınızda ve gece yatmadan önce argan yağı veya zeytinyağı kullanarak yüzünüze 5 dakika masaj uygulamalısınız. Cildinizin kan dolaşımı hızlanıp daha aydınlık gözükmesini sağlayacaktır.

  • KALİTELİ UYKU

Yeterli ve dinlendirici uyku, cildin canlanmasına yardımcı olacaktır. Düzenli olarak aynı saatte uyumaya ve uyanmaya özen göstermelisiniz.

  • SU TÜKETİMİ

Su içmek, cildin nemlenmesine yardımcı olup yorgun görünümü azaltmaktadır. Gün içinde yeteri miktarda su içmemek, yorgun görünmenize ve halsiz hissetmenize yol açar. Bu yüzden yeteri kadar su tüketmeye dikkat etmelisiniz.

  • STRESTEN KAÇININ

Stres çoğu hastalığın sebebi olduğu gibi cildinizde de olumsuz etkilerin baş sebeplerinden bir tanesidir. Stresi azaltmak ve rahatlatıcı aktiviteleri hayatınıza dâhil etmek cildinizi canlandırmaya yardımcı olacaktır.

Ramazan bayramı temizliği nasıl yapılır? 9 adımda pratik bayram temizliği

İLİŞKİLİ HABER

Ramazan bayramı temizliği nasıl yapılır? 9 adımda pratik bayram temizliği
Babet ne zaman giyilir? Uygun fiyatlı babet ayakkabı modelleri! Kadın abiye babet ayakkabı

İLİŞKİLİ HABER

Babet ne zaman giyilir? Uygun fiyatlı babet ayakkabı modelleri! Kadın abiye babet ayakkabı
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0