Clobesol krem nedir ve ne için kullanılır? Clobesol krem yan etkileri ve fiyatı 2023

Cilt enfeksiyonlarını iyileştiren ve tedavi eden Clobesol krem, oldukça güçlü bir steroiddir. Son günlerde cilt sorunlarıyla baş etmeye çalışanların sıkça araştırdığı Clobesol krem nedir ve ne için kullanılır? Clobesol krem yan etkileri ve fiyatı 2023 nedir? sorularının yanıtını sizler için araştırdık.

0.05 kremin etkin maddesi olan klobetazol propiyonat, kortikosteroid (bazen kısaca steroid olarak da adlandırılır) olarak bilinen yalnıza eczanelerde satılan uzman doktorlar tarafından reçete edilen Clobesol krem, kaşıntı, şişlik veya kızarıklıkla karakterize çeşitli deri hastalıklarında kullanılan krem formunda bir ilaçtır. Sedef hastalığı, diskoid lupus eritematozus ve liken planus gibi cilt rahatsızlıklarında reçetelenir. Ayrıca, zor tedavi edilen deri hastalıklarında iltihabın olumsuz etkilerini gidermek için kullanılabilir. 

CLOBESOL KREM NE İŞE YARAR?

Cilt üzerinde kullanın etkili bir ilaçtır. Kullanım alanlarını tek tek sıraladık ve aşağıdaki durumlar siz de ortaya çıkarsa bu ilacı kullanabilirsiniz.

Cilt üzerinde kaşıntı ve kızarıklığı ortadan kaldırır.
Deri üzerinde şişliğe ve iltihaba sebebiyet veren kimyasalların etkisini ortadan kaldırır.
Egzama hastalığının tedavisinde kullanılır.
Sedef hastalığının (psöriasis) iyi edilmesinde kullanılır.
Diskoid lupus eritematozus (genellikle yüzde görülen plaklar bir çeşit deri hastalığı) tedavisinde kullanılır.
Liken planus (deri, deri ekleri ve mukozaları etkileyen iyi deri hastalığı) durumunun iyileştirilmesinde tercih edilir.
Zor tedavi edilen dermatozlar (deri hastalıkları) tedavisinde kullanılır.
Cilt üzerinde oluşan alerjik reaksiyonların iyi edilmesinde kullanılır.

Terramycin(Teramisin) krem nedir? Terramycin nasıl kullanımı! Terramycin ne işe yarar?İLİŞKİLİ HABERTerramycin(Teramisin) krem nedir? Terramycin nasıl kullanımı! Terramycin ne işe yarar?

Bu topikal kremin losyon, merhem, köpük, solüsyon ve sprey formları bulunmaktadır. Ayrıca Clobesol kremin şampuan formu da mevcuttur. Hangi türün kullanılması gerektiğine hastalığın durumuna göre karar verilmektedir. Bu nedenle doktor tavsiyesi ile kullanılması önerilmektedir.

CLOBESOL KREM FİYATI 2023

CLOBESOL KREM FİYATI 2023

Fucidin krem ne işe yarıyor? Fucidin krem nasıl kullanılır? Fucidin krem fiyatı 2023İLİŞKİLİ HABERFucidin krem ne işe yarıyor? Fucidin krem nasıl kullanılır? Fucidin krem fiyatı 2023

CLOBESOL KREM YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Clobesol krem propilen glikol içerdiği için ciddi yan etkilere sebep olabilir. Clobesol kremin önemsenmesi gereken yan etkileri şunlardır:

  • Nefes almada zorluk
  • Kurdeşen
  • Dilin ve boğazın şişmesi
  • Dudakların şişmesi
  • Cilt sorununun kötüye gitmesi
  • Ciltte kızarıklık, şişme ve yanma

CLOBESOL KREM YAN ETKİLERİ NELERDİR?

CLOBESOL KREM YAN ETKİLERİ NELERDİR?

CLOBESOL KREM FİYATI 2023

50 gramlık bu kremin güncel fiyatı 73,75 TL‘den eczanelerde satılmaktadır. Eczane dışında satışı yoktur. Reçeteli alındığında devlet tarafından ödenmektedir. Bu fiyatlardan çok fazla söyleyen eczanelerden alım yapmayın. Son kullanma tarihine göre kullanın.

Yasemin.com ailesi olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz... Kullandıktan sonra mutlaka yorum yapın! 

Yatak odalarında aydınlatma nasıl seçilmeli? Kelvin renk sıcaklığı nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Yatak odalarında aydınlatma nasıl seçilmeli? Kelvin renk sıcaklığı nedir?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0